Ești aici > Forum > Relaţii de familie

Donatie

Forum întrebări juridice - Relaţii de familie
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 14-01-2018
Vizitator
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Casa in care locuiesc copiii mei casatoriti ( cu doi copii), este cumparate de noi parintii. Nora mea, doreste sa divorteze de baiatulnostru si ne cere sa-i facem donatie pe jumatate din casa, pentru ca ea considera ca nu poate pleca din aceasta casnicie fara nimic. Noi suntem siguri ca daca facem acest act nu il va mai primi in casa pe baiatul nostru dupa divort si va ramane cu toata casa. NU stim ce sa facem. Daca ii vom face acte de donatie, putem pune ca si clauza, ca la implinirea majoratului fiului cel mare , nora sa-i cedeze lui partea donata ?
Răspunde
 24-01-2018
Vizitator

Acest lucru nu este posibil.
Răspunde
 15-05-2018
Vizitator
Am vrut sa trimit un mesaj la e-mailul Dvs. dar nu este activ! (delivery failed!)

Doresc detalii privind contractul de donatie cu uzufruct viager (calcul taxe notariale, taxa OCPI, nuda proprietate calculata la 80% etc), deoarece unii notari ssustin ca formula Dvs. de calcul taxe notariale este gresita (nu include TVA!), iar ei calculeaza taxele (notariale, OCPI) la valoarea nudei de 100%!)
Poate refaceti fotmula de calcul de la contractul de donatie, incluzind si varianta cu uzufruct viager
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.