Ești aici > Forum > Drept civil

Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive este exceptie de ordine publica?

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 22-08-2012

Va rog sa ma ajutati, pentru ca nu m-am lamurit. Unii au spus ca este, altii mi-au spus ca nu. Am depus intampinare inainte de primul termen la instanta de fond, am depus alta intampinare si la instanta de apel, dar niciuna nu mi-a fost luata in considerare. La prima instanta nici nu au pomenit-o. Inca nu am primit comunicarea de la instanta de apel, dar mi-au spus in instanta ca ei nu judeca fondul.
Acum am ajuns la recurs. Mai am vreo sansa?
Va multumesc anticipat.
Răspunde
 27-08-2012
Vizitator

Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive este o exceptie de ordine publica de fond, dirimanta si absoluta.

Exceptiile absolute pot fi puse în discutie si din oficiu de catre instanta, nefiind necesar a fi invocata de pârâta. De asemenea, pot fi invocate in orice faza a procesului civil, inclusiv in fata instantelor de control judiciar (apel, recurs etc.).

Excepţiile invocate care sunt de ordine publică şi privesc împrejurări de fapt existente la data sesizării instanţe sunt soluţionate cu prioritate, în baza art. 137 C. proc. civ:

(1)Instanţa se va pronunţa mai întâi asupra excepţiilor de procedură şi asupra celor de fond care fac de prisos, în totul sau în parte, cercetarea în fond a pricinii.

Citiţi mai mult: http://legeaz.net/cpc-cod-procedura-civila/art-137-cprciv
Răspunde
 27-08-2012

Multumesc mult pentru raspuns.
Răspunde
 18-06-2021
Vizitator
Salut ma numesc geony
Va rog frumos daca poate cine va sa ma ajute și pe mine cu vrun sfat
O vecina ma chemat ân istanta cu motivul că am acaparat o suprafata din terenul dânsei 40mp din care după măsurătorile expertului reclamanta este intrată la întinat adica la mine cu 50mp
1)judecatorul ia respins lipsa procesuala că fiind ne ântemeiata
Si mie mia respins casa faca primaria vorbire la ce baza i sa emis titlu de propietate sa filmele din REGISTRU AGRICOL și nu stiu din ce cauză mi-a respins
Judecatorul normal trebuia so cheme cu REGISTRU AGRICOL sau de la cine a cumpărat reclamanta ce a ce nu are la dosar eu nu ânteleg cum a venit aceasta femeie a venit de pe luna judecatorul nu trebuia sa vada ca ea nu este ân calitate sa cheme pe cineva an istanta. va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.