Ești aici > Forum > Litigii

Permis de conducere suspendat

Forum întrebări juridice - Litigii
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 09-04-2023

Mi-au suspendat permisul de conducere pentru 60 de zile, ceea ce am contestat în instanță. Am pierdut procesul și acum trebuie să îmi restitui permisul. În calitate de cetățean cu dublă cetățenie, am posibilitatea de a-mi schimba permisul de conducere cu unul maghiar. Ce se întâmplă cu suspendarea în acest caz? Va rămâne valabilă pentru noul document? Este verificabilă sau legală?
Răspunde
 10-04-2023
Vizitator

Cred ca suspendarea se aplica si permisului de conducere maghiar - asa ar fi logic.

Aveti dreptul sa folositi permisul de conducere maghiar cand aveti dreptul sa folositi si permisul de conducere romanesc - deci dupa expirarea termenului de suspendare si restituirea permisului de conducere romanesc.
Răspunde
 10-04-2023
Vizitator
Pe teritoriul romanesc se aplica legea romana iar pe teritoriul strain se aplica legea straina.

De exemplu pe teritoriul ungar se aplica legea ungara (maghiara).

Astfel, pe teritoriul romanesc daca va este retinut (suspendat) permisul romanesc atunci va este retinut (suspendat) si permisul maghiar pentru ca se aplica legea romana de suspendare a permisului.

In strainatate, pe teritoriul u gar de exemplu, aveti dreptul sa circulati cu ambele permise romanesc si ungar, dar numai teoretic pentru ca se aplica legea straina care nu v-a suspendat permisul de conducere.

Dar practic dvs nu puteti circula nici in strainatate cu masina cu niciun permis de conducere, deoarece daca permisele va sunt retinute (suspendate) de autoritatile romane conform legii romane atunci inseamna ca nu aveti permisele de conducere si fara permis la dvs este imposibil sa circulati pe teritoriul strain.
Răspunde
 10-04-2023
Vizitator
Aveti dreptul sa circulati cu masina si in tara si in strainatate numai dupa expirarea termenului de suspendare de 60 de zile si dupa restituirea permisului de conducere de catre autoritatile romane, cand permisul de conducere se va afla in posesia dvs.
Răspunde
 10-04-2023

P.S.: Încă mai am permisul de conducere, pentru că am 30 de zile la dispoziție pentru a face recurs.
Cât timp am la dispoziție după data de expirare pentru a-mi preda permisul? Nu am primit nicio instrucțiune în acest sens, ci doar că mi s-a respins cazul și că am la dispoziție 30 de zile pentru a face recurs.
Răspunde
 10-04-2023
Vizitator
In cazul dvs deoarece recursul este prima cale de atac aceasta este suspensiv de executare ceea ce inseamna ca hotararea judecatoreasca nu se executa decat dupa 30 de zile cand expira termenul de recurs.

Daca nu declarati recurs in aceste 30 de zile dvs trebuie sa predati permisul de conducere politiei rutiere romane dupa expirarea termenului de recurs de 30 de zile.

Daca dvs declarati recurs in aceste 30 de zile atunci depinde de hotarea pronuntata de instanta de recurs:
- daca instanta romana va admite recursul atunci dvs evident ca nu trebuie sa mai predati permisul de conducere politiei rutiere romane;

- daca instanta romana va respinge recursul atunci dvs trebuie sa predati permisul de conducere fie la data mentionata in hotarea de recurs fie imediat dupa comunicarea hotararii de recurs, deoarece alte cai de atac daca ar mai exista nu mai sunt suspensive de executare si nu suspenda executarea hotararii de recurs care trebuie executata de catre dvs.
Răspunde
 10-04-2023
Vizitator
Recursul in cazul dvs este suspensiv de executare (ca prima cale de atac) pe toata durata termenului de 30 de zile (daca nu declarati recurs) si pana la pronuntarea hotararii judecatoresti de recurs (daca declarati recurs in termenul de 30 de zile).

Cat timp recursul este suspensiv de executare - hotararea primei instante nu trebuie executata si permisul nu trebuie predat.
Răspunde
 27-08-2023
Vizitator
Lex a scris pe 10-04-2023:
Pe teritoriul romanesc se aplica legea romana iar pe teritoriul strain se aplica legea straina.

De exemplu pe teritoriul ungar se aplica legea ungara (maghiara).

Astfel, pe teritoriul romanesc daca va este retinut (suspendat) permisul romanesc atunci va este retinut (suspendat) si permisul maghiar pentru ca se aplica legea romana de suspendare a permisului.

In strainatate, pe teritoriul u gar de exemplu, aveti dreptul sa circulati cu ambele permise romanesc si ungar, dar numai teoretic pentru ca se aplica legea straina care nu v-a suspendat permisul de conducere.

Dar practic dvs nu puteti circula nici in strainatate cu masina cu niciun permis de conducere, deoarece daca permisele va sunt retinute (suspendate) de autoritatile romane conform legii romane atunci inseamna ca nu aveti permisele de conducere si fara permis la dvs este imposibil sa circulati pe teritoriul strain.
Se face o declarație la notar ca nu conduce pe teritoriul României si ca trebuie sa părăsească tara. Isi primește permisul înapoi si poate conduce in Ungaria.
Dreptul de a conduce este suspendat in Romania, dupa legile tâmpite ale României.
I se poate suspenda dreptul de a conduce doar in cazul conducerii sub influenta alcoolului sau drogurilor sau daca a avut un accident grav cu morti si răniți.
Răspunde
 03-10-2024

анкор
Răspunde
 03-10-2024

kiváló példa erre
Răspunde
 28-10-2024

betting
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.