Ești aici > Forum > Drept penal

Plangere penala pentru abuz in functie

Forum întrebări juridice - Drept penal
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 10-01-2013

Am obtinut o sentinta civila in luna octombrie 2012 prin care s/a dispus refacerea graficului de rambursare a unui credit la Volksbank. Am solicitat acest lucru prin mai multe adrese incepand cu luna noiembrie 2012 dar nu s/a intimplat nimic.Vreau sa depun o plangere penala impotriva directorului bancii pentru abuz in functie contra intereselor persoanelor, dar nu stiu daca este bine sau nu.
Va rog dati/mi un sfat caca este OK.Multumesc!
Răspunde
 31-07-2013
BUCURESTI

Începeți cu citirea articolului de lege:

Art. 246 Cod Penal

Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Și continuați cu citirea spețelor postate de vizitatori în rubrica de comentarii:
Comentarii despre Art. 246 Cod penal Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor INFRACŢIUNI DE SERVICIU SAU ÎN LEGĂTURĂ CU SERVICIUL

Dacă nu vă descurcați cu informațiile de acolo, contactați un avocat.
Răspunde
 09-05-2022
Vizitator
Buna ziua, aș dori sa-mi spuneți cum sa formulez o plângere penală pt abuz în serviciu contra secretarului unei comune pt că acesta este aservit politic unui partid, a făcut lobby pentru un partid în campania electorală și după la alegerea viceprimarului. Nu respecta prevederile OUG 57/2019 privind CA. Lipsește de la serviciu ( primarul il trece prezent) și cheamă cetățenii acasă pt a le rezolva problemele contra cost deși trebuia sa le rezolve în timpul serviciului, gratis.
Un partid a trimis la prefect o petiție prin care cere anularea Hotărârii Consiliului Local cu privire la alegerea viceprimarului. Dar conform art 8 din legea contencios Administrativ, secretarul comunei nu ne-a informat ca să poată consiliu local să-și spună punctul de vedere în termenul de 30 de zile, la prefectură și in aceste condiții, prefectul a trimis acțiunea în instanță la Tribunal pt anularea Hotărârii Consiliului Local cu privire la alegerea viceprimarului. Acum viceprimarul este suspendat de drept pana se termină procesul.
Sfatuiti-ne , va rugăm, ce putem face în ce privește viceprimarul , pe lângă plângerea penala pt abuz în serviciu pt secretar ? Noi bănuim ca jurista prefecturii a complotat cu secretarul comunei, sa nu primească consiliul local nici o înștiințare prealabila de la prefectură decât pe cea prin care consiliul local este înștiințat ca este acționat în instanță la Tribunal pt anularea Hotărârii Consiliului Local pt anularea viceprimarului.
Va mulțumim frumos pentru ajutor.
Răspunde
 09-05-2022
Vizitator
Ati incercat la judet? Trebuie sa faceti plangerea la organele superioare ierarhic. In plus, la ANAF, si o sesizare la Politie. Totusi, va trebui sa aveti probe care sa contrazica primarul. O investigatie ar dovedi usor daca era pe teren sau in birou (nu toate lucrurile se rezolva intr-o cladire desemnata). Banii publici va da autoritatea sa-i tineti raspunzatori si mai ales sa nu-i mai alegeti in asemenea functii. Aliati-va fortele cu alti cetateni!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.