Ești aici > Forum > Relaţii de familie

Cat este pensia alimentara a 2 minori?

Forum întrebări juridice - Relaţii de familie
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 13-02-2023
Vizitator
Sunt o mama cu 2 copii.Sotul meu actual are inca un copil din fosta casnicie.Momentan plateste un credit de 1300 lei pe luna si pensie alimentara pt acel copil.Sotul meu lucreaza in ca si politist si are salariul net de 6200.Mi-as dori sa stiu cat o sa primeasca cei doi copii de 10 ani si 2 ani pensie alimentara.
Răspunde
 13-02-2023
Vizitator

Noul Cod Civil

Art. 529

Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

*(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din *venitul său lunar net* pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi *o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.*

(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
Răspunde
 13-02-2023
Vizitator
Deoarece sotul Dvs are trei copii el trebuie sa le plateasca la toti cei trei copii jumatate din venitul sau lunar net.

6200 lei : 2 = 3100 lei pentru toti cei 3 copii

3100 lei : 3 = 1033,33 lei pentru fiecare copil

1033,33 lei × 2 = 2066,66 lei pentru cei doi copii ai Dvs
Răspunde
 26-06-2025

Salutare! Din proprie experiență, pensia alimentară pentru doi copii minori în România este, de regulă, între un sfert și o treime din venitul net lunar al părintelui obligat, dar suma exactă o stabilește instanța în funcție de mai mulți factori. Apropo, dacă ai un pic de timp liber și vrei să ieși din stresul zilnic, încearcă plinko.ro – e un joc tip Plinko unde lansezi o bilă și urmărești cu interes unde aterizează, exact ca într-un mic labirint cu premii.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.