Ești aici > Forum > Litigii

Incidente in executarea silita

Forum întrebări juridice - Litigii
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 12-03-2016

Buna seara, va prezint pe scurt urmatoarea speta cu care ma confrunt in calitate de creditor.

Am incheiat un contract de vanzare -cumparare cu executare in 2 etape in anul 2014, transferand si dreptul de propietate cumparatorului . S-a instituit drept de creanta pe bunul cumparat.(ipoteca)
Dupa termenul din contract, debitorul nu si-a executat obligatia drept pt. care l-am pus in intarziere, apoi am solicitat in instanta investirea cu formula , dupa care s-a admis cererea de incepere a executarii, apoi a urmat pv-ul de situatie la locul imobilului.

Acum ma aflu,in calitate de creditor in imposibilitatea de-a mai plati continuarea executarii ,fapt pt. care nu am platit expertul evaluator.
Executorul a emis o incheiere prin care ma directioneaza catre un articol 758 alin 7 privind decaderea.

As vrea sa stiu ce se poate intampla ? daca nu pot plati, mentionez ca sunt somer fara indemnizatie...sunt falit.

Am citit putin despre aj. public judiciar dar am inteles ca trebuie sa depun aceasta cerere pe calea unei actiuni in instanta....in speta mea , o contestatie la propia executare ?

Debitorul are loc de munca, pot solicita executorului jud. ca plata cheltuielilor sa se opereze prin poprirea salariului debitorului ? iar poprirea sa fie execlusiv pt. acoperirea acestora ? este legal ?
Răspunde
 17-03-2016

Dorian a scris pe 12-03-2016:
Buna seara, va prezint pe scurt urmatoarea speta cu care ma confrunt in calitate de creditor.

Am incheiat un contract de vanzare -cumparare cu executare in 2 etape in anul 2014, transferand si dreptul de propietate cumparatorului . S-a instituit drept de creanta pe bunul cumparat.(ipoteca)
Dupa termenul din contract, debitorul nu si-a executat obligatia drept pt. care l-am pus in intarziere, apoi am solicitat in instanta investirea cu formula , dupa care s-a admis cererea de incepere a executarii, apoi a urmat pv-ul de situatie la locul imobilului.

Acum ma aflu,in calitate de creditor in imposibilitatea de-a mai plati continuarea executarii ,fapt pt. care nu am platit expertul evaluator.
Executorul a emis o incheiere prin care ma directioneaza catre un articol 758 alin 7 privind decaderea.

As vrea sa stiu ce se poate intampla ? daca nu pot plati, mentionez ca sunt somer fara indemnizatie...sunt falit.

Am citit putin despre aj. public judiciar dar am inteles ca trebuie sa depun aceasta cerere pe calea unei actiuni in instanta....in speta mea , o contestatie la propia executare ?

Debitorul are loc de munca, pot solicita executorului jud. ca plata cheltuielilor sa se opereze prin poprirea salariului debitorului ? iar poprirea sa fie execlusiv pt. acoperirea acestora ? este legal ?

Am gasit singur raspunsul si il voi expune aici in cazul in care intampinati aceasi speta.

Executorul judecatoresc va notifica partile( creditorul si debitorul) in vederea indicarii pretului de vanzare, daca una dintre parti nu va raspunde notificarii sau se va opune, la cererea partii interesate va proceda la alte modalitati de executare ce nu implica costuri(popriri ale veniturilor debitorului) .
In cazul in care ,creditorul va deschide o actiune in instanta pentru daune morale ce va privi acelasi titlu executoriu, execut. jud. va suspenda provizoriu executarea pana la solutionarea dosarului.
Daca creditorul va obtine in urma actiunii, o hotarare privind daune moratorii,acestea se vor comasa cu titlul executoriu.
Creditorul ,in speta de fata, are dreptul de-a solicita asistenta juridica gratuita si ajutor public judiciar, astfel, creditorul va beneficia de scutire privind executarea silita a creantei principale precum si a daunelor izvorate din acelasi titlul executoriu.
Pe calea aceleasi actiuni,creditorul va cere repunerea in termen pentru plata onorariului expertului evaluator.
Toate acestea au reusita numai daca se actioneaza in termenul de 6 luni de la emiterea ultimului act de axecutare.
Răspunde
 21-11-2016
Vizitator
Buna ziua.va prezint pe scurt urmatoarea speta.sunt proprietarul a 150 de ovine si il am ca angajat pe tatal meu care a fost arestat pana in urma cu 5luni care are o datorie in urma procesului respectiv de 8000 de lei.in urma cu 2 luni s-a prezentat la stana mea executorul judecatoresc impreuna cu presoana caruia tatal meu ii datoreaza bani si mi a fost pus sechestru pe 100 de ovine pentru achitarea datoriei de 8000 de lei pe care tatal meu o are la persoana respectiva.am facut constestatie la executare imediat dupa cele intamplate si astazi am primit raspuns de la judecatorie ca se respinge contestatia la executare.imi puteti spune ce mai e de facut?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.