Buna ziua, am un baietel cu varsta de 5 anisori, rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Noi parintii traim separat de 17 luni, baietelul locuieste cu mine. Tatal lucreaza in Germania din anul 2010, venind anual max de 3 ori in tara. Tatal minorului nu a venit in tara sa viziteze baiatul 1 an si 2 luni(dupa despartirea noastra.In tot acest timp au purtat doar conversatii telefonice scurte, tatal refuzand o colaborare cu mine in ceea ce priveste minorul, fapt care m-a inpins sa cer instantei: 1. Stabilire de domiciliu 2. Pensie alimentara 3. Autoritate parinteasca exlusiv unica Din momentul despartirii noastre, tatal i-a facut de cateva ori niste cadouri simbolice, pana la revenirea lui in tara pe o perioada de o saptamana, timp in care nu i-am interzis vizitele cu baietelul meu. Atunci a fost singurul moment in care si-a sacrificat din timpul sau sa petreaca cu baietelul!!! Au avut deja 2 infatisari loc, la ultima fiind audiati cate 2 martori din ambele parti..Actiunea din pacate nu a fost formata corect din partea reprezentantului meu, fapt care a dus la tiganie!!! Si in momentul de fata sunt fara avocat!!!! Doresc sa mentionez ca tatal a declarat instantei urmatoarele:(doar dorinte) -ca vine doar o data pe an acasa pt 30 zile, ceea ce si este adevarat. -doreste pe periada concediului sau de 30 zile sa isi petreaca tot timpul cu baietelul (singura vizita care i-o face baiatului). -25% din salariul din Ro (600 RON) -custodie comuna. As dori sa stiu urmatoarele: -eu doresc custodie unica, ceea ce mi-a fost deja spus de d-nul judecator indirect ca NU O VOI PRIMI!!! -de ce trebuie sa impart custodia cu tatal cand acesta vine doar o data pe an in vizita la baietel? -nu are dreptul baietelul la vizita tatalui si la o sedinta cu parintii la gradinita/scoala? -sa fie dus sau luat de la gradinita macar o data pe luna? -sau sa fie tatal spectator la o serbare? fapt care duce la dezvoltarea emotionala si sociala ca copilului? -nu are baiatul drept de prezenta fizica a tatalui? -nu are drept baiatul de 25 % din toate veniturile tatalui? -nu are drept baiatul de sprijinul emotional? -pe ce se bazeaza drepturile superioare ale copilului? -are doar tatal drepturi fara obligatii? Am nevoie de ajutor!!!Cum sa procedez? Din pacate traim intr-o tara corupta, ca si acum in acest proces ( nu am dovezi) dar refuzul a doi avocati de a prelua cazul (cu motiv: NU AI NICI O SANSA) imi este o dovada suficieta ca s-a umblat ca acest caz ca si zambetul parsiv al judecatorului spunandu-mi ca ar trebui sa imi ajunga sentinta instantei pt a iesi cu copilul din tara pt excursie sau vacanta si stabilirea domiciliului la mine!!! - sa mai mentionez ca a uitat sa ceara adresa la locul de munca a tatalui pt informatiile salariului tatalui. UNDE ESTE DREPTUL COPILULUI???? Am uitat sa mentionez ca baietelul isi iubeste tatal, fapt care imi este mie datorat: -de la despartirea noastra( a parintilor) tot ce ii aminteste de tatal sau, poze, videoclipuri cu el, au ramas la indemana copilului.La fiecare declaratie pe care i-am facut_o copilului ca il iubesc, am mentionat ca si tati teiubeste. In rugaciunea zilnica il amintim..fapt care a fost folosit la ancheta psiho a baiatului impotriva custodiei unice cerute de mine!!!!!!!! Stie un copil la o varsta de 5 ani ce inseamna dragoste? responsabilitate? Are doar dorinte, atat. Rog ajutor,,, (( |
|