Forum întrebări juridice - Relaţii de familie |
|
|
08-09-2019 |
 | Victor_roll Vizitator |
| buna ziua, ma confrunt cu o situatie total nefericita prin aceea ca mama copilului meu nu ma lasa sa am legaturi persoanele cu el. precizez faptul ca nu suntem casatoriti, nu avem domiciliu comun, bebe a fost recunoscut de mine si poarta numele meu si s-a nascut recent. toate astea datorita faptului ca mama are un comportament agresiv verbal, se vrea a fi o femeie independenta, cu alte cuvinte vrea sa fie ea si bebe. in repetate randuri am incercat sa iau legatura cu ea pentru a vedea copilul, innsa fara rezultat. nu vreau sa ma prezint pur si simplu la usa ei, deoarece tind sa cred ca vrea sa faca circ, in felul asta sa cheme politia, ca apoi sa-mi instituie ordin de protectie. tot timpul e pusa pe scandal, face sicane ca eu sa reactionez intr-un fel, vorbeste foarte urat. ma pot adresa politiei cu o plangere potrivit art. 379 din cod penal, alin 1 - nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului? intentionez ca zilele urmatoare sa merg la instanta si sa deschid o actiune in acest sens sunt constient de faptul ca instanta o sa stabileasca ca copilul sa stea la mama, iar eu sa platesc pensie de intretinere, dar pana se pronunta instanta, vreau sa vad copilul. nu vreau sa fac circ si panarama ca sa-l vad pt ca astea ma vor costa. vreau un temei legal prin care eu pot sa am legaturi personale cu bebe inainte ca o instanta competenta sa se pronunte definitiv si irevocabil. va multumesc anticipat. | |
|
|
|
09-09-2019 |
 | Net Vizitator |
| Daca dvs dovediti ca sunteti tatal copilului, de exemplu cu certificatul de nastere al copilului in care sunteti mentionat ca tata prin recunoasterea copilului atunci puteti depune la politie o plangere prealabila impotriva mamei in temeiul art.379 alin.2 Cod penal, pe motiv ca nu va lasa sa vedeti copilul si sa aveti legaturi personale cu acesta, desi aveti acest drept in calitate de parinte al copilului. Dar, eu consider ca e mai bine sa rezolvati aceasta problema pe cale amiabila, si sa lasati copilul impreuna cu mama sa o perioada de timp mai lunga pana cand mama copilului revine la sentimente mai bune si considera ca e bine sa vedeti si dvs copilul, deoarece daca o amenintati cu politia exista riscul sa nu mai acorde copilului grija si atentia cuvenite sau chiar sa se razbune pe copil. De asemenea, daca veti avea posibilitatea sa va vedeti copilul trebuie sa faceti acest lucru fara sa va implicati in viata personala a mamei, daca ea nu mai doreste acest lucru si considera ca s-a despartit definitiv de dvs si sa ii respectati decizia ca fiecare sa urmati mai departe cai separate. | |
|
|
|
09-09-2019 |
 | Net Vizitator |
| Acum toata atentia mamei este indreptata asupra noului nacut si mai putin asupra relatiei pe care o are cu dvs. De asemenea, mama copilului se comporta mai agresiv si din cauza faptului ca imediat dupa nastere se poate instala o tulburare psihica a mamei determinata de sindromul postnatal (depresia postnatala) care poate dura si pana la 12 luni dupa nastere. | |
|
|
|
09-09-2019 |
 | Net Vizitator |
| |
|
|
09-09-2019 |
 | Net Vizitator |
| Eu consider ca nu este nevoie de tratament daca mama care a nascut gaseste ajutor si intelegere din partea familiei si prietenilor sai, astfel incat sa se poata ingriji cat mai bine de nou nascut. | |
|
|
|
09-09-2019 |
 | Victor_roll Vizitator |
| nu e vorba de nicio depresie post partum...in conditiile in care aceasta in primele zile de cand am ajuns acasa s-a ocupat de probleme personale, in sensul ca a mers la notari, avocati, a semnat acte de vanzare/cumparare, comportamentul ei era unul normal, era coerenta, nu era panicata etc...in tot acest timp eu am fost cel care a avut grija de micut...cu lapte matern si formula, ca nu-mi ajungea ce imi lasa ea. dar, in momentul in care venea acasa, avea o repulsie fata de mine, ceea ce m-a condus la banuiala rezonabila ca aceasta a avut un scop, si anume, acela de a avea un copil, fara alte obligatii. spun asta pentru ca de multe ori sustinea ca nu are nevoie de nimic, se descurca si singura etc. in plus, cand venea acasa si o intrebam e ce intarzie, imi spunea ca nu e problema mea ce face ea. desi avea indicatii stricte din partea medicului sa nu depuna efort fizic, deoarece a nascut prin cezariana, ea umbla toata ziua prin soare sa-si rezolve problemele. | |
|
|
|
09-09-2019 |
 | Net Vizitator |
| Dragoste cu forta nu se poate asa ca cel mai bine este sa o convingeti pe prietena dvs prin vorba buna ca si dvs aveti dreptul in calitate de tata sa va vedeti copilul si sa ajutati cum puteti la cresterea acestuia, deoarece copilul va fi recunoscator mai tarziu si va aprecia ceea ce ati facut pentru el. Depresia postpartum este o stare depresiva inselatoare care vine si trece dar depinde cum trece, deoarece poate lasa urmari pe care mama care a nascut este nevoita sa le suporte toata viata. Cel mai bine este sa fie inteleasa si sa ii fie respectate hotararile pe care le ia cu privire la copil si la relatia pe care o are cu dvs. Din punctul meu de vedere comunicarea, rabdarea si timpul pot rezolva majoritatea problemelor care apar in cuplu. | |
|
|
|
10-09-2019 |
 | Net Vizitator |
| Este posibil, mai ales ca a nascut un copil, ca prietena dvs sa doreasca sa faca o schimbare in viata ei si sa aiba un alt viitor pe care nu il poate avea alaturi de dvs. Pe de alta parte si dvs aveti dreptate cand afirmati ca doriti sa va vedeti copilul in continuare, deoarece dreptul de tata al copilului nu vi-l poate lua nimeni niciodata. Ideal ar fi sa ajungeti la o intelegere, la un acord cu prietena dvs asupra modului in care ati putea sa va vizitati copilul pe viitor, daca totusi nu este posibila o impacare. In opinia mea, niciun tratament nu poate schimba personalitatea unui om, o poate doar ajusta pe ici colo, astfel ca fiecare om, depresiv sau nu, ajunge sa gandeasca si sa se comporte in realitate asa cum este el cu adevarat. Pana la urma fiecare om isi face o autoevaluare a caracterului sau, si isi poate da seama de calitatile si defectele pe care le are, astfel ca cel mai bine este ca fiecare om sa lucreze cu propria persoana atunci cand vrea sa faca o schimbare, cum ar fi de exemplu sa orienteze intr-un sens pozitiv chiar si defectele sale, si in acelasi timp ar trebui sa asculte si de sfaturile unor persoane avizate in domeniu sau chiar de sfaturile unor persoane care au trecut prin experiente asemanatoare si le-au depasit cu bine, in cazul in care considera ca aceste sfaturi sunt benefice si potrivite pentru rezolvarea situatiei in care se afla la un moment dat. Nasterea unui copil reprezinta o schimbare importanta in viata oricarui parinte si cauza principala a depresiei postnatale. Mediul social, activitatea pe care o desfasoara si, in general stilul de viata al unui om, reprezinta atat sursa depresiei cat si caile de vindecare a ei. | |
|
|
|
10-09-2019 |
 | Net Vizitator |
| Fiecare om (depresiv sau nu) are dreptul la libertate de actiune, de gandire, de exprimare si de afirmare a personalitatii sale, iar daca in viata ajunge bine sau rau nu poate sa ceara socoteala nimanui pentru asta, deoarece a fost decizia lui si trebuie sa isi asume consecintele faptelor sale. | |
|
|
|
18-09-2019 |
 | Jurist Vizitator |
| Tot ce am scris pe acest forum am scris cu buna-credinta! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |