Ești aici > Forum > Relaţii de familie

Lipsa consimțământului scris al părintelui firesc

Forum întrebări juridice - Relaţii de familie
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 21-06-2018
Vizitator
Sunt căsătorit cu o cetățeană chineză care are o fetiță de 7 ani din căsătoria precedentă. Locuim momentan în China. Am oferte de serviciu în Germania, vrem să ne mutăm acolo dar tatăl natural al fetiței nu vrea să dea consimțământul scris. Am consultat un avocat chinez și dânsul ne-a spus că nu există un temei legal pentru o acțiune în tribunal pentru că tatăl fetiței nu încalcă legislația. Vă rog să mă informați, ce căi legale pot urma ca eu și familia mea să putem să ne mutăm în Germania? Ori România? Vă mulțumesc anticipat.
Răspunde
 10-10-2018
Vizitator

Fostul sot trebuie sa isi dea acordul ca fetita sa poata parasi China impreuna cu dvs si mama deoarece in caz contrar s-ar ingradi dreptul la libera circulatie al acesteia.(la libertate).
Deoarece sotia si fostul sot sunt divortati legal si fata a fost incredintata sotiei (mamei) ea trebuie sa aiba domiciliul la aceasta si sa o urmeze acolo unde ea pleaca (mai ales ca s-a recasatorit si si-a refacut viata alaturi de dvs).
Daca nu e posibil apelati la consulatul Romaniei in China care poate interveni pe langa organele abilitate in acest sens.(pentru incuviintarea plecarii dvs cu tot cu fata deoarece acum dvs sunteti tatal ei).
Avocatul v-a informat gresit.
Răspunde
 10-10-2018
Vizitator
Fata cand creste isi poate vizita tatal natural in China sau se pot stabili vizite periodice sau pe skype, etc.
Răspunde
 10-10-2018
Vizitator
Vă mulțumesc foarte frumos pentru răspunsuri.
Am vorbit între timp și cu un avocat german în Beijing care ne-a cam spus același lucru ca și avocatul chinez doar cu diferența că s-ar putea face prin anumite canale o anumită presiune asupra tatălui.
Eu o să urmez sfatul dumneavoastră, săptămâna viitoare am o programare la consulatul nostru în Beijing pentru o altă problemă dar voi aborda și problema asta.

Încă o dată mulțumesc frumos.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.