| Rely Vizitator |
| Data post: Luni, 30 Septembrie 2013, 21:05 Subiect: INCADRARE JURIDICA 1. Cum si unde pot da in judecata o persoana pentru inselaciune, declaratii in fals in fata organelor de politie sau/si a instantei, la Judecatorie sau la Tribunal ? 2. Care este diferenta, si de ce unele procese au loc Judecatorie si altele la Tribunal ? Care este diferenta ? 3. Unde se incadreaza fapte de inselaciune, declaratii in fals in fata organelor de politie sau/si a instantei, in penal sau in civil ? Suntem hartuiti si tarati in judecati de doi ani de proprietarul unui apartament in care am locuit cu contract legal. Am intarziat o luna plata chiriei si au inceput sicanele (stranii, realtiv la greseala, dar asta este alta chestiune) - Ordin ilegal de la executor judecatoresc, la intimidare penibila, la care si acesta a renuntat imediat ce am discutat cu el dandu-si seama in ce combinatii ilegale se baga. - Amenintari din partea unei Case de Avocatura, ceea ce spune multe... - Reclamatii false la Sectia de Politie, relativ la ... "distrugerea" apartamentului, apoi scriind si semnand un Proces-Verbal in care scrie ca starea apartamentului este foarte buna. - Declaratii false la administratia blocului, cu trei persoane, la inchirierea, in loc de doua, ca sa acopere o datorie a lor veche, de 3900 RON. - Declaratii false in toate instantele, Judecatorie si Tribunal, cu privire la cunantumul datoriei la chirie. - Desi ne impacasem si locuiam in apartament, platind chiria, judecata mergea inainte fara sa fim anuntati. - Toate aceste sicane permanente au facut ca sa nu ne putem concentra asupra problemelor noastre si a face bani. Am plecat din apartament, avand Proces Verbal de predare-primire din partea proprietarilor ca apartamentul este in exact aceeiasi stare ca si la inchiriere, in urma cu 14 luni. Avem chitante de plata a chiriei pe unsprezece luni. O luna, ultima, am cosniderat-o in contul sumei de 450 de Euro, date ca GARANTIE la inchiriere. Doar doua luni, am ramas datori, datorie pe care am recunoscut-o mereu in fata instantelor si am aratat ca tocmai datorita sicanelor permanente (am cautat in doua randuri alt apartament, in care locuim si unde nu avem probleme de nici un fel). Spre mirarea noastra se scot sume in plus de plata, la chirie, nu se tine cont de GARANTIA data si trecuta in Contract, a carui copie este la dosar, la inchirierea apartmentului, cheltuieli de judecata, etc., cerandu-ni-se inca odata o chirie in plus de ce datoram efectiv, alaturi de cheltuielile de judecata NU, NOI am inceput sportul acesta al judecatilor si de aceea nu este corect sa platim cheltuielile de judecata. NU se tine cont de faptul ca avem dovezi (chitante de mana cu plata chiriilor,luna de luna). NU se tine cont de NIMIC, de DREPTATE in nici un caz. Adica se incearca EXTORCAREA de bani, cu complicitatea evidenta a instantelor. Se neglijeaza EVIDENTA declaraiilor false la Politie si in Instanta. Am platit TOATE cheltuielile de intretinere, energie electrica, la zi. Telefonul, Internetul, au fost pe numele nostru, prin contract direct cu firma RCS RDS. Trebuie sa primeasca si proprietarul o pedeapsa legala pentru cele faptuite. Dupa ce ca am fost hartuiti si blocati in a ne vedea de treburile noastre, de doi ani prin procese sicanatorii, acum trebuie sa platim DUBLU de cat MAI datoram, pe martusii mincinoase. VREM DREPTATE. Va rog un sfat juridic competent, CU LEGI SI ARTICOLE PENTRU UN PROCES INCHEIAT DEJA IN DEFAVOAREA MEA, FARA A SE TINE CONT DE TOATE INSCRISURILE MELE DOVEDITOARE, toate depuse in dosarul din proces. De aceea intreb CUM si UNDE sa dau in judecata pe proprietarii care mint si inseala organele statului, prin falsuri si marturii mincinoase, iar judecata a fost nedreapta. TOTUL a fost si este scris in toate intampinarile de la dosar. Desi era totul scris in toate intampinarile noastre depuse de la dosar, am incercat sa si vorbesc in timpul infatisarii, dar NU am fost lasat sa vorbesc, la nici o sedinta. Are dreptul un proprietar sa nu incheie un proces inceput degeaba, iar apoi, desi isi primea chiria luna de luna, ne intalneam si vorbeam ca oamenii, el sa nu incheie actiunea judecatoreasa ? Asta pentru a-i plati eu, acum, cheltuielile de judecata ?! Va multumesc, Rely | |
|
|
 | Absolventdrept2013 Vizitator |
| 1.Pentru declansarea procesului penal este necesara introducerea unei plangeri prealabile, in termen de 2 luni de la data la care persoana vatamata a cunoscut cine este faptuitorul. Cererea se adreseaza organului de cercetare penala(politia judiciara) sau procurorului de de la locul savarsirii faptei. 2. Judecatoria are o competenta generala in materie penala, in sensul ca ori de cate ori legea nu prevede pentru o anumita infractiune competenta speciala a unei alte instante, va reveni judecatoriei competenta de a o judeca. 3. a) Infractiunea de inselaciune (art 215 Cod penal) este de competenta judecatoriei, cu exceptia cazului in care fapta s-a savarsit in forma agravata a art. 215 indice 5 (atunci cand s-au produs consecinte deosebit de grave, precum cauzarea unei pagube materiale mai mare de 200.000 lei,sau o perturbare deosebit de grava a activitatii cauzata unei autoritati publice sau oricarei alte persoane fizice/juridice). b) declaratiile false date in fata organului de politie/instantei pot constitui infractiunea de marturie mincinoasa daca fapta este savarsita de martor, expert sau interpret, care este de competenta Judecatoriei. Totusi, intai este necesara sesizarea organului de cercetare penala sau a procurorului pentru efectuarea urmaririi penale, urmand ca apoi procurorul sa sesize instanta de judecata. | |
|
|