Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Ordinul prefectului

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde 2 Final
 12-05-2023
Vizitator
Dar acest teren de 1200mp are mențiunea ca este un teren in proprietatea statului, dețin certificatul de mostenitor, cei de la cadastru au depus actele și nu au putut sa îl treacă deoarece nu am avut ordinul prefectului.
Ceva nu este in regula?
Nu pot sa ies deloc din acest cerc ma întorc mereu in același punct, nu știu ce sa mai fac
Răspunde
 12-05-2023
Vizitator

Dati statul (primaria) in judecata si invocati in apararea dvs dobandirea dreptului de proprietate pe teren prin uzucapiunea de 30 de ani, deoarece l-ati stapanit in mod continuu si netulburat (linistit) sub nume de proprietar timp de 33 de ani de zile. Faceti jonctiunea posesiilor cu mama dvs.
Răspunde
 12-05-2023
Vizitator
Va mulțumesc!

Va trebui sa plătesc taxa de timbru?
Răspunde
 12-05-2023
Vizitator
Da. Dar o puteti recupera prin cheltuieli de judecata in cazul in care castigati procesul.

Taxa de timbru la valoare este prevăzută în art.3 al OUG 80/3013:

ART. 3
(1) Acţiunile şi cererile evaluabile în bani, introduse la instanţele judecătoreşti, se taxează astfel:

a) până la valoarea de 500 lei - 8%, dar nu mai puţin de 20 lei;

b) între 501 lei şi 5.000 lei - 40 lei + 7% pentru ce depăşeşte 500 lei;

c) între 5.001 lei şi 25.000 lei - 355 lei + 5% pentru ce depăşeşte 5.000 lei;

d) între 25.001 lei şi 50.000 lei - 1.355 lei + 3% pentru ce depăşeşte 25.000 lei;

e) între 50.001 lei şi 250.000 lei - 2.105 lei +2% pentru ce depăşeşte 50.000 lei;

f) peste 250.000 lei - 6.105 lei + 1% pentru ce depăşeşte 250.000 lei.
Răspunde
 12-05-2023
Vizitator
Ce motive ar putea sa aducă primarie ca eu sa pierd acest proces?

Nu am încredere deloc in angajații primarie, de luni bune ma chinuiesc sa obțin ordinul prefectului, nici un act nu lipsește din lista cerută de ei.
Răspunde
 12-05-2023
Vizitator
Nu cred ca veti pierde acest proces.
Răspunde
 12-05-2023
Vizitator
Posesia dvs asupra terenului a fist timp de 30 de ani, continua, linistita, netulburata si de buna credinta, deci sunt indeplinite conditiile legale pentru uzucapiune.
Răspunde
 12-05-2023
Vizitator
Posesia dvs asupra terenului a fost timp de 30 de ani, continua, linistita, netulburata si de buna credinta, deci sunt indeplinite conditiile legale pentru uzucapiune.
Răspunde
 17-11-2023
Vizitator
Dacă sa făcut uzucapiune cu ordinul prefectului și pe acea casa mai au certificat 2 mostenitorisa făcut și certificat de moștenitor pe uzucapiuneacu ordinul prefectului cum se poate ataca
Răspunde
Răspunde 2 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.