Forum întrebări juridice - Alte acte normative |
|
|
02-09-2021 |
 | Vizitator Vizitator |
| Buna ziua! Bunicul meu a fost executat la 9 luni după ce inițial a fost condamnat la 20 de ani închisoare. Martie 1950. În acest caz cum se socotește suma pe care mama mea ar urma sa o primească ? Din lege reiese ca ar primi doar 500 lei, in timp ce urmașii celor care au executat pedeapsa vor primi 700 lei înmulțit cu anii executați. Sau am înțeles eu greșit ?… | |
|
|
|
02-09-2021 |
 | Vizitator Vizitator |
| A fost executat la 9 luni de la momentul arestării. | |
|
|
|
08-09-2021 |
 | Gabriel Vizitator |
| Socrul meu (decedat de in urma cu 7 ani) s-a nascut in Basarabia in 1942 In 1944 impreuna cu parintii au fost stramutati in Romania.A beneficiat de legea ptr stramutati Intrebarea mea este de ce este o difenta materiala a indemnizatiei intre stramutatii din Bulgaria care este mult mai mare si nefiind vorba despre despagubiri a bunurilor lasate acolo) si cei din Basarabia Nu am gasit in nici o lege vreo referire la acest aspect. Daca puteti sa ma lamuriti | |
|
|
|
14-10-2021 |
 | Otilia greta Vizitator |
| Am si eu o intrebare ,copii veteranilor de război pot beneficia de imdemnizatiedaca părintele au beneficiatsi sant decedati | |
|
|
|
07-01-2022 |
 | Gabriela Vizitator |
| Buna seara! Bunicul meu a fost prizoner de razboi, in Germania, din septembrie 1944-septembrie 1946. Mama are dreptul de a primi o compensatie baneasca? Multumesc! | |
|
|
|
28-01-2022 |
 | Ionel din Mediaș Vizitator |
| Lucia a scris pe 08-10-2020: Buna ziua, Sunt beneficiara a legii 130/2020, am depus actele de mai mult de doua luni si nu am primit nicio instiintare, raspuns, ceva. Stiti cumva ce se intimpla? Multumesc, | |
|
|
|
28-01-2022 |
| Am depus dosarele în martie anul trecut la AJPIS Sibiu.Dupa 10 luni niciun răspuns.La Alba Iulia au venit deciziile după 3luni. | |
|
|
|
22-03-2022 |
 | Adi Moga Vizitator |
| Bună ziua!Bunicul meu a fost deținut politic la Aiud .condamnat pentru uneltire .Mama mea are dreptul la indemnizatie ?Bunicul fiind decedat în 1990. | |
|
|
|
03-04-2022 |
 | Monica Sipos Vizitator |
| Acești bani se dau și retroactiv? Mulțumim! | |
|
|
|
17-04-2022 |
 | LENUTA Vizitator |
| Mihailescu a scris pe 11-12-2020: As dori sa stiu daca aprimit cineva decizia la actele depuse dupa 01.09.2020.pt copii urmasi ai detinutilor politici | |
|
|
|
17-04-2022 |
 | LENUTA Vizitator |
| Mihailescu a scris pe 11-12-2020: As dori sa stiu daca aprimit cineva decizia la actele depuse dupa 01.09.2020.pt copii urmasi ai detinutilor politici | |
|
|
|
29-04-2022 |
 | Rodina Valentin Vizitator |
| aurelianchicheanu a scris pe 23-07-2020: Buna ziua, Am o nelamurire in legura cu o lege care a fost adoptata de cateva zile. Legea 130/2020 pentru modificarea şi completarea Decretului-lege nr.118/1990. Aceasta lege introduce noi articole la legea 118 din 1990 si copii celor decedati au dreptul la o indemnizatie lunara de 500 lei. Bunicii mei au primit o indemnizatie lunara de la stat prin legea 189/2000 ( care am observat ca este o lege tot pentru completarea decretului lege a 118 1990) . Aceasa lege oferea o indemnizatie celor care au fost deportati sau stramutati etc din motive etnice intre anii 1940-1945. Bunicii mei au fost stramutati din partea cedata din cadrilater Bulgariei in cadrilaterul de astazi al Romaniei. Intrebarea mea este daca copii celor decedati care au beneficiat de legea 189/2000 trebuie sa primeaca si ei aceasta indemnizatie sau doar copii celor decedati care se incadreaza strict la decretul legea 118/ 1990. Multumesc frumos | |
|
|
|
03-06-2022 |
 | Suliman Suzana Vizitator |
| Ca soție de deținut politic am indemnizația de 700 RON pe luna S a mărit cumva aceasta conform noii legi?Adică pt fiecare an de detenție ? | |
|
|
|
30-07-2022 |
| [quote name="Ionel din Mediaș[/quote]In sfârșit am primit deciziile de care am nevoie.Dupa 1an și jumătate de la depunerea dosarului.Voi primi banii peste 2 luni | |
|
|
|
30-07-2022 |
| [quote name="Ionel din Mediaș[/quote]In sfârșit am primit deciziile de care am nevoie.Dupa 1an și jumătate de la depunerea dosarului.Voi primi banii peste 2 luni | |
|
|
|
25-09-2022 |
 | Rodina Valentin Vizitator |
| V am adresat întrebare referitor la aplicare prevederi art 5 lege 118/90, republicata lege 130/2020, dacă cel condamnat și decedat de moarte naturală in detentie (închisoare), nu executat sau exterminat, primește 700 lei pe an detenție? Art 5 lege 118/90 republicata se referă numai la cei executați sau exterminați in detenție,-arest( sinonime in limba romana) pentru nu care nu se pot stabili clar perioade detentie și nu la cei condamnati pe baza hotărâri judecătorești,instanțe?Rog răspuns! Mulțam fain! | |
|
|
|
12-11-2022 |
 | Lucretia Chirita Vizitator |
| Tatăl meu sa născut în 1914 și a stat pe front 8ani și 3 luni.Sa întors acasă și a primit livret militar pe care nu îl mai găsim. De la Pitești am primit răspuns după un an jumatate ca subsemnatul din 30 ,04 1940 nu mai figurează înscris în actele lor ,ne-a îndrumat către Ungaria. Am primit răspuns ca nu figurează în actele lor. Ma întreb către ce instituții aș putea să mă adresez . Sunt întrebata când sa întors ziua ,luna ,anul nu știu dacă nu am libretul militar. Ma poate ajuta cineva ?? | |
|
|
|
12-11-2022 |
 | Lucretia Chirita Vizitator |
| Tatăl meu sa născut în 1914 și a stat pe front 8ani și 3 luni.Sa întors acasă și a primit livret militar pe care nu îl mai găsim. De la Pitești am primit răspuns după un an jumatate ca subsemnatul din 30 ,04 1940 nu mai figurează înscris în actele lor ,ne-a îndrumat către Ungaria. Am primit răspuns ca nu figurează în actele lor. Ma întreb către ce instituții aș putea să mă adresez . Sunt întrebata când sa întors ziua ,luna ,anul nu știu dacă nu am libretul militar. Ma poate ajuta cineva ?? | |
|
|
|
28-11-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Articolul 42 din Legea 46/1996 Documentul de evidenta militara aflat asupra recrutilor este adeverinta de recrutare, iar pentru rezervisti, livretul militar. Livretul militar se vizeaza periodic, prin prezentarea rezervistilor la centrele militare judetene, municipale sau de sector, la datele stabilite de Statul Major General. ***Pierderea livretului militar se anunta la organul de evidenta militara în termen de 5 zile şi se publică în Monitorul Oficial al României, în termen de 10 zile de la constatare. Observatie: Mai intai trebuie sa declarati pierderea livretului militar in termen de 5 zile de la data cand ati constatat pierderea acestuia in vederea eliberarii unui nou livret militar. Mentiune: Tatal Dvs s-a nascut in anul 1914 si nu in anul 1940. | |
|
|
|
28-11-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Articolul 53 din Legea 446/2006 (1) Evidenţa livretelor militare se ţine de către centrele militare, iar a ordinelor de chemare, de centrele militare sau, după caz, de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul apărării. (2) Normele privind eliberarea, evidenţa şi controlul mânuirii livretelor militare şi a documentelor de evidenţă militară cu regim special se stabilesc prin ordin al şefului Statului Major General. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |