Forum întrebări juridice - Drept civil |
|
|
28-11-2018 |
 | Lawproject Vizitator |
| Notarul a facut un act prost - rau deoarece nu poate sa scrie ca plata s-a facut in fata sa dar nu a vazut bani cash. In acest caz copii trebuie sa demonstreze cum au facut plata cand parintii afirma clar ca nu au primit banii. | |
|
|
|
28-11-2018 |
 | Lawproject Vizitator |
| Pentru notar nu exista sanctiune deoarece in contract scrie ca nu a vazut bani cash dar parintii trebuie sa ceara copiilor in fata instantei SA DOVEDEASCA cum au le-au platit ei banii prin cec, transfer bancar sau prin ce metoda? Daca copiii nu pot dovedi atunci parintii nu trebuie sa le dea niciun ban. | |
|
|
|
28-11-2018 |
 | Lawproject Vizitator |
| Deci copiii trebuie sa dovedeasca daca au platit sau nu si nu parintii ca au primit. | |
|
|
|
11-12-2018 |
 | Dik
|
| un contract de vanzare cumparare gresit redactat poate fi nul? | |
|
|
|
11-12-2018 |
 | Net Vizitator |
| Daca contractul vechi contine clauze gresite atunci ambele parti de comun acord trebuie sa incheie un inscris, o conventie la notar - daca contractul vechi a fost incheiat la notar - in care sa mentioneze ca sunt de acord cu desfiintarea (rezolutiunea sau rezilierea) contractului vechi si pot daca ambele parti vor sa incheie un contract nou cu clauze corecte.(tot la notar). Dar ambele parti trebuie sa fie de acord sa desfiinteze contractul vechi (nu se poate daca una dintre parti se impotriveste, nu isi da acordul la desfiintarea contractului vechi si cere executarea acestuia de cealalta parte). | |
|
|
|
11-12-2018 |
 | Net Vizitator |
| Nulitatea unui contract de vanzare cumparare poate fi ceruta in instanta de una dintre partile contractante in urmatoarele cazuri: 1. daca una dintre parti (sau ambele) nu a avut capacitate legala de a contracta: nu a avut varsta de 18 ani impliniti la data incheierii contractului; 2. daca una dintre parti (sau ambele) s-a aflat in eroare cu privire la o clauza contractuala, sau a fost fortata sa incheie contractul prin dol sau prin violenta din partea celeilalte parti sau din partea unui tert; 3. daca contractul nu are un obiect determinat sau determinabil: nu este determinat, mentionat in contract bunul vandut; 4. daca contractul are o cauza (motivul incheierii contractului) ilicita si imorala (contrara bunelor moravuri si bunei credinte, contrara ordinii publice). Pt punctul 1 si 2 nulitatea contractului este relativa si poate fi ceruta in termen de 3 ani (de la incheierea contractului sau de la data savarsirii dolului sau violentei) iar pentru punctele 3 si 4 nulitatea contractului este absoluta si poate fi ceruta oricand de una dintre partile contractante. | |
|
|
|
11-12-2018 |
 | Dik
|
| dar daca una din parti a decedat ? | |
|
|
|
11-12-2018 |
 | Net Vizitator |
| Obligatiile contractuale se executa de mostenitorii partii care a decedat. Dar exista si contracte care nu mai trebuie executate daca partea a decedat dar nu e cazul contractului de vanzare cumparare ci poate fi dat ca exemplu contractul de mandat (de reprezentare). | |
|
|
|
11-12-2018 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna seara, Am cumparat un produs pe care as vrea sa il.returnez dar in contractul de vanzare cumparare este o clauza care imi percepe 25 %din valoarea produsului. As vrea sa stiu daca este legal | |
|
|
|
27-02-2021 |
 | Iordache Gabriel Vizitator |
| Am cumpărat un teren cu 12.ani în urmă.. Cineva vine acum cu pretenții că ar deține o parte din el. Se mai poate legat să se desfacă actul de v-c făcut în anul 2009 respectând cadrul legal. Mulțumesc | |
|
|
|
19-03-2021 |
 | Cristian.2001 Vizitator |
| Buna seara!As avea nevoie de un raspuns.Parintii mei au murit,mama cand aveam 12 ani ,iar tata in vara,eu am 19 ani.Parintii mei au cumparat apartamentul in care locuiesc de la bunicii mei(parintii mamei) mama mai are o sora care locuieste cu bunicii la tara si acum vrea sa se mute inapoi in oras ,respectiv in apartamentul in care locuiesc si sa atace contractul de vanzare-cumparare dintre bunicii mei si parintii mei si sa il faca nul.In contract scrie ca bunicii le doneza drepturile asupra imobilului parintilor(Si lui mama si lui tata,ei fiind casatoriti la acel moment) acum 19 ani ,in 2001,inainte sa ma nasc,tata avea o garsonier pe care a vandut-o ,iar banii au fost dati bunicilor,pretul din contract este 40 milioane lei si scrie ca bunicii au primit banii in acceasi zi, in fata notarului,in contract NU exista drept de uzufruct sau alte conditii.Cand aveam 4 ani in 2005 parintii mei au focut un credit la banca pentru al imbunatatii practi l-au refacut cu mobila reconstruirea camerelor etc, si mi-ar parea rau sa iti bata joc alti de munca parintilor mei,intrebarea mea este: ce sanse are matusa(sora mamei) sa transforme contractul de vanzare-cumparare in unul nul sau de donatie deghizata dupa moartea bunicilor, chiar daca ar avea-o si pe bunica care sa minta ca nu s-a platit pretul din contract? Multumesc! | |
|
|
|
08-04-2021 |
 | Iustina
|
| Buna ziua La incheierea unui contract de vanzare -cumparare ,doamna care vinde este unic proprietar, dar are un copil. Eu intentionez sa cumpar apartamentul . Trebuie sa am un document prin care fiul este de acord sa vinda apartamentul? Am citit un caz legat de un contract de vanzare-cumparare , in care o doamna a anulat contractul pe motivul ca nu avea discernamant ,desi in momentul vanzarii avea un certificat medico legal. Se poate intampla asa ceva in situatia mea?Se poate anula asa usor un contract de vanzare-cumparare dupa ce s-a incheiat? O alta situatie se semneaza contractul si pe urma in termen stabilit de comun acord se transfera banii in contul bancar? Va multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |