Ești aici > Forum > Litigii

Contract vanzare-cumparare, vicii ascunse

Forum întrebări juridice - Litigii
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 29-09-2017
Vizitator
Buna ziua,

Acum cateva luni am incheiat un ante-contract de vanzare-cumparare asupra unui lot dintr-un teren, cu un SRL prin intermediul unui agent imobiliar.
Toate bune si frumoase. In 14 septembrie s-a incheiat si actul de vanzare-cumparare asupra terenului (eu vand, SRL cumpara).
Ma trezesc ieri dupa indelungi telefoane, ca respectivul cumparator, nu este multumit deoarece terenul in cauza, are vicii ascunse (pe o portiune, terenul este in panta). Eu nu am putut aprecia cat de mare este panta, si recunosc ca nu am mentionat, crezand ca intra in treaba agentului. Agentul se pare ca a omis comunicarea acestui aspect.
Pretul vandut a fost mult sub pretul pietei, tocmai pentru a se putea efectua tranzactia.
SRL-ul sustine ca nu a stiut de acest viciu ascuns. Mie imi este greu sa cred, ca a cumparat un teren fara sa vada unde este situat si cum arata, mai ales ca acum au taiat vegetatia.
SRL-ul doreste sa ii mai dau inca o alta parte din lot, gratuit in locul celui care nu poate fi utilizat, cica.
Eu refuz sa mai ofer ceva, fara o expertiza serioasa.
Ce pot face?
Multumesc.
Răspunde
 24-10-2018
Vizitator

Panta nu este un viciu ascuns ci un viciu vizibil.
Cumparatorul are obligatia de a verifica bunul atunci cand il cumpara. si cum viciul este vizibil el l-a putut observa la cumparraea terenului.
Sfatul meu este sa nu cedati iar daca el va deschide proces atunci sa lasati instanta sa hotarasca (poate fi o hotarare care sa va convina).
Daca instanta hotaraste sa ii dati o alta bucata de teren atunci procedati asa .
Daca instanta hotaraste sa ii returnati o parte din bani ca reducere de pret pentru viciu atunci incheiati o tranzactie cu el prin care sa ii cedati bucata de teren daca nu doriti sa ii returnati o parte din bani.
Dar instanta poate hotara ca dreptatea este de partea dvs - ca vanzarea estre corecta si atunci nu trebuie nici sa ii dati o parte din bani si nici o alta bucata de teren.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.