Ești aici > Forum > Drept civil

Re:instrainare loc de veci prin donatie

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde 2 Final
 02-06-2017
Vizitator
Va deranjez si eu cu o intrebare: Tatal meu detine doua locuri de veci la Ghencea 1 in Bucuresti. Le are in proprietate mostenite de la mama lui. In prezent pe acele locuri am construit 6 gropi zidite 3 si 3 pe vreticala. Intrebarea este daca imi poate vinde mie, fuil lui, 3 dintre ele, urmand ca el sa ramana cu celelalte 3. Este posibil sa mi le vanda? Sau trebuie sa-mi faca donatie? Sau nu le poate vinde deloc? Mentionez ca el este casatorit a doua oara dar mostenirea o avea dinainte de casatorie. Va multumesc.
Răspunde
 13-08-2018
AvatarGabriela.Alexandrescu60@yahoo.com
Vizitator

Se poate ataca donatia loc veci de mostenitorii dontarului peste ani?
Răspunde
 21-07-2020
Vizitator
Buna ziua!
As dori sa întreb dacă mama mea îmi poate dona locul de veci unde actualmente este îngropată bunica mea? Mama este proprietara acelui loc de veci. Va mulțumesc frumos!
Răspunde
 30-07-2020

Cristian a scris pe 02-06-2017:
Va deranjez si eu cu o intrebare: Tatal meu detine doua locuri de veci la Ghencea 1 in Bucuresti. Le are in proprietate mostenite de la mama lui. In prezent pe acele locuri am construit 6 gropi zidite 3 si 3 pe vreticala. Intrebarea este daca imi poate vinde mie, fuil lui, 3 dintre ele, urmand ca el sa ramana cu celelalte 3. Este posibil sa mi le vanda? Sau trebuie sa-mi faca donatie? Sau nu le poate vinde deloc? Mentionez ca el este casatorit a doua oara dar mostenirea o avea dinainte de casatorie. Va multumesc.

Cristian, locurile de veci nu se pot vinde. Se pot doar dona.
Răspunde
 14-08-2020
Vizitator
@ Alex

In caz ca as dona locul de veci pe care il detin in cimitirul Bellu, in care sunt inmormantate mai multe persoane, ce se intampla cu osemintele?

Din cate stiu, Bellu nu dispune de o asa-zisa "gropnita".

Multe multumiri in mod anticipat pentru un raspuns concludent!
Răspunde
 30-12-2020
Vizitator
Buna ziua, am un loc de veci in Cimitirul Bellu Catolic si vreau sa-l donez cu acte in regula. Cum trebuie sa procedez, ca de la administratia cimitirului mi-a zis ca trebuie sa achit la ei o taxa de concesiune de 9.000 lei. Am cautat in lista cu tarifele de concesionare stabilite de U.A.T si nu reiese aceasta suma. Va multumesc!
Răspunde
 09-11-2022
Vizitator
Buna ziua am si eu o intrebare, am luat in concesione 2 locuri la cimitir in lugoj pe str hezeris ,ptr a pune o cruce din marmora facuta de alta firma ,trb sa platesc la popa suma de 1000 lei?? Va multumesc si astp raspuns
Răspunde
 11-06-2023
Vizitator
Buna ziua,
Parintii mei au avut in proprietate UN LOC DE VECI. Parintii mei au murit.Au fost 4 copii,mostenitori dar in final am ramas eu unic proprietar achitand celorlalti cate o suma de bani convenita. Desi cele 2 locuri de veci ar fi fost ale mele eu m-am gandit sa-i ofer(si am inserat in act )sorei mele unul din locuri ,acum ea fiind proprietar,prin vointa mea.In acest moment sora mea se gandeste sa-l vanda dar crucea parintilor mei practic apartine celor 2 locuri.(fiind postata la mijloc)Are voie sa vanda fara acordul meu?
Răspunde
Răspunde 2 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.