Ești aici > Forum > Litigii

Poprire conturi bancare

Forum întrebări juridice - Litigii
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 09-05-2023

M-am trezit astazi cu conturile blocate prin poprire dispusa de ANAF. Aceeași sumă dar pe 4 conturi. Nu am primit în prealabil absolut nicio somație sau notificare de la ANAF.
Desigur că m-am dus la ANAF și am aflat că această sumă(solicitată de către ANAF de 4 ori), reprezintă niste cheltuieli judiciare neachitate, pentru care aș fi fost notificată de către ANAF ACUM 15 ANI, adică în 2008!
Aș vrea să știu care este legea care permite poprirea fără înștiințare prealabilă și după o perioadă atât de mare de timp.
Eu am achitat la casieria lor suma solicitată, dar aș vrea să-i acționez în instanță, deoarece cred că au procedat ilegal! Ce ar trebui să fac?
Vă mulțumesc!
Răspunde
 12-05-2023
Vizitator

Ar trebui sa invocati prescriptia extinctiva a executarii silite de 3 ani conform Codului de procedura civila pentru suma executata de anaf - prin contestatie la executare silita.
Răspunde
 12-05-2023
Vizitator
Noul Cod de Procedura Civila

Art. 705

Termenul de prescripţie

(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.

CAPITOLUL VI
Contestaţia la executare
Art. 711

Obiectul contestaţiei

(1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare. De asemenea, se poate face contestaţie la executare şi în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condiţiile legii.

(2) Dacă nu s-a utilizat procedura prevăzută la art. 443, se poate face contestaţie şi în cazul în care sunt necesare lămuriri cu privire la înţelesul, întinderea sau aplicarea titlului executoriu.

(3) De asemenea, după începerea executării silite, cei interesaţi sau vătămaţi pot cere, pe calea contestaţiei la executare, şi anularea încheierii prin care s-a admis cererea de încuviinţare a executării silite, dacă a fost dată fără îndeplinirea condiţiilor legale.

(4) Împărţirea bunurilor proprietate comună pe cote-părţi sau în devălmăşie poate fi hotărâtă, la cererea părţii interesate, şi în cadrul judecării contestaţiei la executare.
Răspunde
 12-05-2023
Vizitator
Ar trebui sa invocati prescriptia extinctiva de 3 ani a dreptului de a cere executarea silita conform Codului de procedura civila pentru suma executata de anaf - prin contestatie la executare silita impotriva popririi instituite de anaf pe conturile d-stra.
Răspunde
 12-05-2023

Mulțumesc frumos! Da, voi face contestație pentru că este inadmisibil să se trezească dup 14 ani și 9 luni să facă poprire pe conturi, pentru o datorie prescrisă! Înțeleg că au mare nevoie de bani cei de la anaf, dar legea e și pentru ei!
Răspunde
 12-05-2023
Vizitator
Desigur.
Răspunde
 12-05-2023
Vizitator
Legea este aceeasi pentru toti si trebuie respectata de toti.
Răspunde
 18-04-2025
Vizitator
Legea este aceeasi pentru toti si trebuie respectata de toti. <a href="https://www.google.com">google3</a> google
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.