Forum întrebări juridice - Relaţii de familie |
|
|
01-08-2012 |
 | Anca maria Vizitator |
| Am trait in concubinaj cu tatal copilului timp de 5 ani, s-a nascut copilul acum 4 ani, la o luna si doua saptamani am fost fortata de el sa duc copilul la parintii lui in alta localitate, noi muncind si locuid in Bucuresti, si din cauza situatiei materiale a trebuit sa ma intorc si eu la servici. Timp de 3ani si 11luni copilul a locuit la parintii lui noi mergand in fiecare weekend la el. datorita neintelegerilor cu tatal copilului (agresare fizica si verbala) am hotarat sa ma despart de el si m-am intors in localitatea unde am domici- liul si locuinta mea. Vreau sa-mi iau copilul de la parintii concubinului si nu vor sa mi-l dea. Cum trebuie p sa procedez legal sa-mi iau copilul, care deja nu mai este lasat sa vorbeasca la telefon cu mine si nici nu ma lasa sa-l vad? | |
|
|
|
27-08-2012 |
 | Alexandra Vizitator |
| Trebuie sa initiati cat mai repede actiunea de divort in instanta. Instanta va stabili si la cine va locui copilul. Cand veti avea o sentinta de divort definitiva prin care instanta va incredinteaza minorul iar tatal si bunicii refuza in continuare sa va dea copilul, atunci puteti apela la un executor judecatoresc care va va ajuta sa duceti la indeplinire hotararea instantei. Intre timp, ana la finalizarea sentintei de divort, ca sa grabiti lucrurile, puteti chema in judecata paratii si sa solictati instantei ca pe cale de ordonanta presedintiala sa se dispuna ca autoritatea parinteasca privind pe minor sa fie exercitata provizoriu pana la solutionare pe fond, de catre d-voastra si sa fie stabilita locuinta minorilor la d-voastra. Puteti face si o sesizare la serviciul de autoritate tutelara al primariei. | |
|
|
|
23-01-2013 |
 | Titi Vizitator |
| concubina mea cu care am convietui timp de 4,5 ani si cu care am o fetita de 2ani, a plecat din locuinta mea unde este tot confortul, (un spatiu total de circa 70mp, adica doua camere, bucatarie, baie hol mare, incalzire centrala cu lemne), si sa mutat impreuna cu fica noastra la parinti ei unde spatiul util, in special pe timp de iarna,nu depaseste 30mp restul ne putand fi locuit din cauza ca nu pot fi incalzite. in cele doua camere locues nu mai putin de 8 persoane, parinti fostei concubine, ea, o sora mai mare,una mai mica, doi frati mai mici(ultimi trei find copiii de scoala) si fetita mea de 2ani iar toti acestia dorm in3 paturi.eu locuesc singur in casa si doresc sa stiu de cat spatiu este necesar uni copil pentru confortul si intimitatea lui si mai ales cum as putea sa iau copilul la mine cat mai urgent, unde are camera lui (cand o sa mai creasca) cu tot confortul si spatiunecesar ptr. joaca. va multumesc. | |
|
|
|
22-01-2014 |
 | Ana Vizitator |
| buna ziua am si eu o intrebare am trait timp de 4 ani in concubinaj in urma acestuia a rezultat un baietel .Baietelul este nascut in spania si acolo am locuit pana acujm o acum doua luni cand eu am venit in vacanta i rom iar el a ramas in spania iar acum nu vrea sa ma mai primeasca inapoi cu copilul ma ameninta ca vine in tara sa ia custodia copilului cde pot face? | |
|
|
|
18-01-2016 |
 | Silviu Vizitator |
| Buna seara.am fost casatorit cu ea 8 ani Acuma mia cerut divortul.ok eu am acceptat nici o problema.bine nu sa deschis niciu proces momentan.dar ceea ce vreau eu sa intreb.are ea vreun dreot sami interzica sa mai imi vad copilasi sau sa nui mai lase sa vb cu mine nici la telefon.fapt fiind ca a luat copii si mia zis ca merge ma magazin,dar cand incolo ea a luat copii si a fugit cu ei.ajutatima va rog. | |
|
|
|
19-01-2016 |
 | Silviu Vizitator |
| Ajutatima va vor am primit email ca am primit raspuns.in legatura cu problema mea.dar nu stiu cum sal deschid.sa vad raspunsul | |
|
|
|
07-12-2017 |
 | Mihaela Vizitator |
| Bun ziua am fost intr-un proces civil cu stabilire domiciliu minor am castigat procesul la fond ca domiciliul minorului sa fie stabilit la mama. dupa care tatal a facut apel si acolo i sa admis cererea pentru evaluarea pshihologica a minorului .Potrivit dispozitilor instantei prin incheierea de sedinta din data de si intocmirea unui raport de expertiza pshihologic cu urmatoarele obiective. 1.Sa se constate daca minorul are un comportament normal fata de parinti.2. Care sunt relatile minorului cu parinti .3. Afectiunea fata de parinti.4.Daca manifesta teama fata de acestia .5.Daca tatal exercita presiuni asupra minorului.Desi sa dovedit ca se identifica forme de influentare parentala din partea tatalui cat si a bunici paterne in fapt este vorba de influentare parentala prin alienare. alienarea parentala este o forma de abuz pshihologic emotional exercitata de catre un parinte asupra minorului si mult mai multe .la dosar exista un certificat medico ,legal plus declaratile martorilor inclusiv declaratia copilului de la fond cum ca el are mai multe mame pentru ca tacso are m.ai multe iubite si el o iubeste pe mama care o iubeste tatal mai mult toata lumea e socata de decizia instantei de a las copilul intr-un mediu toxic cu alcool scandaluri etc Imi poate da si mie cineva un sfat care ar mai fi primul lucru care ar trebui sa il fac de acum incolo.? | |
|
|
|
13-06-2018 |
 | Adoriandaniela Vizitator |
| Buna ziua.Va intreb daca se admite in instanta proba de singe pentru detestare droguri.Vreau sa cer aceasta proba in instanta intr-un proces de stabilire domiciliu minor.Multumesc | |
|
|
|
13-06-2018 |
| Buna ziua.Unde sa vad raspunsul? | |
|
|
|
23-06-2018 |
 | Daniela Vizitator |
| Am primit un mesaj in care imi spune sa vad raspunsul in adresa indicata dar raspunsul nu exista.???? | |
|
|
|
03-09-2018 |
| Primesc mesaje pe e-mail sa vad raspunsul dar nu este nici un raspuns.Spuneti va rog unde sa ma uit. | |
|
|
|
14-09-2018 |
 | Adorian Vizitator |
| adoriandaniela a scris pe 13-06-2018: Buna ziua.Va intreb daca se admite in instanta proba de singe pentru detestare droguri.Vreau sa cer aceasta proba in instanta intr-un proces de stabilire domiciliu minor.Multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |