Ești aici > Forum > Drept civil

Succesiune in absenta fratelui

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 14-02-2017
Vizitator
parintii mei au murit amandoi iar noi suntem doi frati .de fratele meu nu mai stim de aproape 19 ani si as dori sa stiu daca succesiunea se poate face iar daca da in ce mod.mentionez faptul ca am facut cerere la politie unde am declarat disparitia lui dar inca nu am primit nici un raspuns favorabil.multumesc
Răspunde
 17-02-2017
Vizitator

Puteti face o cerere de declarare a mortii la judecatoria de la ultimul domiciliu cunoscut al fratelui conform art. 943 NCC si urmatoarele.

"Totodată, preşedintele va dispune să se facă afişarea cererii la ultimul domiciliu cunoscut al celui dispărut, la sediul primăriei comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti şi la sediul instanţei, precum şi publicarea într-un ziar de largă circulaţie a unui anunţ despre deschiderea procedurii de declarare a morţii, cu invitaţia ca orice persoană să comunice datele pe care le cunoaşte în legătură cu cel dispărut."

Toata procedura este descrisa la art. 943 si urmatoarele din Codul Civil.

Un model de cerere care trebuie adaptat gasiti aici:
http://legeaz.net/modele/model-cerere-declarare-moarte-prezumata

Atentie, daca fratele a avut copii, acestia vor veni in locul lui prin reprezentare la succesiune.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.