Forum întrebări juridice - Alte acte normative |
|
|
17-06-2021 |
 | Ciobanu Claudia Vizitator |
| Buna ziua doamna/domnul avocat am dori si noi o informatie, se mai pot depune dosare pentru deportati di Bulgaria? Si unde putem face? O zi buna.Multumim in anticip! | |
|
|
|
24-06-2021 |
 | Ureche.dorel1964@yahoo.com Vizitator |
| Buna ziua, Mă numesc Ureche Dorel și am și eu o întrebare. Tatăl meu a fost deportat din Bulgaria în România, și este decedat din anul 1980, eu sunt pensionar și aș dori să știu dacă pot beneficia de prevederii Legii 130-2020? În cazul în care sunt eligibil, ce acte îmi sunt necesare pentru întocmirea dosarului? Vă mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
09-07-2021 |
 | Ametgian Vizitator |
| Buna ziua am si eu o intrebare ambi parinti ai mei sau nascut in bulgaria silistra in anu 1934 si au fost deportati in romania in ani 1940 si acum sint decedatii ambi parinti eu am dreptul la indemnizatie va multumesc pentru intelegere | |
|
|
|
09-07-2021 |
 | Ametgian Vizitator |
| Buna ziua am si eu o intrebare ambi parinti ai mei sau nascut in bulgaria silistra in anu 1934 si au fost deportati in romania in ani 1940 si acum sint decedatii ambi parinti eu am dreptul la indemnizatie va multumesc pentru intelegere | |
|
|
|
14-07-2021 |
 | QSC
|
| Buna ziua As vrea să-mi clarifice cineva următoarea problema: Tatăl meu a executat doua pedepse cu privare de libertate ,una între 1948 -1954 (reținut pe baza de mandat și măsuri administrative)și a doua 1959-1964 (sentința "uneltire") Eu m-am născut în 1959 în timp ce tatăl meu era arestat) Poate cineva să-mi spună cuantumul indemnizației la care am dreptul cf L 130/2020? Multumesc | |
|
|
|
16-07-2021 |
 | Iulia Vizitator |
| Buna ziua, ati reusit sa obtineti vreo lamurire de la casa pensiilor, cu privire la urmasii celor decedati? | |
|
|
|
18-07-2021 |
 | Ionel Vizitator |
| 11 ani înmulțit cu 350 pentru fiecare an rezultă 3850 lei in fiecare luna (trei mii)nu 3sute.Am depus dosarul în martie și nu am primit nicio decizie .Mi sa spus că sunt foarte multe dosare, la Sibiu.Poate aflu și de la alți cât durează. | |
|
|
|
18-07-2021 |
 | Ionel Vizitator |
| Pentru qsc . Ți am răspuns mai sus.VA dura foarte mult.Nu am primit nicio decizie de 3 luni jumate. | |
|
|
|
18-07-2021 |
 | Ionel Vizitator |
| Poate aflu și de la alți care au depus dosare pentru legea 130 din 2020 cât durează pentru a primi o decizie După 3luni și jumătate încă nicio decizie. | |
|
|
|
18-07-2021 |
 | QSC
|
| Ionel,problema mea este că nu știu cum mă vor încadra ...M-am născut atat după prima pedeapsa cât și în timpul celei de-a doua .Prin urmare 50% pentru prima și 100%pentru a doua?Sau cum?.... | |
|
|
|
18-07-2021 |
 | Ionel Vizitator |
| Qsc Am văzut că mi-ai răspuns.Te întreb cănd ai depus dosarul .Eu Ionel din Mediaș l-am depus de 3 luni și jumătate și nici un rezultat.Sunt multi care se plâng că nu au primit nicio decizie p | |
|
|
|
18-07-2021 |
 | Ionel din Mediaș Vizitator |
| QSC vei primi doar 50/100.toti urmașii primesc doar jumătate din banii celui decedat.Problema e cât durează pentru a primi decizie. | |
|
|
|
27-07-2021 |
 | Adela Vizitator |
| Buna ziua , Fiind nascuta in timpul deportarii parintilor mei in URSS, SI beneficiind de prevederile Decretului lege 118/1990, pe o perioda de 6 luni, pot beneficia de prevederile Legii 130/2020, in calitate de urmas al persoanelor deportate pe timp de 5 ani. Va multumesc pentru raspuns | |
|
|
|
28-07-2021 |
 | CEI MORTI IN RAZBOI -COPII OR PRL Vizitator |
| cei decedati in razboi-copii lor primesc ceva | |
|
|
|
04-08-2021 |
 | Untaru Ioana Vizitator |
| Buna ziua, Mă numesc Untaru Ioana și am și eu o întrebare. Parintii mei au fost deportati din Bulgaria în România, și sunt decedati din anul 2000, eu sunt pensionara și aș dori să știu dacă pot beneficia de prevederii Legii 130-2020? În cazul în care sunt eligibila, ce acte îmi sunt necesare pentru întocmirea dosarului? Vă mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
14-08-2021 |
 | QSC Vizitator |
| Pentru că nicăieri nu am găsit un răspuns adecvat la întrebarea mea, răspund eu (acum în cunoștință de cauză , celor interesați de subiect) : Indemnizația se va calcula pentru fiecare perioadă în parte funcție de data nașterii iar sumele se vor cumula .Pentru perioada când ai fost minor după ce părintele ispășise o pedeapsa :50% .Pentru perioada in care erai minor sau născut și părintele tău executa o pedeapsa :100%.Daca te-ai născut,sa zicem, după 1965 vei lua 350 RON pentru fiecare an de persecuție politica . Sa fie clar :Emiterea deciziei AJPIS nu durează mai mult de 30 zile .Punerea in plata : începând cu 1 ale lunii următoare înregistrării cererii la AJPIS indiferent cât durează procesul de emitere și punere în practică a deciziei . | |
|
|
|
14-08-2021 |
 | QSC Vizitator |
| Ionel ,vezi că mi-am dat singur răspunsul la întrebarea mea... | |
|
|
|
15-08-2021 |
 | Ionel din Mediaș Vizitator |
| Am depus dosarul în 30 martie . După 4 luni jumate niciun rezultat.Unii au depus dosare anul trecut și nu au primit nicio decizie.Am fost după 3 luni și mi sa spus că sunt foarte multe dosare la Sibiu . Chestia cu 30 de zile sau 90 de zile nu este valabilă.Cineva din București a primit decizia după 10 luni. | |
|
|
|
15-08-2021 |
 | Elena Vizitator |
| Va rog sa-mi spuneti daca sunt beneficiara Legii 189 /2000, ca refugiata din Basarabia in anul 1944, indemnizatia actualizata primita de la statul roman cat ar trebui sa fie conform Legii 130 din 2020? Multumesc. | |
|
|
|
24-08-2021 |
 | Mimi Vizitator |
| Dacă soția beneficiază de indemnizație după soțul refugiat ,pot beneficia și copiii conform noii legi? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |