Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Probleme succesiune

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde 2 Final
 29-09-2019
Vizitator
Legal sunt conditionat de o perioada de timp ?
Fiindca pana la sfarsitul anului doresc sa rezolv partajul intre mine si mama mea si anul viitor partajul intre mine, mama, si unchiul meu.
Credeti ca se poate ?
Răspunde
 29-09-2019
Vizitator

Dezbaterea celor doua succesiuni se poate face in acelasi timp la acelasi notar cu conditia sa va prezentati dvs, mama dvs si unchiul dvs, iar partajul succesoral se face de acelasi notar asa cum am explicat, in final notarul eliberand cate un certificat de mostenitor pentru fiecare mostenitor pe cotele din bunuri care se cuvin fiecaruia dintre ei.
Răspunde
 29-09-2019
Vizitator
Am uitat sa mentionez ca cele 2 mosteniri la care fac referire sunt in judete diferite.
Scuze pentru omisiune.
Răspunde
 29-09-2019
Vizitator
Fiecare mostenire se dezbate in judetul in care defunctul si-a avut ultimul domiciliu la data decesului sau, deoarece legea prezuma ca in acel loc din judetul respectiv, se afla cele mai multe bunuri lasate mostenire de defunct.

Astfel mostenirea dupa tatal dvs o dezbateti la notarul din judetul in care tatal dvs a avut domiciliul la data cand a decedat, iar mostenirea dupa parintii sai o dezbateti la notarul din judetul in care acestia au avut ultimul domiciliu la data cand au decedat - dar, luand in considerare faptul ca bunurile tatalui dvs sunt bunurile mostenite de el de la parintii sai, puteti face dezbaterea ambelor mosteniri, dupa tata si dupa bunici, in acelasi timp, la notarul din judetul in care bunicii dvs au avut ultimul domiciliu la data decesului lor, deci in judetul in care se afla situate casa si terenul respectiv, notarul urmand sa faca partajul acestor bunuri asa cum am explicat si sa elibereze un certificat de mostenitor pe cotele cuvenite din bunuri, dvs, mamei dvs si unchiului dvs.
Răspunde
 29-09-2019
Vizitator
Tatal dvs a mai lasat mostenire si alte bunuri imobile situate intr-un alt judet, pe langa casa si terenul mostenit de la parintii sai?
Răspunde
 29-09-2019
Vizitator
Va multumesc mult.
Răspunde
 29-09-2019
Vizitator
Doamne ajuta!
Răspunde
 07-10-2019
Vizitator
Va rog sa ma mai ajutați și pe mine cu următoarea problema:
Tata când a ridicat noua casa de care e vorba în discuția de mai sus, a ridicat-o la 2-3 m mai departe de amplasamentul casei demolate,cu mai multe camere și în alt fel fata de casa veche.
Casa a fost făcuta fără proiect și fără aprobări de la autorități.Cum putem sa intram în legalitate.
Răspunde
 07-10-2019
Vizitator
Intrebati in baza carei legi, autoritatile publice va cer un proiect si autorizatii pentru edificarea unei constructii?
Răspunde
Răspunde 2 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.