Forum întrebări juridice - Drept civil |
|
|
12-05-2023 |
 | Ana Vizitator |
| Mama mea - in anulul 1989-are contract de vânzare cumpărare 1200mp și terenul este in proprietatea statului, pe acest teren este construit o casa,un garaj, sunt multi pomi fructiferi. Primăria i-a acordat bunicului meu 2200mp suprafața compensatorie in urma cererii mele și doar el este proprietarul terenului 2200. Nu are nici o legătura cu terenul pe care mama mea are acest contract de vânzare cumpărare. Un contract de vânzare cumpărare cu teren in proprietatea statului poate fi anulat de către primarie? Ce pot face mai departe sa îmi apar dreptul? | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Jr Vizitator |
| Dvs ati primit in schimbul terenului cumparat de mama d-stra - 2200 mp din partea primariei in alta parte in mod compensatoriu cu suprafata de teren de 1200 mp. | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Ana Vizitator |
| Dar eu am o casa construită pe acest teren și un garaj și au trecut 33 de ani de când am acest teren in grija mea și plătesc taxe, nu am nevoie de alt teren, ce legătura are bunicul dacă contractul este pe doar numele mamei mele, ambii părinți și bunici sunt decedați, sunt unicul mostenitor Îmi pot lua proprietățile? Sunt obligată sa le dau terenul? | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Jr Vizitator |
| Nu s-a inteles bine ceea ce ati vrut sa spuneti in speta. | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Jr Vizitator |
| Anularea unui contract inseamna nulitate relativa si poate fi intentata in instanta dupa 3 ani de zile de la data incheierii contractului doar de catre partea contractanta - in speta primaria. Mai exista si nulitatea absoluta a contractului care poate fi intentata oricand de la data incheierii contractului de catre orice persoana interesata si in anumite conditii strict determinate de lege. | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Ana Vizitator |
| Pe acest teren 1200 al statului in anul 2000 s-a construit o casa, un garaj. Primăria a dat cei 2200mp Compensatoriu dar proprietarul terenului este bunicul meu pentru cei 2200z Cei 1200mp din 1989 sunt doar pe numele mamei mele. De ce au luat decizia de a-l compensa pe bunic? Cum îmi pot apăra drepturile, pot pierde acest teren? | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Jr Vizitator |
| Motivele invocate de primarie pot fi motive de nulitate relativa a contractului (anulabilitate) sau motive de nulitate absoluta a contractului. D-stra trebuie sa stiti care sunt motivele invocate de primarie pentru a le putea combate. | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Jr Vizitator |
| Asa cum ati spus si dvs la inceput primaria a luat decizia de a-l compensa pe bunicul d-stra in urma cererii d-stra. | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Jr Vizitator |
| Codul civil reglementeaza si imbogatirea fara justa cauza. | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Ana Vizitator |
| Motivele pentru eliberarea actului prefectului pt cei 2200 sunt : Art1. Se validează propunerea prin care se dispune invalidarea din anexa nr32(teren in proprietate) a cele doua parohii cu suprafața de 6,6ha și se validarea pe anexa nr 11 conform HG 401/2013, pentru acordarea de măsuri reparatorii. Art2. Se validează propunerea prin care se dispune invalidarea din anexa nr 17(teren in proprietate) pentru cele 5 poziții cu suprafața de 3.2ha și validarea pe anexa nr 11 conform HG 401/2013, pentru acordarea de măsuri reparatorii. Nici nu știu ce înseamnă cele de mai sus, ma puteți ajuta? Solicitarea mea a fost doar pt teren 1200 cu contract de vânzare cumpărare in proprietatea statului, cumpărat in 1989. | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Jr Vizitator |
| HOTĂRÂRE nr. 401 din 19 iunie 2013 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România Observatii: in motive se face referire la HG 401/2013 care prevede restituirea imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist catre vechii proprietari de terenuri. Prin urmare eu cred ca terenul cumparat de mama dvs de la stat in anul 1989 nu are legatura cu terenul de 2200 mp care a fost retrocedat de stat catre bunicul dvs. Probabil bunicul dvs sau parintii bunicului dvs au fost proprietari pe un teren in suprafata de 2200 mp care le-a fost luat in mod abuziv de regimul comunist si dupa revolutie este posibil ca bunicul dvs sa fi fost repus in proprietate pe terenul in suprafata de 2200 mp prin despagubire in natura prin darea de catre primarie a unui teren de aceeasi suprafata in alta parte (deoarece terenul bunicului dvs intra in componenta unor parohii sau alte asemenea) in mod compensatoriu - teren care nu are legatura cu terenul de 1200 mp cumparat de mama dvs de la stat in anul 1989. | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Ana Vizitator |
| Va mulțumesc din suflet, m-am liniștit. Nu înțeleg de ce au ales sa de acest răspuns la cererea mea unde am depus actele solicitate certificatul de mostenitor, contractul de vânzare cumpărare, schița cadastrala. Mereu îmi pun piedici, ce pot sa fac, sunt un om disperat. Iar acesta hotărâre se ca transmite la Ocpi ma poate afecta? | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Jr Vizitator |
| Hotararea se trimite la ocpi - oficiul de cadastru si publicitate imobiliara - pentru a se intra in legalitate si bunicul dvs sa fie proprietar deplin al terenului de 2200 mp retrocedati prin compensare. | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Jr Vizitator |
| Actele trimise la ocpi pot avea legatura cu ambele suprafete de teren mostenite de dvs: terenul de 1200 mp mostenit de la mama dvs si terenul de 2200 mp mostenit de la bunicul dvs. | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Ana Vizitator |
| Va mulțumesc pentru ajutor. In legătura cu cei 1200mp pot lua acest teren, pe care am construit o casa și am plătit impozitele la timp, ce ma sfătuiți mai bine sa cer in instanța dreptul pentru acest teren, va fi mai ușor de câștigat, au trecut și 33 de ani de când a fost cumpărat, acest teren a fost cumpărat de la o familie mai precis soț și soție, nu de la stat. | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Jr Vizitator |
| Dvs trebuie sa urmariti sa fiti inscrisa dvs proprietara in cartea funciara a celor doua terenuri de 1200 mp (mostenit dupa mama) respectiv de 2200 mp (mostenit dupa bunic). | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Jr Vizitator |
| Nu trebuie sa va judecati deoarece terenul de 1200 mp dvs l-ati mostenit de la mama dvs care la randul ei l-a cumparat de la familia respectiva. | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Ana Vizitator |
| Din păcate nu am putut sa fiu înscrisă in cartea funciară pentru ca primăria nu mi-a eliberat ordinul prefectului pt cei 1200 mp In acest document de la comisia locală nu apare deloc acest teren de 1200, eu doar pentru acela am solicitat de la prefectura sa pot primii ordinul prefectului, toate actele de la prefectura au fost trimise primăriei și acesta a fost singurul răspuns | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Jr Vizitator |
| Nu aveti nevoie de ordinul prefectului pentru inscrierea terenului dvs in cartea funciara - aveti nevoie de certificatul de mostenitor dupa mama dvs. | |
|
|
|
12-05-2023 |
 | Jr Vizitator |
| Cu certificatul de mostenitor dupa mama, la dvs aveti dreptul sa va inscrieti casa si terenul de 1200 mp la ocpi. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |