Ești aici > Forum > Relaţii de familie

Neplata pensiei alimentare de 6 ani si jumatate

Forum întrebări juridice - Relaţii de familie
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 10-05-2017
Vizitator
Buna ziua. Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat. Din fosta casatorie am un copil minor de 14 ani,aflat in intretinerea mea prin hotarare judecatoreasca. Fostul sot nu a trimis pensia alimentara de mai bine de 6 ani si jumatate Am facut o plangere la politie acum un an si jumatate dar dupa o saptamana politistul mi a spus sa retrag plangerea deoarece tatal copilului reusise sa trimita suma de 180 de ron. De atunci a mai trimis o singura data 99 de ron si atat. Cum pot sa fac sa il chem in judecata fara avocat deoarece nu imi permit unul . Sau pot rezolva cu un executor judecatoresc,avand in vedere ca ii cunosc adresa,stiu ca este recasatorit si ca in prezent munceste cu carte de munca in tara ? Specific ca in hotararea de divort scrie 1/3 din salariul minim pe economie in paranteza dupa suma de 99 ron Multumesc.
Răspunde
 07-11-2017
Vizitator

Trebuie sa il dati in judecata cerind banii retroactiv . E nevoie sa consultati un avocat totusi ca sa va redacteze intimpinarea catre justitie . Va anunt ca sinteti in culpa , vinovata . Orcind puteti fi acuzata ca nu ati aparat drepturile legale ale copilului . Pensia alimentara este un drept al copilului de care nu aveti voie sa-l lipsiti . Este pacat ca ati lasat atita timp sa se scurga .
Răspunde
 21-11-2017
Vizitator
Buna ziua va rog sa ma jutati si pe mine cun sfat am avut un proces cu 4 copii minori fosta nevasta ea abandonat si afost obligata la pensie alimentara pentru abandon de domiciliu si cei 4 minorii hotararile sant definitive andreptul meu am 4 hotarari care au fost judecate de 3 ori de aceiasi instanta si ultima judecata de tribunalul timis mam platit un eczecutor pentru a mile pune an ecsecutare an anul 2017 la data de 25-aprilie? Si an data de 13-07 isa dat dreptul sa redeschida alt proces cu aceiasi minori poate sa nu idea instanta domnului eczecutor ancuvintarea eczecutari silite atunci sar ancalca legea va rog sa ma jutati ce pot sa fac?
Răspunde
 21-11-2017
Vizitator
Buna ziua va rog sa ma jutati si pe mine cun sfat am avut un proces cu 4 copii minori fosta nevasta ea abandonat si afost obligata la pensie alimentara pentru abandon de domiciliu si cei 4 minorii hotararile sant definitive andreptul meu am 4 hotarari care au fost judecate de 3 ori de aceiasi instanta si ultima judecata de tribunalul timis mam platit un eczecutor pentru a mile pune an ecsecutare an anul 2017 la data de 25-aprilie? Si an data de 13-07 isa dat dreptul sa redeschida alt proces cu aceiasi minori poate sa nu idea instanta domnului eczecutor ancuvintarea eczecutari silite atunci sar ancalca legea va rog sa ma jutati ce pot sa fac?
Răspunde
 21-11-2017
Vizitator
Răspunde
 29-10-2018
Vizitator
Bună.va rog ajutatil cu un sfat.fostu este în Italia și lucrează bineînțeles și nu le a copiilor nimic din 2012lea dat doar 250 de euro atît.eu nu-mi pot permite un avocat cum pot obține un avocat din oficiu va mulțumesc
Răspunde
 05-11-2018
Vizitator
Fosta sotie este intr-adevar obligata la pensie alimentara daca copiii au fost incredintati dvs dar ea trebuie sa aiba de unde plati aceasta pensie: trebuie sa aiba venituri sau alte mijloace materiale.
Răspunde
 21-05-2019
Vizitator
Eu am reusit in numele copilului prin avocat din oficiu se poate
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.