Ești aici > Forum > Relaţii de familie

Declaratie pentru insotire minor in strainatate decatre un singur parinte

Forum întrebări juridice - Relaţii de familie
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 20-05-2015
Vizitator
buna ziua,am divortat de tatal fetitei mele de cativa ani,sunt recasatorita si locuiesc in Italia!Nu ne_am inteles niciodata in ceea ce priveste fetita,doar prin procese multe,autoritatea parinteasca este exercitata de amandoi,fetita sta la strabunii ei ,adica bunicii mei!acum cateva zile mi_a trimis un mesaj sa imi zica ca este de acord sa semneze pt pasaports i declaratie sa iau fetita!dar frica mea este cum fac sa fie totul legan,tiinand cont ca declaratia de calatorie nu este pentru mult timp,si la cand expira ,cum peocedez?nu am incredere in el imi este frica sa nu ma denunte apoi si eu cum fac ?va rog sa ma ajutati sa imi da_ti un sfat daca se poate face vreun act la notar prin care declara ca este de acord sa imi semneze si ca fetita va locui cu mine in italia!
Răspunde
 21-05-2015
Vizitator

Declarația pentru copil minor nu poate fi pe o durată mai mare de 1 an.
După aceea vă poate acuza de răpire internațională de minori dacă nu aduceți copilul înapoi.
Nu aveți ce să faceți, legislația actuală urmărește creșterea copilului împreună de către ambii părinți, chiar dacă sunt divorțați. Doar în cazuri absolut excepționale se mai acordă custodie exclusivă unui singur părinte. Este și motivul pentru care tot mai multă lume divorțează la primărie sau la notariat- pentru că obțin ce ar obține și în instanță - custodie comună, numai că mai ieftin și mult mai rapid decât la judecătorie unde probabil că ați văzut cât durează totul.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.