Ești aici > Forum > Relaţii de familie

Autoritate parinteasca exclusiv unica

Forum întrebări juridice - Relaţii de familie
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 21-05-2014
Vizitator
Buna ziua,

am un baietel cu varsta de 5 anisori, rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Noi parintii traim separat de 17 luni, baietelul locuieste cu mine. Tatal lucreaza in Germania din anul 2010, venind anual max de 3 ori in tara.
Tatal minorului nu a venit in tara sa viziteze baiatul 1 an si 2 luni(dupa despartirea noastra.In tot acest timp au purtat doar conversatii telefonice scurte, tatal refuzand o colaborare cu mine in ceea ce priveste minorul, fapt care m-a inpins sa cer instantei:
1. Stabilire de domiciliu
2. Pensie alimentara
3. Autoritate parinteasca exlusiv unica

Din momentul despartirii noastre, tatal i-a facut de cateva ori niste cadouri simbolice, pana la revenirea lui in tara pe o perioada de o saptamana, timp in care nu i-am interzis vizitele cu baietelul meu. Atunci a fost singurul moment in care si-a sacrificat din timpul sau sa petreaca cu baietelul!!!
Au avut deja 2 infatisari loc, la ultima fiind audiati cate 2 martori din ambele parti..Actiunea din pacate nu a fost formata corect din partea reprezentantului meu, fapt care a dus la tiganie!!! Si in momentul de fata sunt fara avocat!!!!
Doresc sa mentionez ca tatal a declarat instantei urmatoarele:(doar dorinte)

-ca vine doar o data pe an acasa pt 30 zile, ceea ce si este adevarat.
-doreste pe periada concediului sau de 30 zile sa isi petreaca tot timpul cu baietelul (singura vizita care i-o face baiatului).
-25% din salariul din Ro (600 RON)
-custodie comuna.

As dori sa stiu urmatoarele:
-eu doresc custodie unica, ceea ce mi-a fost deja spus de d-nul judecator indirect ca NU O VOI PRIMI!!!
-de ce trebuie sa impart custodia cu tatal cand acesta vine doar o data pe an in vizita la baietel?
-nu are dreptul baietelul la vizita tatalui si la o sedinta cu parintii la gradinita/scoala?
-sa fie dus sau luat de la gradinita macar o data pe luna?
-sau sa fie tatal spectator la o serbare? fapt care duce la dezvoltarea emotionala si sociala ca copilului?
-nu are baiatul drept de prezenta fizica a tatalui?
-nu are drept baiatul de 25 % din toate veniturile tatalui?
-nu are drept baiatul de sprijinul emotional?
-pe ce se bazeaza drepturile superioare ale copilului?
-are doar tatal drepturi fara obligatii?

Am nevoie de ajutor!!!Cum sa procedez? Din pacate traim intr-o tara corupta, ca si acum in acest proces ( nu am dovezi) dar refuzul a doi avocati de a prelua cazul (cu motiv: NU AI NICI O SANSA) imi este o dovada suficieta ca s-a umblat ca acest caz ca si zambetul parsiv al judecatorului spunandu-mi ca ar trebui sa imi ajunga sentinta instantei pt a iesi cu copilul din tara pt excursie sau vacanta si stabilirea domiciliului la mine!!!
- sa mai mentionez ca a uitat sa ceara adresa la locul de munca a tatalui pt informatiile salariului tatalui.
UNDE ESTE DREPTUL COPILULUI????

Am uitat sa mentionez ca baietelul isi iubeste tatal, fapt care imi este mie datorat:
-de la despartirea noastra( a parintilor) tot ce ii aminteste de tatal sau, poze, videoclipuri cu el, au ramas la indemana copilului.La fiecare declaratie pe care i-am facut_o copilului ca il iubesc, am mentionat ca si tati teiubeste. In rugaciunea zilnica il amintim..fapt care a fost folosit la ancheta psiho a baiatului impotriva custodiei unice cerute de mine!!!!!!!!
Stie un copil la o varsta de 5 ani ce inseamna dragoste? responsabilitate?
Are doar dorinte, atat.

Rog ajutor,,, :(((
Răspunde
 24-01-2015
BUCURESTI

Conform Noului Cod Civil regula este să se acorde custodia comună - exercitarea autorităţii părinteşti în comun.
Din cauza asta soţii divorţează din ce în ce mai des la notariat pentru că şi acolo obţin acelaşi lucru - custodia comună, plătind mai puţin bani şi mai rapid.. 30 de zile faţă de câteva luni în instanţă.
Răspunde
 24-01-2015
Vizitator
Nu aveti nicio sansa sa va fie incredintat minorul conform noilor reglementari. Trebuie sa fie vorba de un caz extrem de grav - parinte care isi bate minorul, drogat etc.
Daca ati fi avut cu cine sa vorbiti intr-adevar era mai bine la notar cum a scris userul Luana, insa din ce citesc nu prea e cazul de intelegere intre dvs. pentru ca la notar si sotul trebuie sa fie de acord cu divortul
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.