Ești aici > Forum > Litigii

Vanzare de apartament imposibila

Forum întrebări juridice - Litigii
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 21-11-2012
Vizitator
Buna ziua,Eu cfu fratele meu aveam un apartament cu 3 camere trecut de catre parinti pe numele nostru...fiecare avem familie ,iar eu am propus sa vindem apartamentul t k este imposibil sa traim atatea pers in 3 camere si sa ne facem fiecare separat casa.eu i am propus pana sa vindem apartamentul sa isi ia el 2 camere iar eu sa raman c restul banilor pentru a imi putea construi o casa..insa el nu vrea sub nicio forma..refuza sa fie de acord cu vanzarea apartamentului
!ce pot eu sa fac in situatia asta?voi putea vreodata sa imi iau partea din apartament!Mentionez deasemenea k apartamentul este renovat in totalitate de mine inclusiv mobila..am si chitante absolut tot!
Va multumesc
Răspunde
 11-04-2013
Vizitator

Puteti sa faceti o cerere de chemare in judecata - iesire din indiviziune, iar daca bunul nu este comod partajabil, instana poate atribui apartamentul doar unuia dintre coproprietari. Evident, coproprietarul caruia instanta ii atribuie apartamentul trebuie apoi sa le plateasca celorlalti frati o "sulta".

Sulta este sumă de bani ce se plăteşte pentru a compensa inegalitatea valorică a loturilor atribuite prin partajul judiciar. Ori de câte ori este posibil, partajul bunurilor are loc în natură, iar atunci când acest lucru nu este posibil, coproprietarul căruia instanţa i-a atribuit bunul indivizibil urmează să plătească celorlalţi coproprietari o sultă până la satisfacerea cotelor la care au dreptul.

Citiţi mai mult: http://legeaz.net/dictionar-juridic/sulta
Răspunde
 09-05-2018
Vizitator
Buna ziua, am stabilit la notariat cu fostul sot ca el sa preia creditul Prima Casa, iar mie sa-mi plateasca sulta in 12 luni. Au trecut 2 ani si ma tot amana. Cum sa procedez? Multumesc
Răspunde
 09-10-2018
Vizitator
Dvs si fratele dvs aveti un apartament: inseamna ca dvs aveti dreptul la jumatate si el la jumatate din acesta.
Daca il vndeti trebuie sa aveti si acordul lui si apoi puteti imparti banii in mod egal intre voi.
Daca el nu vrea sa il vanda atunci el are oricum jumatate din apartament- partea lui si pentru a avea si cealalta jumatate - partea dvs, trebuie sa va platesca jumatate din valoarea totala a apartamentului.
Trebuie facuta o expertiza tehnica care sa stabileasca valoraea partamentului.
De exemplu acesta valoreaza 20 000 euro, atunci fratele dvs trebuie sa va dea 10 000 euro pentru a ramane el cu apartamentul.
Răspunde
 09-10-2018
Vizitator
Cred ca aveti o hotarare judecatoreasca prin care vi s-a stabilit sulta.
Aceasta hotarare este titlu executoriu si puteti merge la un executor judecatoresc si sa incepeti executarea silita impotriva fostului sot pentru a obtine plata sultei plus dobanzile la zi.
Executarea silita se face in baza hotararii judecatoresti care stabileste sulta.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.