Ești aici > Forum > Alte acte normative

Legea 448 mai multe informatii

Forum întrebări juridice - Alte acte normative
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 24-03-2012

buna ziua,

as dori sa intreb aici pe forumul legea A - Z exista vreun expert cine imi poate oferi mai multe detalii despre acest lege.

astept un mesaj privat

o zii minunata!!!!
Răspunde
 27-03-2012
BUCURESTI

In ce sens doriti informatii?
Putem sa va spunem ca aceasta lege a fost modificata zilele acestea (pe 22 martie) pentru corelarea unor reglementări privind facilităţile de călătorie, corespunzător noilor categorii de trenuri.
Mai exact, s-a modificat articolul 24:

„Art. 24
(1) Persoanele cu handicap grav beneficiază de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren interregio IR cu regim de rezervare la clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, pentru 12 călătorii dus-întors pe an calendaristic.
..........
(3) Persoanele cu handicap accentuat beneficiază de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren interregio IR cu regim de rezervare la clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, pentru 6 călătorii dus-întors pe an calendaristic.
..........
(5) Persoanele cu afecţiuni renale care necesită hemodializă în alte localităţi decât cele de domiciliu beneficiază de gratuitatea transportului interurban, la alegere, cu orice tip de tren, în limita costului unui bilet la tren interregio IR cu regim de rezervare la clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial şi peste numărul de călătorii prevăzut, în funcţie de recomandarea centrului de dializă.“

puteti vedea legea 448/2006 actualizata aici:
http://legeaz.net/legea-448-2006/
Răspunde
 27-03-2012

buna ziua,

d.l / d.na Max

deci aceasta am stiut, aceea m ar interesa, daca am aceasta 'beneficii' la finante cum pot sa am beneficiul sa nu platesc accize s nu stiu ce pt ca asa stiu daca sunt PF s nu stiu ce am ceva beneficiu, si eventual RETROACTIV poate sa mi aplica, pt ca de unde sunt eu lumea e c am dificil :(

o zii minunata,
Răspunde
 29-03-2012
BUCURESTI

Majoritatea acestor dispozitii existau si anterior, doar au fost modificate ca sa se potriveasca noilor denumiri ale trenurilor, deci n-are nicio legaturaaici retroactivitatea.. aveati aceste drepturi si in trecut, doar ca acum s-a schimbat denumirea obiectului lor (trenuri Inter-Regio si Regio in loc de Accelerate si Rapid-uri ele etc.)
Răspunde
 16-07-2012
Vizitator
buna ziua,
am si eu o intrebare.
doresc sa stiu daca,mi-i se va trage impozit pe salar.
m-am angajat saptamana trecuta si cei de la protectia copilului timis,mi-au spus ca nu mi-i se va retine impozit.
am mai intrebat in stanga si in dreapta si cineva mi-a spus ca legea 448/2006 a fost modificata in 2012 si se retine impozit.
va multumesc
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator
Buna ziua sun persona cu handicap (picioare taiate) datorita situatiei respective nu am ajuns in timpul legal la comisia medicala de revaluare, urmare acestui fapt indemnizatia a fost suspendata. Dupa doua
luni un vecin a sunat la primarie (Buftea) sa fiu ajutat in urma vizitelor de la primarie am primit certificatul de icadrare in gradul de handicap si reluarea indemnizatiei dar cardul de sanatate este invalid si tot tratamentul il platesc. Va rog sa ma ajutati cu un sfat unde sa ma adresez pentru reactivarea cardului de sanatate eu neavand cu ce ma deplasa. Multumesc!
Răspunde
 16-09-2023
Vizitator
Sa imputerniciti pe cineva cu procura autentica notariala sa umble si sa ridice cardul dvs de sanatate pentru dvs si in numele dvs.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.