Ești aici > Forum > Relaţii de familie

Drept mostenire de la tata recasatorit?

Forum întrebări juridice - Relaţii de familie
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 24-02-2021
Vizitator
Buna ziua,

Parinti mei au divortat cand eram foarte tanar(aprox 2-3 ani), iar eu am ramas cu mama mea in urma divortului.
In timpul casatoriei, ei doi au cumparat o garsoniera, cu toate ca in acte cred ca apare doar el ca proprietar.
In urma divortului, tatal meu a ramas proprietar, dar nu stiu exact cum s-a inteles cu mama si am ramas eu cu ea in garsoniera,iar el s-a mutat. Din ce zvonuri am auzit in familie, el a facut asta in schimbul neplatii pensiei mele alimentare. Presupun ca a fost ceva doar verbal intre el si mama mea.
Dupa ceva timp, el s-a recasatorit, iar dupa si mai mult timp, mama mea a decedat.
As dori sa stiu:
1. Daca tatal meu decedeaza, ce drept am la mostenirea garsonierei?
2. Ce drept am la mostenirea altor bunuri dovandite in perioda in care a fost casatorit cu noua lui sotie?
3. Pot sa il dau in judecata pentru ca nu a platit pensie alimentara pana am facut eu 18 ani?
4. Daca el decedeaza, iar sotia sa actuala nu declara ca mai exist si eu ca mostenitor, ce pot face? (Cred ca ei sunt in alta tara, de asta intreb)

Mentiuni:
1. Din cate stiu, nu are copii cu noua sotie.
2. Eu si mama mea am locuit/administrat acea garsoniera 29-30 de ani.
3. Cat timp a fost a fost casatorit cu mama mea, tatal meu a fost alcoolic si abuziv atat catre mine cat si catre mama mea. Fapt pentru care a avut loc divortul

Va multumesc in avans pentru informatii si sfaturi.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.