Buna ziua!Intrebarea mea este daca art.2 alin. 4 din legea 50/91 se aplica si constructiilor existente, sau doar constructiilor noi? Vecinul meu a cumparat o casa din anii 1930-40 (constructie pe hotar,la apx. 20 cm de mine) si doreste schimbarea destinatiei acestui imobil din locuinta in birouri precum si construirea unei mansarde in pod.Casa e compusa din doua corpuri in forma literei L si cu un grad de ocupare teren de aproape 60%.Corpul C1 ar avea aproximativ inaltimea incadrarii unei mansarde ,dar corpul C2 trebuie inaltat la inaltimea corpului C1 cu peste 1,5m.Avand in vedere ca pe langa schimbarea de destinatie se efectueaza si asa-zisa consolidare ,modernizare prin schimbarea structurii (coborarea planseului si inlocuirea celui din lemn cu planseu din beton implantari de stalpi, sapaturi,etc)nu stiu unde se poate incadra aceasta constructie la noua sau existenta.Pentru faptul ca nu i-am dat acordul cerut de primarie m-a actionat in instanta.Datele tehnice calculate de arhitect se incadreaza in reglementarile acestui art.2 alin .4 din legea50/91 pentru aceasta constructie existenta?Atasat trimit aceste calcule.Multumesc! S teren=312mp; Ac existent=183mp; Ac propus=183mp; Adc existent=221mp(adauga un beci); Adc conf.CUT-1,05 aprobat in zona=327mp; Conform Lg50/91 revizuita,se poate majora Adc cu 20% rezultand Adc=392,4; POT existent si propus=58,65%;CUT existent=0,7;CUT propus=1,26; |
|