Ești aici > Forum > Relaţii de familie

Recunoasterea copilului

Forum întrebări juridice - Relaţii de familie
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 08-03-2015
Vizitator
Buna ziua....Am un copil de 3 ani pe care l-am recunoscut doar eu.Acum eu si tatal copilului ne-am
impacat si ar vrea sa-l recunoasca si sa-l treaca pe numele lui.Ce ar trebui sa facem?Multumesc
Răspunde
 27-03-2015
Vizitator

Recunoaşterea unui copil din afara căsătoriei poate fi realizată pe cale administrativă la notariat, prin declaraţie notarială (articolul 416 din Noul Cod Civil)

Recunoaşterea este irevocabilă în toate cazurile.

După autentificarea declarației de recunoaștere a paternității sau materintății, notarul public va trimite o copie serviciului de stare civilă competent, pentru a se face menţiunea corespunzătoare în registrele de stare civilă (articolul 416, alin. 2 din noul Cod Civil).

Odată stabilită legătura părintească, copilul, prin acordul ulterior între părinţi, poate lua numele de familie al părintelui faţă de care şi-a stabilit filiaţia prin recunoaştere sau numele reunite ale acestora. Părinții vor declara noul nume de familie al copilului, împreună, la serviciul de stare civilă la care a fost înregistrată naşterea (art. 450, alin. 2 din Noul Cod Civil). Facem precizarea că această etapă este distinctă de cea a recunoaşterii copilului şi ulterioară acesteia.

Mai multe detalii:
http://notariat-tineretului.net/declaratie/declaratie-recunoastere-paternitate-copil
Răspunde
 22-02-2016
Vizitator
buna
concubina mea a fost casatorita si a divortat, intr e timp a ramas gravida cu mine si numai ce a nascut
am fost la primarie sa vad ce acte am nevoie pt certificatul de nastere si mi s a zis ca nu pot fi trecut ca tata pt ca sentinta de divort nu are o vechime de minim noua luni si ca il vor trece ca tata pe fostul ei sot
ce pot sa fac sa fiu trecut eu?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.