Ești aici > Forum > Litigii

Vinovatii daca se darama casa

Forum întrebări juridice - Litigii
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 02-08-2017
Vizitator
Sunt proprietarul unei case la curte construita in anul 1889.Acolo locuiesc socrii mei care au drept de uzufruct viager.Ei nu vor sa ma lase sa fac lucrari de consolidare.In caz de accidentare sau daramare casa peste ei,cine este vinovat?
Răspunde
 24-10-2018
Vizitator

Daca sunteti nud proprietar si socrii doar uzufructuari reparatiile capitale (majore) la casa aveti obligatia sa le faceti dvs.
Reparatiile locative (mici, de locuit) trebuie sa le faca ei.
Daca ei ar suferi vreo vatamare din cauza degradarii casei ati putea fi tras la raspundere pe motiv ca lucrul -casa este a dvs si nu v-ati ingrijit de ea.
Răspunde
 24-10-2018
Vizitator
Puteti fi tras la raspundere de socri pentru raspundere civila delictuala pentru prejudiciul cauzat prin uzura lucrului (casa care va apartine dsv in calitate de nud proprietar) - Noul Cod Civil.
Răspunde
 19-01-2021
Vizitator
Casa bunicilor, înainte sa o renovam, avea o fereastra de 1m pe 60 cm la una dintre camerele dinspre vecinii din spatele casei.Distanta dintre peretele din spate al casei noastre și hotarul cu vecinii este de 12 cm, fereastra a fost făcută cu acordul dintre bunicii mei și proprietarul de atunci(care a decedat). Între timp, renovand casa și pt ca la momentul respectiv VECINII NU ȘI AU MANIFESTAT DORINȚA sa închidem fereastra, noi nu am închis o(astupat o). Mai apoi, vecinii ne au reproșat ca trebuia astupat geamul în momentul în care am renovat. Geamul nou este mat și se rabateaza în partea de sus f puțin, deci nu se poate vedea în curtea vecinilor. Care este adevărul, legea?
Răspunde
 19-01-2021
Vizitator
Îmi poate răspunde și mie cineva, va rog mult!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.