Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Cand imi primesc banii de somaj?

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 1
 01-10-2014
Vizitator
Buna ziua tuturor! azi am depus si cel de al doilea dosar pentru somaj si tot astazi mi s-a eliberat carnetul cu care trebuie sa merg lunar sa mi-l vizeze. prima data trebuie vizat pe 10. 11. 2014. intrebarea mea este : o sa primesc bani pana atunci, pentru o luna de zile? sau doar dupa ce mi se vizeaza o sa incep sa primesc? va multumesc!
Răspunde
 26-10-2014
Vizitator

Primii bani ii vei primi prin mandat postal ( sau direct in cont, daca ai ales aceasta metoda ) in a doua jumatata a lunii noiembrie. Suma respectiva ( pentru luna octombrie ) va fi platita pentru perioada cuprinsa intre data de inregistrare a dosarului de somaj si 31.10.2014.
Răspunde
 14-06-2018
Vizitator
Bună seara! Am depus dosarul de șomaj pe 14 mai, am pus prima viză pe 14 iunie. Vă rog frumos să mi spuneți când primesc banii pe card? Vă mulțumesc anticipat!
Răspunde
 21-07-2020
Vizitator
Cel mai probabil îi vei primi în a doua jumătate a lunii.

Indemnizația de șomaj pentru luna iunie 2020 a intrat pe cardul meu BCR în luna iulie, astăzi, 21.07.2020. Nu știu dacă indemnizația de șomaj pentru cei care au ales să o primească pe card intră în aceeași zi a lunii pentru toată lumea.

Pentru cei care nu vi s-a zis – da, indemnizația poate fi trimisă pe card, nu trebuie să așteptați să vină poștașul/poștărița să vă aducă banii de la șomaj fără să știți exact data când îi veți primi. Trebuie doar să le trimiteți IBAN-ul de la un card BCR celor de la AJOFM sau să vă faceți unul dacă nu aveți deja. Când mergeți să vă deschideți un cont și le ziceți că e pentru șomaj, deci îl vreți pe cel mai ieftin și cu cât mai puține comisioane, vă vor pune la dispoziție Pachetul George. Prin acest pachet aveți ca avantaje retrageri de la bancomat și administrare cont gratuite, dacă vă intră minim 600 de lei/lună în cont. Dacă indemnizația de șomaj e mai mică, va trebui să vă transfere cineva diferența ca să nu plătiți administrarea contului (6 lei/lună). Dacă nu puteți ajunge la o sucursală BCR, puteți să vă deschideți un cont și online, cu ajutorul telefonului. Un reprezentant vă va cere acces la camera telefonului și astfel puteți să vă confirmați identitatea. Cardul îl veți primi acasă și costă 10 lei. Transportul cardului prin curier costă 15 lei, dar acum cu pandemia cei de la BCR mi l-au livrat gratuit. De asemenea, utilizarea aplicațiilor BCR pentru internet banking este gratuită.

Vezi în articolul ăsta mai multe detalii: https://ro.maricelapotoc.eu/pe-ce-data-intra-somajul-pe-card-2020/
Răspunde
 29-09-2020
Vizitator
Am avut prima viza pe 14.09.2020 când primesc bani?
Răspunde
 14-10-2020
AvatarAlexandru Silviu Constantinescu
Vizitator
Am depus actele de pt indemnizație de șomaj cam la jumătatea lunii trecute
Când primesc primi bani
Răspunde
 23-11-2020
Vizitator
Buna ziua am si eu o intrebare, am vizat domajul pe data de 1 sia am inceput munca pe data de 26 luna trecuta , am anuntat la somaj as vrea sa stiu daca mai primesc somajul pe luna trecuta multumesc anticipat
Răspunde
 13-01-2021
Vizitator
Bunã,dacã am bãgat actele pentru șomaj pe 12noiembrie când o sã intre banii, eu am 2luni de la depunerea dosarului
Răspunde
 15-02-2021
Vizitator
Buna ziua..am depus actele pe 1 februarie 2021si pe 3 martie la viza ...in ce data primesc bani de somaj?
Răspunde
 19-02-2021
Vizitator
Buna ziua, am depus actele pt somaji pe 15 februarie 2021cand ar trebui sa primesc bani pe somaj
Răspunde
 23-02-2021
Vizitator
Sunt pusa la forță muncii că șomeră de vreo trei luni de zile și nu mi-am primit pina acuma banii de somaj
Răspunde
 23-02-2021
Vizitator
Sunt pusa la forță muncii că șomeră de vreo trei luni de zile și nu mi-am primit pina acuma banii de somaj
Răspunde
 16-04-2021
Vizitator
Am depus actele de șomaj pe 2 martie când îmi vine răspuns.
Răspunde
 16-04-2021
Vizitator
Ionela Am depus actele de șomaj acum o luna după cât timp îmi vine somajul
Răspunde
 16-04-2021
Vizitator
Ionela când îmi primesc banii de șomaj
Răspunde
 10-08-2021
Vizitator
Bună ziua astazi mi sa pus prima viza întrebarea mea este când primesc bani, ma chemat pe data de 1 sept?
Răspunde
 07-09-2021
Vizitator
Când vor intra bani de șomaj????
Răspunde
 13-09-2021
Vizitator
Bună ziua, când îmi primesc șomajul pe card
Răspunde
 26-09-2021
Vizitator
Buna ziua am si eu o intrebare am lucrat in Germania 5 ani de zile si am depus actele de 1 luna si 5 zile dar nu mi au intrat nici un ban stie cineva de ce? Mentionez ca am somaj european .
Răspunde
 17-01-2022
Vizitator
Buna
Am depua dosarul de somaj pe data de 10 noiembrie si nici pana astazi nu am primit banii
Am sunat azi la agentie si mi-au spus ca pana vineri ma.vor suna sa.imi dea carnetul de somaj
In aceste conditii cand voi primii banii in noiembrie anul acesta ?
Răspunde
RăspundeStart 1
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.