Ești aici > Forum > Relaţii de familie

Fosta sotie ma impiedica sa-mi vad copilul

Forum întrebări juridice - Relaţii de familie
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 02-04-2013
Vizitator
hotarare de divort .
custodie comuna conf noului cod civil.
fosta se razbuna punandu-ma in imposibilitate sa -mi vad copilul, pleaca de acasa, nu stiu nimic de copil cu luna. ce este de facut ????
Răspunde
 11-04-2013
Bucuresti
0726307109
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net

cosmin a scris pe 02-04-2013:
hotarare de divort .
custodie comuna conf noului cod civil.
fosta se razbuna punandu-ma in imposibilitate sa -mi vad copilul, pleaca de acasa, nu stiu nimic de copil cu luna. ce este de facut ????

Art. 307 Cod Penal:

Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului

Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.

Vedeţi aici o hotărâre judecătorească relevantă în cazul dvs.:

Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului. Elemente constitutive Infracţiuni | Jurisprudenţă şi speţe de drept penal

Telefon: 0726.307.109
Sediu: Bd. Dimitrie Cantemir nr.27, bl.1, sc.A, et.1, sector 4 (Tineretului)
http://avocatcivil.net
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.