Forum întrebări juridice - Alte acte normative |
|
|
10-01-2012 |
 | Max BUCURESTI
|
| Ce parere aveti de noua lege privind taxa auto publicata azi in Monitorul Oficial? Eu zic ca exista imbunatatiri evidente fata de OUG 50/2008 (care va fi apus in 3 zile incepand de azi ) si care a facut obiectul unor hotarari CJUE in lunile mai si iunie 2011 cu referire la discriminarea indirecta in piata second-hand auto din România, din punctul de vedere al plăţii taxei, între cei care-şi cumpărau o maşină din second- hand din ţară şi cei care îşi cumpărau o maşină adusă din afara ţării. | |
|
|
|
10-01-2012 |
 | Alina24
|
| Din cate am inteles eu din lege, taxa se reduce cu aproximativ 25 % fata de anul 2011. Alta chestie buna este ca poti solicita diferenta daca ai achitat o taxa mai mare decat cea prevazuta de legea asta, atat timp cat a fost in vigoare ordonanta 50. | |
|
|
|
10-01-2012 |
 | Luana BUCURESTI
|
| La o prima privire pot sa zic ca este buna legea. Totusi, mi se pare impropriu cum s-au calculat influenţele financiare pe această taxă, cert fiind că taxa respectivă se va reduce cu 25%, dar se aplică vechea taxă asupra unei baze de determinare incertă. Oricum, este buna taxa asta, numai sa foloseasca asa cum trebuie fondul de mediu taxele astea care am inteles ca-i revin.. ca asta e cea mai mare problema la noi de obicei, nu legile  | |
|
|
|
10-01-2012 |
 | RaduLegal Ploiesti
|
| Legea asta rezolva unele probleme, dar se putea mult mai bine. Toti poluatorii trebuie sa plateasca. Dupa legea asta, vor plati numai cei care-si vand masinile. Dar, vecinul care are Dacia 1300 de 20 de ani si n-are de gand sa si-o vanda, desi are o masina care polueaza, nu se supune acestei taxe. Dar eu ca am masina noua si mi-ovand, trebuie sa platesc. Ce ziceti, e corect? | Avocat in Baroul Prahova specializat in drept civil, penal, CEDO si comercial | |
|
|
|
10-01-2012 |
 | Alexandru Bucuresti
|
| Radu, acum ce vrei, trebuia sa existe si un alt motiv ca sa facem contestatii in instanta  si sa nu uitam ca suntem cetateni europeni si orice roman isi poate inmatricula masina oriunde ( Bulgaria) | |
|
|
|
10-01-2012 |
 | Max BUCURESTI
|
| Radu - cred c-ai inteles gresit - taxa de poluare nu se plăteşte la fiecare schimbare a proprietarului! conform noii legi, taxa auto se plateste numai la înmatricularea în România. De acord cu tine referitor la ce-ai zis de vecinul cu Dacia.. si nu e o scuza ca legea e perfectibila. Exista foarte multi posesori de Dacii vechi. Sa-si ia si ei Logan macar Poate s-a considerat ca de asta se cam ocupa programul RABLA totusi (destul de eficient) | |
|
|
|
16-01-2012 |
| Am vazut multa lume care contesta taxa asta inclusiv in "marile incidente" intamplate in ultimele trei zile care ba sprijineau SMURD-ul, ba se plangeau de pensii, ba il vroiau jos pe Basescu, ba cereau demisia lui Mitica Dragomir . Din pacate tare ma indoesc ca respectivii care aveau pancarte cu "Jos taxa auto" cunosteau sau cunosc prevederiile aceste noi legi si ca legea, de fapt, este mult mai avantajoasa deca in 2011. | Avocat Bogdan Craioveanu din Baroul Bucuresti, specializat in litigii privind drepturile pensionarilor | |
|
|
|
11-03-2012 |
 | Molioa
|
| luana a scris pe 10-01-2012: La o prima privire pot sa zic ca este buna legea. Totusi, mi se pare impropriu cum s-au calculat influenţele financiare pe această taxă, cert fiind că taxa respectivă se va reduce cu 25%, dar se aplică vechea taxă asupra unei baze de determinare incertă. Oricum, este buna taxa asta, numai sa foloseasca asa cum trebuie fondul de mediu taxele astea care am inteles ca-i revin.. ca asta e cea mai mare problema la noi de obicei, nu legile  Bine ca nu esti in guvern. Si mai bine ca, pana la urma, nici guvernul nu a fost de acord cu noua lege. Oricum, dupa sperantele tale, se vede treaba ca n`ai inteles mai nimc. Pace buna! | Nu cred, pana nu vad. Nu beau, pana nu miros. Nu bag, pana nu pipai. Nu mananc, daca nu mi-e foame. Sii...nu suport lenesii. | |
|
|
|
11-03-2012 |
 | Molioa
|
| Oricum, in caz ca n`ati inteles, pe guvernanti ii doare`n cwor de mediu! Pe ei ii intereseaza, cum sa mai belesca pe contribuabil, infiintant biruri noi, sa aibe ei, cu ce-si finanata afacerile proprii cu statul. Mai pe inteles; sa asfalteze 1 km, mai scump de x14 decat in Norvegia, unde soseaua, are si incalzire. | Nu cred, pana nu vad. Nu beau, pana nu miros. Nu bag, pana nu pipai. Nu mananc, daca nu mi-e foame. Sii...nu suport lenesii. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |