Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Succesiune

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde 2 Final
 23-04-2023
Vizitator
Buna ziua , intre timp s a facut o rectificare ( in 2022) la un testament al sotului bunici mort in 1971 .. cel care Lasa o parte bunici , o parte fiilor bunici , si o parte ficcei lui .. are influenza ? Vorbesc de usucapiune pentru 10 ani .. va multumesc .. Sau trebuie sa contest testamentul .. Sint 50 de ani ..care au trecut .. si tatal meu a construit casa din 1971. Doar Ca' pe numele bunici .. va multumesc.
Răspunde
 23-04-2023
Vizitator

Salve , Ve multumesc .. Dar trebuie sa specific Ca' s a rectifficat un testament (2022 ).. dupa decedatul sotul bunici .. testament deschis in 1971 .. dupa 50 .. . EU pot oricum sa cer usucapiune ? Va multumesc
Răspunde
 23-04-2023
Vizitator
Puteti cere oricum uzucapiune.
Răspunde
 23-04-2023
Vizitator
Va multumesc , nu cunosc numele d vostra ..Dar va doresc multa sanatate ..Sint placut impressionata de raspunsul imediat ,care l am avut ..va multumesc pentru timpul dedicat... O duminica frumoasa ..
Răspunde
 24-04-2023
Vizitator
O duminica frumoasa si dumneavoastra.
Ma puteti contacta pe email: cursuridrept@gmail.com pentru eventuale lamuriri viitoare.
Răspunde
 26-04-2023
Vizitator
Buna seara , am citit Ca' titularul dreptului de superficie nu poate fi posesie (in teorie tatal meu in urma unui testament are drept la o parte de teren , precum si faptul Ca' intre coproprietari nu poate fi acceptata posesia .
Răspunde
 26-04-2023
Vizitator
Intre coproprietari nu se aplica uzucapiunea pentru ca fiecare coproprietar exercita posesiunea si proprietatea asupra cotei sale parti din bunul imobil (teren si casa).
Răspunde
 27-04-2023
Vizitator
Salve , deci nu am cum sa cer usucapiune pentru 10 ani .. chiar daca coproprietari nu au cerut iesirea din indiviziune timp de 50 de ani , si nu au folosit niciodata partea de casa si terenul .. ma scusa ti .. Dar EU vorbesc de o casa construita totusi de tatal meu . Doar din pacate cu autorizatia pe numele bunici .. folosità numai de familia nostra .. tatal meu Prin testament avea o parte din teren(de la bunicul care nu este tatal biologic si
Nici tata adoptiv, iar noi nepoti avem o parte de teren de la bunica .. .. o zi buna
Răspunde
 27-04-2023
Vizitator
Da este o casa si a bunici pe teren .. avem intrari separate . Daca demonstrez cu martori Ca' tatal meu este cel care a facut si folosit Cei 150 de m .. de teren di casa. Apoi EU si fratele meu ,mama , care a decedat in 2016 ... . Deci nu pot face usucapiune pe 10 ani , am inteles bine ? Va multumesc ..
Răspunde
 27-04-2023
Vizitator
Coproprietari Sint mostenitori care detin o Cota parte in devalmasie ?
Răspunde
 27-04-2023
Vizitator
Da mostenitorii sunt coproprietari care detin o cota parte in devalmasie.
Răspunde
Răspunde 2 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.