Ești aici > Forum > Drept civil

Revocare donatie

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 26-08-2013

Prin intermediul tatalui si al unchiului meu am primit prin act de donatie 3/4 dintr-un apartament.
Sapt trecuta intr-un act de nervi I-am scris pe facebook nurorii unchiului meu atunci chind ,,o s-o mierleasca porcul batran", fara a mentiona nume dar in prealabil facandu-l porc si pe fiul unchiului meu, deci intr-un fel se subaintelegea, ,,o sa plateasca ce m-au jefuit timp de 10 ani.
Intrebarile: sunt actiunea de donatie se poate revoca pe motiv de ingratitudinede unchiul meu unilateral avand in vedere ca este vorba de o donatie comuna a tatalui si a unchiului meu.
2. constituie subiectul de insulta grava ce am savarsit eu?
Cu respect,
Răspunde
 18-09-2013
Vizitator

paolodesousa a scris pe 26-08-2013:
constituie subiectul de insulta grava ce am savarsit eu?

Potrivit art. 1023 Noul Cod Civil, donaţia se revocă pentru ingratitudine în următoarele cazuri:
  • dacă donatarul a atentat la viaţa donatorului, a unei persoane apropiate lui sau, ştiind că alţii intenţionează să atenteze, nu l-a înştiinţat;
  • dacă donatarul se face vinovat de fapte penale, cruzimi sau injurii grave faţă de donator;
  • dacă donatarul refuză în mod nejustificat să asigure alimente donatorului ajuns în nevoie, în limita valorii actuale a bunului donat, ţinându-se însă seama de starea în care se afla bunul la momentul donaţiei.

Dupa cum se vede, presupusa injurie adresata pe o retea sociala unuia dintre donatori nu se incadreaza in niciun din cazurile de mai sus.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.