Art. 246 Cod penal Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor INFRACŢIUNI DE SERVICIU SAU ÎN LEGĂTURĂ CU SERVICIUL

Capitolul I
INFRACŢIUNI DE SERVICIU SAU ÎN LEGĂTURĂ CU SERVICIUL

Art. 246

Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor

Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Vezi şi alte articole din aceeaşi lege:

Comentarii despre Art. 246 Cod penal Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor INFRACŢIUNI DE SERVICIU SAU ÎN LEGĂTURĂ CU SERVICIUL
# ionut 25-Iulie-2016
Buna,as vrea sa stiu si eu in cat timp trebuie sa anunte organu de politiie familiia unei victime de la producerea unui accident?
Răspunde
 
# valentin 21-Iunie-2016
Buna ziua! Am o intrebare care ma roade de ceva vreme,mai ales ca in relatia sef-angajat nu este o situatie prea roz si de aceea ma tem de repercursiuni: Seful meu,respectiv directorul genereal al unei companii cu capital de stat ma foloseste pe post de sofer personal,mai ales pentru a face diversee deplasari cu membrii familiei sale,in timpul orelor de program si avand in vedere ca functia mea nu este de sofer insa sunt direct subordonat Directorului General.

Cu stima,
Răspunde
 
# Mircea 02-Iunie-2016
Buna ziua! Numele meu este Neagu Mircea Andrei, sunt nascut si crescut in Bucuresti, recent m-am casatorit si m-am mutat cu domiciliul la adresa sotiei in jud. Bistri-Nasaud, anul trecut am absolvit liceul datorita muncii suprasolicitante nu am reusit sa ma inscriu la Bac si am decis sa incerc anul asta aici, de la Inspectorat am primit aprobarea, cand am mers la liceu cu dosarul de inscriere am fost refuzat categoric motivand directorul ca sunt "smecher de bucuresti si ca liceul este de elita nu pentru mine". CUm s-a rezolv aceasta situatie dupa ce m-a jignit si pe mine si toata familia sotiei avand in vedere ca si ea a terminat tot la liceul ala . Nu mai stiu cui sa ma adresez mai ales ca maine e ultima zi de inscriere pentru sesiunea iunie-iulie 2016. Va multumesc.
Răspunde
 
# STOICA MARIANA 25-Mai-2016
BUNA ZIUA ,MARIANA ESTE NUMELE MEU SUNT MAMA A DOI COPII ,LUCREZ INTR-UN PLAFAR AL CARUI PATRON A INCEPUT SA MA INJOSEASCA SUB PRETEXTUL CA SUFAR DE O AFECTIUNE ,CA AM COPII SI CA SUNT CA O PROBLEMA SI CA AR TREBUII SA-I FIU RECUNOSCATORE CA-MI OFERA O PAINE.VREAU SA SPUN CA IMI PRESTEZ MUNCA FARA NICI-O PROBLEMA CHIAR DACA AM O PROBLEMA DE SANATATE ,MUNCESC SUB PRESIUNE ,DEOARECE NU STIE CUM SA MA MAI JIGNEASCA PENTRU A MA DETERMINA SA-MI DAU DEMISIA .EU AM NEVOIE DE UN LOC DE MUNCA SI NU STIU CE SA FAC ,AJUTATI -MA MACAR CU UN SFAT. MULTUMESC FRUMOS
Răspunde
 
# Angela 25-Aprilie-2016
Buna seara ! Am doua popriri,una de 2386,din 17 03 2014 si pina in 05,o5 2015 si una de 2925 din 25 03 ,2015 si pina in21,12 2015 binenteles ca pe anu 2015 mi sa recalculat pentru ca am lucrat ,mi s-a facut o reducere si de fapt pe 2015 toalul este 1839 nu inteleg de ce sunt luni suprapuse pe popriri aceleas luni deci platesc impozitu dublu si vad ca nu mi sa tinut cont de recalculare ,nu stiu ce sa fac !
Răspunde
 
# Puica 07-Februarie-2016
sotul meu este gestionar in cadrul unui Institut de Invatamint . In urma cu trei ani a primit un contract de comodat in cadrul unui proiect posdru ,in care comodantul este Ministerul invatamintului iar comodatarul este catedra in care lucreaza .La venirea acestui act impreuna cu o serie de bunuri ( calculatoare , servera laptop imprimante videoproiectoare etc) seful de catreda impreuna cu o persoana care a semnat in locul Rectorului si un responsabil departament proiecte la intrebarea sotului meu ce sunt aceste obiecte ,de unde vin si care este provenienta lor ,toti la un loc iau raspuns ca nu il intereseaza , Dupa ce a trecut aproape termenul de functionare a acestui comodat toti acesti oameni fac presiuni considerabile asupra lui sa semneze pentru luarea acestui contract de folosinta in gestiune . Va rog cu respect pe aceasta cale daca puteti sa-mi spuneti ce este de facut in acest caz .
Răspunde
 
# Constantin stefania 03-Noiembrie-2015
Buna ziua. Doresc sa stiu daca se poate face ceva in legatura cu un anumit regulament intern al unei scoli private din bucuresti si cu sanctiuni abuzive de scadere a notei la purtare. Daca copilul vorbeste in ora isi ia puncte penalizare. Daca asista la deschiderea in joaca a unui dulap in cond in care exista camere video se numeste infractiune si primeste puncte si avertisment. Daca porneste aerul conditionat cu ceasul fara intentie primeste 15 pcte si la 20 scaderea notei la purtare. Stiu ca daca nu esti de acord cu regulile poti pleca dar nu pot lasa lucrurile asa...aici toti copii au puncte penalizare si note scazute la purtare. Nu se poate sa nu raspunda si ei in fata cuiva. E scoala si nu armata totusi. Ce e de facut? Multumesc
Răspunde
 
# aurora 30-Septembrie-2015
Pe data de 18 octombrie 2014 mi-am inlocuit vechea centrala de apartament cu una noua. Cea noua a fost instalata de un domn impreuna cu o echipa de 2 persoane. Actul de instalare a centralei a fost semnat de dansul, in numele unei firme. Garantia si punerea in functiune a fost facuta de o alta firma, dar tot dansul mi-a adus acele documente.
Acum, la aproximativ 1 an de la instalare, centrala s-a blocat. Am chemat de la firma de de punere in functiue si care imi oferise si garantia centralei. La verificare, persoana a constatat ca centrala era plina de apa (la desfacerea capacului, efectiv apa a curs in casa) si a concluzionat ca a fost instalata gresit, cosul nefiind inclinat conform si a fost montat drept, astfel ca daca ploaia a batut in directia geamului meu, apa a intrat pe cos si in centrala.
Remedierea trebuie facuta de aceeasi firma (persoana)care a instalat-o, dar..... surpriza: persoana care a instalat-o pe data de 18.10.2014 nu mai lucra la firma respectiva din data de 30.09.2014, el a semnat in numele acestei firme in fals. Firma respectiva nu doreste sa-mi remedieze instalarea sustinand ca eu nici nu figurez in baza lor de date, ca instalarea a fost facuta fara stirea lor. Firma de asistenta tehnica si garantie spune ca ei nu pot remedia deaorece nu se ocupa de instalari dar.... persoana care mi-a instalat-o este angajatul lor, ocupandu-se doar de revizii.
Nu doreste sa faca modificarea cosului, sustinand ca acesta este montat corect si ca de vina ar fi faptul ca locul pe unde iese cosul este spre coltul bllocului si bate ploaia. mentionez ca am mai avut centrala 12 ani, in acelasi loc si nu am avut aceasta problema.

Intrebare: cui sa ma adresez? Ce demersuri trebuie sa intreprind?
Răspunde
 
# stefan ana 28-Septembrie-2015
am mers la primarie sa fac ancheta sociala pentru bani de liceu am toate inpozitele si taxele platite dar am o restanta la apa ce nainte cu un an primaria ancasa bani acum sau privatizat si nu mai incaseaza ei dar am ramas la ei co restanta pentru care mi se refuza eliberarea actelor pentru copii ce pot face in cazul asta?
Răspunde
 
# Sandu 23-August-2015
Am si eu o problema cu primaria din lcalitate. In fiecare an am platit impozitele pe cladiri si pe teren la timp doar ca anul acesta cand am fost sa-l platesc mi sa adus la cunostiinta ca as avea o restanta pe ultimii ani,din 2010 pana in 2015 deoarece s-a modificat zonarea si am trecut la zona A.Mi s-a spus ca nu sa- sesizat greseala de catre Curtea De Conturi si ca se judeca cu acestia dar nu s-a dat inca sentinta. Nu inteleg ce vina am ca au gresit si nu cred ca exista un proces pt ca altfel ar trebui sa-mi incaseze pe anul acesta deoarece nu s-a dat nici o sentinta.Cred ca cei din primarie au gresit si dau vina pe cei de la Curtea De Conturi.Va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns.
Răspunde
 
# Sandu 23-August-2015
Am si eu o problema cu primaria in legatura cu impozitul pe cladiri si teren. Mi-am platit impozitul in fiecare an la timp,dar cand am fost sa-l platesc anul acesta la inceputul anului mi-au spus ca s-a schimbat zonarea si am trecut cu imobilul la zona A. Nu contest acest lucru doar ca ei vor sa platesc diferenta de impozit pe ultimii ani incepand din 2010 desi acest lucru mi-a fost adus la cunostiinta abia anul acesta. Mi-au spus ca s-a facut o greseala la zonare nesesizata nici de Curtea de Conturi in urma controalelor acesteia in toti acesti ani si ca se judeca cu acestia. Primaria a refuzat sa-mi incaseze impozitul pe anul acesta pana nu platesc restantele desi nu s-a dat nici o sentinta. Nu inteleg care este vina mea ca au gresit ei sau sunt incapabili.Am inteles ca nu ar fi vorba de nici un proces si ca este vina celor din primarie.Ce as putea sa fac?
Răspunde
 
# adi 19-August-2015
Daca am fost acuzat pe nedrept de loviri si alte violente ce trebuie sa fac ? Am si acte doveditoare ca am fost la munca cand sa intamplat fapta
Răspunde
 
# Dani 19-Iulie-2015
Buna ziua, mi-a fost suspendat permisul de ocnducere pe o luna de zile sub motivul ca am trecut pe rosu. Politistul spune ca am trecut la Piata C.A. Rosseti dar eu nici nu am trecut pe strada respectiva. El ma confundat cu altcinva si nu a fost sigur ca eu eram. Cum pot sa scriu in Contestatie faptul ca a facut abuz in serviciu? este bine venit oricare alt articol care sa ma ajute. Multumesc.
Răspunde
 
# Dascalescu Florin Daniel 10-Iulie-2015
Am primir 2 amenzi dar la o diferenta de 30minute una dintre ele ca am sunat la 112 in mod abuziv la salvare ,precizej ca ambulanta mi-a acordat ajutor cu medicamente si nu a specificat ca am sunat abuziv cum pot sa dau Politistul in judecata pentru abuz in serviciu
Răspunde
 
# BAZDOACA GEORGE 10-Iulie-2015
Buna ziua

Am si eu o problema cu presedintele de bloc deaorece nu doreste sa-mi semneze crerea de debransare fiindu-mi necesare pentru intocmirea dosarului catre Dalkia in vederea montarii centralei termice si debransarea totala de la ei, Mentionez ca am acordul vecinilor si cererea de la presedinte ca nu am datorii la intretinere. Intrebarea mea e daca pot sa o dau in judecata pentru abuz in servicu ?
Răspunde
 
# BAZDOACA GEORGE 10-Iulie-2015
Buna ziua
Am si eu o problema cu presedintele de bloc. Doresc debransarea la Dalkia legal si conform legii aceasta in cere pentru dosar acordul vecinilor obtinut fara nici o problema, cererea semnata ca nu am datorii la asociatie obtinuta fara problema si acordul asociatiei unde doamna presedinte refuza sa mi-l semneze si stampileze pe motivul ca ea trebuie sa primeasca acordul de la Dalkia.Mentionez ca aceasta cerere imi trebuie pentru finalizarea dosarului de depunere nu ca sa ma debransez ilegal. Eu si un vecin ne-am hotarat s ao dam in judecata pentru abuz in serviciu. Este ok ?
Răspunde
 
# Dascalescu Florin Daniel 10-Iulie-2015
Am fost amendat cu suma de 500 ron pe data de 05.07.2015 pentru ca nu se mai vedea stampila ,am avut o cadere de calciu si am chemat ambulanta Ilvov am primit o amenda de 500ron pentru ca am chemat ambulanta puteti sa-mi spuneti daca mi sa facut rau nu am voie sa apelez la serviciu de ambulante ,mi sa dat medicamente nu am apelat abuziv unde pot sa fac o reclamatie inpotriva Politistului care mi-a intocmit cele 2Procese Verbale
Răspunde
 
# Dascalescu Florin Daniel 07-Iulie-2015
As dori sa anut ca la Aeroportul Otopeni se fac abuzuri de Politia as dori sa aflu cum se poate face o reclamatie inpotriva unui angajat de la Politie
Răspunde
 
# popa mariana 25-Iunie-2015
va rog sa ma ajutati cu un sfat-intampin la seviciu probleme cu directorul , ma agreseaza verbal,ma sicaneaza ,imi aduce injurii si cauta sa-mi dea de lucru peste atributiile mele pentru a gasi noi motive de a ma jigni.Am ajuns sa sufar de anxietate ,frustrare si sa am reactii fizice, drept pentru care sunt in concediu medical.Sunt familie monoparentala si nu pot avea decat un program fix ,iar acest lucru nemultumeste directorul ,care a fost instiintat de acest lucru printr-o cerere scrisa pe care a semnat-o la vremea respectiva.Mentionez ca lucrez ca bibliotecara intr-un liceu .Multumesc mult si astept un sfat de la dvs.
Răspunde
 
# tiron nicoleta 20-Iunie-2015
buna ziua ma mai confrunt cu o alta situatie...avand probleme la domiciliu ,am tot apelat la politia din localitate,care spre surprinderea mea orice plangere fac numi da nr de inregistrare ,ba mai mult spun ca "mai intai trebuie sa ajunga la parchet ca apoi sa putem da nr"...e legal asa ceva?NU CRED....apoi in momentul in care sun la politie ca este scandal la mine in curte ,seful de post imi spune de fiecare data"ca trebuie dezbatuta mostenirea ca sa nu mai fie probleme"....va dati seama cata magaria de mare?spune ti va rog ce trebuie sa fac?pot merge la comandantul lui sa l reclam?nu ca sigur este protejat..si sigur e cuvantul meu si al familiei mele impotriva ORGANULUI....deci? va multumesc...
Răspunde
 
# taloi luminita 18-Iunie-2015
Nu stiu daca executorii judecatoresti sunt considerati functionari publici si se suspun acestei legi. In cazul unu abuz din partea lui pot cere daune morale si cam ce suma este admisa in instanta.
Răspunde
 
# Pop Alexandru 15-Iunie-2015
Casa de asigurari de sanatate mi-a impus plata CAS pt. PFA , retroactiv fafa de legile invocate in decizie. In instanta mi-a fost reespinsa actiunea pe considerent-inadmisibilitatea actiuni , intru-cit nu am contestat ultima decizie ca si raspuns la contestatie si nici decum ca cele sustinute prin legislatia invocata au temei legal .
Aceiasi situatie s-a intimplat in privinta ANAF care in urma unui control mi-a impus impozit suplimentar pentru deduceri de benzina si alte cheltuieli fata de care instanta de judecata mi-a dat cistig de cauza , avind in vedere ca cele sustinute nu se incadreaza in codul fiscal. La recursul formulade ANAF la Curtea de apel Cluj , recursul a fost admis pe chestiunea inadmisibilitati actiuni formulata de ANAF si nici decum ca decizia de impunere este corecta.
Răspunde
 
# taloi luminita 10-Iunie-2015
Executorii judecatoresti intra pe aceasta lege ? Am platit integral banii ceruti de un executor inca de anul trecut , iar acum mi-a pus poprire din nou pe acelasi dosar. Vreau sa fac plangere pentru abuz si am nevoie de informatii.
Răspunde
 
# tiron nicoleta 08-Iunie-2015
situatie este asa am schimbat cartea de identitate,adica am facut tot ceea ce trebuia,mi s a spus ca urmeaza as asoseasca in 14 zile...unde trebuie sa soseasca,si cine ma anunta,unde sa merg ?este obligatia cui sa ma anunte sau e a mea?
Răspunde
 
# MIHAI 05-Iunie-2015
Cum se incadreaza o fapta a primariei de a nu da un raspuns la o cerere in termen.Po face plangere penala.
Răspunde
 
# pop dumitru 27-Mai-2015
Poate un primar sa foloseasca masina de serviciu in interes personal si plimbari in alte tari.
Răspunde
 
# neacsu liviu 23-Mai-2015
se monteaza o antena vodafon in comuna unde s a inchiriat un teren la o persoana fizica ,am facut reclamatie la primariepentru ca sunt vecin si nu au cerut acordul ,unde secretarul mi a zis ca nu e nevoie pentru ca vecin e cel care i a inchiriat terenul .cum e posibil asa ceva si ce am putea face. M am uitat in documentatiea care au depus o la mediu ptr autorizatie si nu se specifica in schita ca sunt vecinii si acolo nu locuieste nimeni ,si alt raspuns din partea primariei ca nu e nevoie de acordul vecinului daca prima cladire e mai departe de 25 de m , ce se poate face pentru a lupta cu mafia din primarii.
Răspunde
 
# Nyssa Teodorescu 20-Mai-2015
O persoana a facut o plangere impotriva mea care este falsa ce pot face in legatura cu aceasta ?
Răspunde
 
# campeanu anca ileana 13-Mai-2015
buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea problema am cumparat pe raza conunei Gura Raului Judetul Sibiu mai multe terenuri agricole in urma acitarii banillor catre vanzatori am mers cu dansi la primaria Gura Rului unde acestia au dat declaratii pe propie raspundere unde au specificat ca au vandut terenurile cu buna stiinta,apoi am solicitat functionarei sa mi se dea si mie copile acestor declaratii si un numar de inregistrare a acestora, functionara mi-a zis sa revin in cateva zile pentru ca foile trebuie semnate de catre secretara primariei;dupa cateva zile am revenit la primarie solicitand functionarei acele copii cu un numar de inregistrare, aceasta mi s-a adresat spunandu-mi ca nu imi da numar de inregistrare a acestor declaratii si plus de asta mi s-au inmanat doar o parte a copilor declaratilor iar restul declaratilor s-au facut pierdute si functinara primariei ne mai recunoscand ca am fost cu unii dintre vanzatori terenurilor in incinta primariei pentru aceste declarati si ca nu are aceste declaratii. intrebarea mea este cum ar trebui sa procedez sa pot rezolva aceasta preoblema ? si unde ar trebui sa sesizez faptul ca suntem indusi in eroare cu informatii false si plimbati de ici colo aiure si incalcarea art. 246 abuzul in serviciu contra intereselor personale. va multumesc
Răspunde
 
# campeanu anca ileana 13-Mai-2015
buna ziua ma confrunt cu urmatoare problema am cumparat pe raza conunei Gura-Raului jud. Sibiu mai multe terenuri agricole in urma achtitarii banilor catre vanzatori, am mers cu dansi la primaria de pe raza comunei Gura Raului unde acestia au dat declaratii in scris cum ca au vandut cu buna stiinta terenurile apoi am solicitat sa ni se dea si noua copiile acestor declarati cu un numar de inregistrare functionara primariei ne-a spus ca declaratiile acestea trebuie semnate de catre secretara si stampilate, sa revenim in cateva zile;am revenit in urmatoarele zile la primaria Gura Raului am solicitat din nou declaratiile pe proprie raspundere a vanzatorilor ni s-au dat doar unele dintre ele iar cateva dintre acestea nu, functionara nu a mai recunoscut ca am fost cu unii dintre vanzatori la primaria gura raului si nici nu ni s-au inmanat restul declatartiilor.Inrebarea mea este cum ar trebui sa procedez cu aceasta problema si unde ar trebui sa sezizez faptul ca aceasta functionara incalca articolul. 246 abuz in serviciu contra intereselor personale, va multumesc
Răspunde
 
# velișcu mihail 18-Aprilie-2015
Doamnă Avocat problema mea și a mai multor cetățeni este următoarea/ din anul 2006 am cerut primăriei craiova și sc cez distribuție sa respectarea dispozițiilor legale referitoare la Extindere de rețea distribuție a energiei electrice către consumatori.în tot acest timp am fost plimbat între instituți.în anul 2013 am solicitat aplicarea prevederile legi 123/2012 legea energiei art 51 alin 1,2,3,4 sa realizat conform ORDINULUI 75/2013 ANRE norme metodologice un studiul de fezabilitate din care reieșea că primăria craiova coparticipa conform alin 17 din ORDIN cu 80% cez cu 20% conform formulei din NORME METODOLOGICE DE APLICARE a LEGI 123/2012 .CONSILIUL LOCAL al MUNICIPIULUI CRAIOVA consideră că suma de coparticipare este mare firma sc cez fiind privată,PRIMARUL CRAIOVEI și directorul de la serviciul utilități publice au așteptat 11 luni să discute despre coparticipare iar în momentul de față NU FACE NIMIC SĂ FIE RESPECTATE PREVEDERILE LEGI 123/2012 astfel încît drepturile mele ca cetățean conform constituției art 16 (1),(2) ,art 22(1) î-mi sunt încălcate.menționez că dețin Autorizație construire imobil conform legi50/1991 reactualizată semnată chiar de doamna LIA OLGUȚA VASILESCU .ESTE VORBA DE Str ANTIAERIANĂ,ARTILERIEI,AVIATORILOR,INFANTERIEI,CAVALERIEI,cartierul VETERANI (domeniu public conform M O) deci beneficiari ar fi mai mulți proprietari de terenuri .POT EU SĂ FORMULEZ O PLÎNGERE PENALĂ CĂTRE DNA PENTRU ABUZ ÎN SERVICIU al PRIMARULUI care în opinia mea NU APLICĂ LEGEA 123/2012 ? POT FACE PLÎNGERE PENALĂ CONSILIERILOR LOCALI( care știu situația fiecare a fost informat,plus interpelări în ședințe publice) DE COMPLICITATE LA ABUZ ÎN SERVICIU ? DAR DIRECTOAREI SERVICIULUI DE UTILITĂȚI PUBLICE ? CONFORM CĂROR ARTICOLE DIN CODUL PENAL ȘI MAI ALES CĂREI INSTITUȚI ? (D N A,PARCHET etc?)
Răspunde
 
# Doamna Silvia lopez 23-Martie-2015
Buna ziua minunat Oameni,

Sunt doamna Silvia Lopez Sunt pe cale de a împărtăși o poveste cu privire la modul în care am fost de ajutor cu un împrumut de dl Legi Antonio, el mi-a arătat și familia mea atât de multă dragoste, când am crezut că nu era nici o speranță a venit și facă simt familia mea din nou în viață de care ne conduce împrumut de rată a dobânzii scăzută de 3% nu m-am gândit că există încă creditori împrumut autentice în plasă, dar spre surprinderea mea am primit împrumut mea, fără a pierde mult timp, astfel încât, dacă sunteți în căutarea acolo pentru un împrumut de orice sumă i-ar dori a trimite un email VIA () vă doresc tuturor succes

Salutari
Doamna Silvia lopez
Răspunde
 
# vladimir solvan 12-Martie-2015
Buna ziua! Un subaltern al unui ministru, a savarsit o fapta penala in dauna subsemnatului. Vreau sa stiu daca raspunderea penala se extinde si asupra ministrului din al carui ordin subalternul a executat fapta penala. Va multumesc!
Răspunde
 
# danyro 09-Martie-2015
Buna ziua, am si eu o nelamurire in privinta permisului de conducere ,
Eream intro seare la o bere ,eram parcat in afara carosabilului dupa care
apare o masina ,un politist cu un jandarm opreste masina nu se legitimeaza nimik,
imi zice a cui este masina ,ii zik a mea,imi cere buletinu ii face o poza cu tel,,dupa care
imi zice sa il insotesc la politie,,eu il intreb cu frumosul ptr ce,,acesta fara nici o explicatie
imi intoarce miinile la spate imi pune catusele si ma baga in masina si pe mine si pe prietenul meu,
ne duce la sediul politiei ,,dupa care ma obliga sa suflu in alcotest,,,
eu refuz sa suflu ptr ca eram stationat,,
ma tine si pe mine si pe prietenul meu timp de 3,,ore fara sa ne spuna nimica ,
fara sa dam vreo declaratie nimic,,
isi suna un prieten politistu il cheama acolo,,ptr ce nu stiu,,
dupa 3 ore si ceva ne dau drumul mie si prietenului meu,
dupa care imi zice sa semnez o foaie scrisa de el,,,refuz
la care imi spune ai permisul de conducere anulat,,,esti liber
vi miine la 12 si il predai,,
ii spun ptr ce ,,nu imi zice nimik decit LIBER
eu nu mai inteleg nimik ,,,
imi poate anula permisu fara o dovada fara sa suflu in etilotest ?asa ca doar vrea el ?
Răspunde
 
# mihai 25-Februarie-2015
Buna ziua as vrea sa reclam si eu o familie unde am stat in gazda la ei in care fac acte false de handicap la copi pentru pensie,unde pot reclama sa se faca lumina in familia aia nui corect sa ia 800 ron fara nici o boala la copil.
Răspunde
 
# preda angelica 16-Februarie-2015
Buna seara
Am dat examen pentru un post de consilier, clasa I, grad debutant conparliment relatii cu
publicul din primaria unui Municipiu am luat examenul cu aproape 3 puncte mai mult decat contracandidata mea,iar primarul institutiei a sesizat ANFP-ul de faptul ca eu nu indeplineam conditiile cerute pentru ocuparea acestui post si ca nu trebuia sa dau examenul,desi aveam avizul comisiei ANFP de selectie a dosarelor favorabil, eu fiind licentiata in stiinte administrative,iar conditiile pentru ocuparea acestui post erau de Finante Banci, Management,Marketing avizul ANFP a fost dat cu o saptamana inainte.
Raspunsul ANFP Bucuresti la sesizarea dl Primar a fost de anularea concursului si reluarea procedurii de scoatere la concurs a postului conform legi.
Intrebarile mele sunt
Cum este posibil sa se anuleze un concurs dupa ce ai dat si luat examenul?
Si daca sesizarea primarului catre ANFP nu este un abuz si o incalcare a legii?
Si ce ar trebui sa fac acum?
Răspunde
 
# Iulianamariana 14-Februarie-2015
Buna ziua pt ziua de astazi a fost cel mai urit caz pt prima data din partea unui patron . Credeam om serios cu picioarele pe pămînt in timpul mersului venisem pe jos de-l a campanie si deodată sa oferit pe drum cu mașina lui fiind el ca patron in timpul mersului mia arătat scula lui pe vreo CIT de scirbos .sint persoana surdomută nam venit pe placul bărbaților am venit sa muncesc ..ma chemat la campanie pt 30 EUR pt banii munciți in loc să-mi dea toti banii mei toti pt zile munciți de 50 EUR .sint incizia. Nu dorm la campanie stau cu chirie .va multumesc. .ce anume sa adresez la poliție din Sicilia. Vittoria.
Răspunde
 
# Iulianamariana 14-Februarie-2015
Buna ziua pt ziua de astazi a fost cel mai urit caz pt prima data din partea unui patron . Credeam om serios cu picioarele pe pămînt in timpul mersului venisem pe jos de-l a campanie si deodată sa oferit pe drum cu mașina lui fiind el ca patron in timpul mersului mia arătat scula lui pe vreo CIT de scirbos .sint persoana surdomută nam venit pe placul bărbaților am venit sa muncesc ..ma chemat la campanie pt 30 EUR pt banii munciți in loc să-mi dea toti banii mei toti pt zile munciți de 50 EUR .sint incizia. Nu dorm la campanie stau cu chirie .va multumesc. .ce anume sa adresez la poliție din Sicilia. Vittoria.
Răspunde
 
# Iulianamariana 14-Februarie-2015
Buna ziua pt ziua de astazi a fost cel mai urit caz pt prima data din partea unui patron . Credeam om serios cu picioarele pe pămînt in timpul mersului venisem pe jos de-l a campanie si deodată sa oferit pe drum cu mașina lui fiind el ca patron in timpul mersului mia arătat scula lui pe vreo CIT de scirbos .sint persoana surdomută nam venit pe placul bărbaților am venit sa muncesc ..ma chemat la campanie pt 30 EUR pt banii munciți in loc să-mi dea toti banii mei toti pt zile munciți de 50 EUR .sint incizia. Nu dorm la campanie stau cu chirie .va multumesc. .ce anume sa adresez la poliție din Sicilia. Vittoria.
Răspunde
 
# florina 27-Ianuarie-2015
am platit intretinere .pe luna octombrie, m-i s-a taiat chitanta intretinere luna octomrie 2013 ca apoi sa ma trezesc in instanta cu acea chitanta modificata si anume:au taiat intretinere octombrie si au scris restanta penalizare. oare e corect? si unde ma pot aresa .nu constituie fals in acte?
Răspunde
 
# stefan joitescu 21-Ianuarie-2015
buna ziua . Am si eu o problema cu trei luni in urma m am intors acasa din italia impreuna cu prietena mea pentru a si face din nou cartea de identitate pe motiv ca expirase .Cum ea este din suceava am decis sa si faca mutatie acasa la mine in judetul olt.Am mers impreuna cu toate hartiile necesare le am depus si ni s a spus sa asteptam .Dupa o saptamana si ceva am mers sa ridicam ci si ni s a spus ca actele au fost trimise la suceava sa mai asteptam.Dupa o luna am mers din nou ni sa spus acelasi lucru .acum dupa trei luni si ceva am mers din nou dupa cartea de identitate si ni sa spus ca documentele au expirat si trebuie facute din nou . este posibil asa cv traim intro tara de tot rahatul.In italia ammers cu hartiile pentru buletin si in 5 minute am avut buletinul in mana si in tara mea astept trei luni si cv si nu se face nimic.traim intro tara in care angajatii statului sunt bagatii pe pile de catre frati surori unchi si verisori etc. nu exista asa cv suntem cea mai corupta tara din europa poate chiar si de pe glob vreau sa stiu si eu cine e vinovat pentru asta si pe cine pot trage la raspundere pentru asta .VA
MULTUMESC
Răspunde
 
# Elena 20-Ianuarie-2015
Buna ziua,
Societatea pentru care lucrez se confrunta cu urmatoarea problema.Fosti angajati au plecat cu datele clientilor societatii noastre, pe care ulterior i-a contactat in scopul de a le vinde propriile servicii, insa utilizandu-se de numele nostru in cazul unora, sau defaimandu-ne in cazul alora. Avem ca si probe inregistrarile telefonice in care clientii ne explica ca au fost contactati, ce anume li s-a spus, dar si ca au fost deranjati de faptul ca le-am prelucrat datele fara acordul lor. In cazul acesta, cum putem proceda astfel incat sa interzicem angajatilor sa contacteze clientii nostri in interes propriu sau sa ii pedepsim pentru ceea ce au facut? Multumesc!
Răspunde
 
# ban emanuel 08-Decembrie-2014
Pentru toti cei ce au fost si sunt abuzati de catre angajatii ENEL MUNENIA sa, va invit sa participati si sa va expuneti " peripetiile" cauzate de catre ENEL, pe grupul " GRUPUL ABUZATILOR DE CATRE ENEL MUNTENIA SA", PE CARE IL GASITI PE PAGINA MEA DE FACE BOOK. VA ASTEPT CU DRAG, pentru a pune capat magariilor, angajatilor acestei societati .
Răspunde
 
# Matei Ion 08-Decembrie-2014
In data de 08.Dec.2014, m-am prezentat cu toate documentele:(carte de identitate,timbru fiscal,taxa de 10 lei platit la finante si cerere de eliberare cazier) la sediul politiei judetene Dambovita.Am depus actele si am intrebat cand pot sa vin pentru eliberarea cazierului?.Uitandu-se la mine lucratorul de la respectivul ghiseu, m-a intrebat; daca ma grabesc?.Eu i-am raspuns ca da!, deoarece a doua zi ca fiind maine urmeaza sa plec la Timisoara cu un tren matinal.Acesta mi-a respuns ca ;- Da!, vii maine dupa ora 10.Mentionez ca acest document i-mi folosea la eliberarea atestatului de ,,agent paza".Consider un abuz, deoarece inaintea mea s-a eliberat acest document pe loc. Cred ca se putea elibera tot in aceasta zi, deoarece documentele au fost depuse la ora 9 dimineata.Incercand la protectia consumatorului Dambovita, mi s-a spus ca Da!, e un abuz, dar ei nu au nicioputere; fiind vorba de Politia Judeteana Dambovita.
Răspunde
 
# dragos 03-Decembrie-2014
Am si eu o problema care persista de vreo trei ani si care s-a agravat in ultima vreme.S-au inregistrat la primarie cu compllicitatea functionarilor (agent agricol.secretar si primar) contracte de arenda cu aceleasi terenuri si parcele cadastrale pe numele mai multor societati,fara ca ultimele contracte de arenda sa fie reziliate sau desfiintate,iar lucru cel mai grav care s-a petrecut atunci cind functionarii primariei au eliberat in anii 2013 si 2014, mai multe adeverinte pentru APIA,cu aceleasi terenuri si parcele cadastrale,iar in cele din urma a intervenit supradeclararea blocurilor fizice si subventia este blocata pentru anii 2013,2014,totul s-a comis intentionat pentru a bloca activitatea unei societati neagreiate de functionarii din primarie. Eu am incheiat si inregistrat primul contractele de arenda la primarie.Va rog sa-mi raspundeti,cum trebuie procedat pentru a se clarifica situatia?
Răspunde
 
# Emil B. 17-Noiembrie-2014
Buna ziua. Am o problema cu ENELul. In urma cu peste un an de zile , adica mai 2013, o echipa de doi lucratori enel au facut o verificare in urma unei reclamatie, la sistemul de alimentare cu energie electrica la imobilul al carui proprietar sunt.Mentionez ca timp de un an , chiar imediat de la semnarea contrctului de furnizare a energiei electrice, nu s-a citit contorul electric si nu a venit nimeni pt o verificare prealabila de functionare a sistemului de alimentare cu energie electrica. Bun, cei doi, pe nume HALAU si PESU,au inceput verificarea prin intimidarea persoanelor gasite la locatie , caci eu ca proprietar eram aflat in provincie, enuntand amenintari daca nu-i lasa sa aiva acces la sistemul de alimentare. Am luat legarura telefonica, prin intermediul uneia dintre persoanele agresate verbal, cerand sa se uite la sistm dar sa nu intreprinda nimic pana nu voi veni ca sa fiu de fatza. Acestia au analizat situatia si a ramas sa ne vedem a doua zi la prima ora cu pretextul ca nu au timp sa astepe,desi nu dura mai mult de 15 minute.In sfarsit a doua zi, s-au prezentat la adresa, i-am poftit sa-si faca verificarea, dar spre surprinderea mea, lucratorul enel pe nume PESU, scoate pivotul de la sigiliu, fara sa taie sarma sigiliului, cum se practica in mod normal. Acest fapt s-a putut face, deoarece cel care montase contorul de energie electrica, nu rupsese urechea de strangere a sigiliului.Culmea este ca am fost acuzat ca am umblat la sigiliu. Dupa ce a trecut si cu faza cu COMISIA enel, care nu a gasit nimic la contor, dar au sustinut si ei ca sigiliul a fost violat desi , HALAU a specificat ca SIGILIUL ESTE SUSPECT, NICIDECUM CA A FOST GASIT DESFACUT, AM FACUT CONTESTATIE, imediat ce am prinit o factura de peste 12000 de lei. La contestatia depusa la data de 13.06.2013, nu am avut nici un fel de raspuns,decat o instiintare ca s-a luat in vedere contestatia si sa astept raspuns in timpul cat mai scurt.Am verificat dupa 100 de zile,nu dupa 45 asa cum este legal sa se raspunda la cereri sau contestatii, iar raspunsul a fost acelasi : sa astept. Apoi dupa un an de zile de la de emiterea facturii, am primit somatie de la COFACE, ca trebuie sa platesc factura emisa cu peste un an in urma. Cu stima solicit un sfat sau o solutie de rezolvare a acestui fapt enuntat mai sus.
Răspunde
 
# dragos 03-Decembrie-2014
Buna ziua.Am si eu o problema care persista de vreo trei ani si care s-a agravat in ultima vreme.La o primarie dintr-o comuna,functionarii(agent agricol,secretar,primar),cu implicarea directa a acestora s-au inregistrat contracte de arenda pe numele mai multor societati agricole cu aceleasi terenuri si parcele cadastrale fara ca ultimele contracte de arenda sa fie reziliate sau desfiintate conform legii,iar un lucru foarte grav comis de functionari este faptul ca in anii 2013 si 2014 au eliberat mai multe adeverinte pentru subventii APIA (aprox. 200,00ha suprapuse) cu aceleasi terenuri si parcele cadastrale,blocind astfel subventiile pentru anii 2013,2014.Acest lucru functionarii l-au comis pentru ca societatea mea nu este agreiata de acestea,sa-i fie blocata activitatea si pentru a functiona alte societati,,agreiate" de catre functionari.Eu am incheiat si inregistrat primul la primarie contractele de arenda.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut pentru a se rezolva situatia dificila in care ma aflu ?
Răspunde
 
# dragos 03-Decembrie-2014
Am si eu o problema care persista de vreo trei ani si care s-a agravat in ultima vreme.La o primarie dintr-o comuna, cu implicarea directa a functionarilor(agent agricol,secretar,primar),s-au inregistrat contracte de arenda pe numele mai multor societati agricole,fiind vorba de aceleasi terenuri si parcele cadastrale fara ca ultimele contracte de arenda sa fie reziliate sau desfiintate,iar un lucru mai grav care s-a comis este faptul ca functionarii(agent agricol,secretar,primar),in anii 2013 si 2014 au eliberat mai multe adeverinte pentru APIA cu aceleasi terenuri si parcele cadastrale si astfel s-au blocat subventiile pentru anii 2013,2014.Acest lucru functionarii l-au comis in mod intentionat si repetat pentru ca societatea mea nu este agreiata de acestea,sa-i fie blocata activitatea,si pentru a functiona alte societati,,agreiate" de functionari.Eu am incheiat si inregistrat la primarie primul contractele de arenda.Va rog sa-mi spuneti ce trebuie facut pentru a se rezolva situatia dificila in care ma aflu ?
Răspunde
 
# Leahu Veronica 09-Noiembrie-2014
Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Sunt profesoara la o scoala gimnaziala si am fost calomniata si discriminata de catre o colega ,prin expresia: "Cine esti tu?! O fata batrana si frustrata...", fapte petrecute in fata d-nei director si a unor foste eleve ale scolii.
Intr-adevar, statutul meu civil este de celibatara, dar...nu vad legatura cu munca mea de-o viata si toate rezultatele obtinute la nivel national si international, iar expresia este uzuala , dar depinde de cum o folosesti intr-un anumit context.
Am solicitat intrunirea Comisiei de disciplina, care sa ia masurile legale, dar, pentru ca m-am adresat si Inspectoratului Scolar, d-na director a inceput sa-mi puna tot felul de " piedici': umilire in public- " sunt de o rautate viscerala si de un orgoliu nemasurat, ca nu accept scuzele colegei", expresii tendentioase( poate vreau sa castig primul proces din viata mea sau vreau sa ajung si la C.E.D.O.)), amenintari ca va inainta un memoriu in Comisia de disciplina pentru a fi sanctionata ca aduc " atingere prestigiului scolii" , exprimarea regretului ca m-a " ajutat sa ma titularizez, scotand orele la concurs", de parca e scoala dansei, ca, daca ar fi avut o scoala privata, ne-ar fi data afara pe amandoua, uitand ca " nimeni nu e mai presus de lege"( inca vreau sa cred asta)etc.
Dupa toate etapele- sustinerea cauzei in Consiliul de Administratie, in Consiliul Profesoral( la care nu am fost invitata oficial, din contra, se stia ca termin orele mai devreme si se dorea absenta mea, pentru a nu-mi convinge colegii in legatura cu necesitatea intrunirii Comisiei de disciplina, dar am aflat intamplator de aceasta sedinta si am ramas in scoala),am fost invitata si la Comisia de disciplina, dar acolo...o alta colega, care a condus sedinta, s-a exprimat astfel, desi nu era de competenta dumneaei:" aici nu este calomnie, asta inseamna o fapta neadevarata, ori...aici exista un dram de adevar". Intrebata de doua ori ce intelege dansa prin acest lucru, mi-a spus ca este in comisie sa-mi adreseze intrebari, nu sa-mi dea raspunsuri.
In fine, d-na director are un stil autoritar si nimeni nu indrazneste sa i se opuna, din contra, ca atare, a reusit sa induca atitudinea dansei si celor din Comisia de disciplina.
Dupa cum constatati, din " victima" am devenit " inculpat", facandu-se diverse presiuni pentru a renunta la procedurile legale.
Mi-as dori sa-mi spuneti daca faptele directoarei intrunesc conditiile infractiunii de abuz in serviciu.
Răspunde
 
# Veronica Leahu 15-Decembrie-2014
Va multumesc pentru raspuns( imi tot trimiteti articolul de lege), dar mi-as fi dorit un raspuns punctual la cazul semnalat!
Numai bine!
Răspunde
 
# pop Nicoleta 29-Octombrie-2014
Buna am si eu o intrebare ...sunt din jud.satu mare si am depus Cerere de incalzire ii primul am si doamna care face cerererile nu vrea sa o faca spune ca nu am dreptul ...tin sa precizez ca stam doua familii intro casa cu 3 camere si 10 ari de pamant...am depus cererea si bani nu iam vazut numai la soacra mea sa acceptat a zis ca la noi nu sa acceptat si la soacra ia dat 200 de lei...o familie poate trai 5 luni de iarna cu 200 lei?cum pot sa verific la ce suma poate ajunge o familie? Va multumesc
Răspunde
 
# sebastian alexandru 28-Septembrie-2014
In data 30 august 2014 am fost oprit, amendat cu 360 ron si suspendat carnetul de conducere auto pentru o luna de catre Politia Arad care a descins dintr-un auto culoarea rosie cu numere de inmatriculare particulare(ca pentru simpli cetateni). As fi avut dreptul sa le fac o poza cu telefonul pentru a avea si dovada? Avea Politia dreptul sa ma opreasca daca nu circula cu masina institutiei MAI si inscritionata corespunzator ? Daca NU pot contesta procesul verbal ? Infractiunea savarsita era cea de incalcare a liniei continue .
Răspunde
 
# ionel d 15-Iulie-2015
Nu este infractiune ci contraventie si da puteai sa faci poza si da te puteau opri.
Răspunde
 
# FLOREA MARINEL 27-Septembrie-2014
Salariaţi incompetenţi din primărie care se ocupă cu alimentarea cu apă,marţi 23 septembrie ,opresc apa ,fară a anunţa în prealabil ,pentru lucrări de modernizare timp de peste 4 zile lăsînd o parte a comunei fără apa din care spitalul comunal pentru o perioadă de două zile.Personal ,pîna luni 29 septembrie (cel puţin )nu voi avea apă în gospodărie.Încălcarea ordinului AUTORITATII NATIONALE DE REGLEMENTARE PENTRU SERVICIILE PUBLICE DE
GOSPODĂRIE COMUNALĂ î-mi dă dreptul de a cere sancţionarea vinovaţilor conforf art 246 Cod penal ?
Răspunde
 
# Razvan C. 09-Septembrie-2014
Salutare tutror,
Tocmai m-am confruntat cu urmatoarea problema
Mama mea hranea un catel care era intr-un sant, eu afandu-ma la 20-30 de m distanta si a fost ACOSTATA de o masina FARA INSEMNE ALE POLITIEI nationale sau locale in care se aflau doau persoane un barbat si o femeie. Ambii au inceput sa efectiv sa urle sa nu mai hraneasca cainele si coborand din masina au inaintat spre mama continuand sa tipe. Mama mea are 70 de ani si are probleme cardiace. Vazand asta m-am dus imediat sa vad ce se intampla. Am intrebat cine sunt. Apropiindu-ma am observat ca au uniforme ce pareau ale politiile locale. I-am rugat sa nu mai urle la mama pt ca e o persoana in varsta si i-am rugat de asemenea sa se legitimeze CEEA CE AU REFUZAT IN MOD REPETAT!!! mi-au spus ca mai discutam si s-au urcat in masina si au plecat.
Acum, din ce am citit pe site-ul dvs am inteles din art. 21 alin. f) referitor la drepturile si obligatiile politistului local este obligat sa: - "să îşi decline, în prealabil, calitatea şi să prezinte insigna de poliţist şi legitimaţia de serviciu, cu excepţia situaţiilor în care rezultatul acţiunii este periclitat. La intrarea în acţiune sau la începutul intervenţiei ce nu suferă amânare, poliţistul local este obligat să se prezinte, iar după încheierea oricărei acţiuni sau intervenţii să se legitimeze şi să declare funcţia şi unitatea de poliţie locală din care face parte". Aceste doua persoane puratatoare ale uniformei de politist local au refuzat timp de 5 minute la insistentele mele sa isi decline identitatea si sa imi arate legitimatia de serviciu desi eu m-am prezentat in fata dansilor.
As vrea sa stiu cum sanctioneaza legea acest comportament abuziv si ce pot sa fac pentru a pune in miscare mecanismele legii in aceasta situatie. Multumesc
Răspunde
 
# ionel d 15-Iulie-2015
Plangere la seful institutiei si plangere penala la parchet.
Răspunde
 
# dragomir dumitru 13-August-2014
In jur de 100 de persoane titulare de contract plus multe altele girante au fost inselate de doi angajati ai Bancii Cooperatiste Mihai Viteazul Targoviste. Desi existau plangeri penale, un dosar de cercetare penala pentru frauda pe rol, banca, sfidand orice reguli de bun simt, pe un calcul simplu si cinic ca daca reuseste sa prelungeasca procesul isi recupereaza banii de la clienti (de la angajatii vinovati nu puteau recupera tot prejudiciul), a executat in tot acest timp oameni nevinovati. In mai anul acesta Inalta curte de Casatie si Justitie a dat sentinta finala in dosarul 933/120/2012 anuland toate contractele. Nu este aceasta fapta un abuz in serviciu? Persoanele nevinovate care au fost târate 2 ani prin tribunale nu au dreptul la despagubiri morale? Ne puteti indruma undeva?
Răspunde
 
# lutu zaharia 16-Septembrie-2014
am fost executat silit ,iar dupa 2 ani ai vine politia priseaca jud,olt sa mai faca si altceva ce na facut executorul va intreb e corect ,eu cred ca ce a stabilit executorul ramane lege ? va rog un raspuns
Răspunde
 
# Gheorghe Ion 06-August-2014
Am si eu o problema,in 2001 tatal meu a murit si am ramas mostenitor a 3,5 ha teren agricol in Scutelnici jud.Buzau,atunci am vorbit cu Chircu Sandu care avea pamantul in arenda de la tata si a spus sa-l las tot la el si asa am facut.In 2008 am facut succesiunea dupa tata si am facut un contract de arenda cu Vlad Aurel pe 7 ani,in perioada 2001 -2008 nu am primit nimic de la Chircu.In 2009 am cerut lui Vlad sa-mi dea dreptul meu de arenda conform contractului si nu am primit nimic spunand ca Chircu nu vrea sa-i dea pamantul si asa a mers pana in 2014 cand am mers sa cer dreptul din nou si nu am primit nimic.Am cerut lui Chircu sa-mi faca punerea in posesie a terenului-pentru ca este primar acum-si a spus ca pamantul nu mai este.Ce se poate face in acest caz de abuz al primarului din Scutelnici ,Chircu Sandu si a lui Vlad Aurel fermierul care nu recunoaste contractul pe motiv ca primarul nu a dat terenul.
Răspunde
 
# preda-constantin 28-Iulie-2014
am o problema importanta datimi un raspuns urgent un politist mia zgariat masina cu cheile are doua dosare penale 1 civil 1 divort am depus plangere dar nu sau luat masuri haina statului al protejeaza misa spus ca este un coleg si nu poate sai faca nimic ce pot sa fac unde pot sa fac o plangere la Bucuresti- la palat- datimi o adresa o un e-mail va rog legea este pentru toti la fel
Răspunde
 
# sorin 27-Iunie-2014
primaria de la domiciliu pe care il am au afisat ,pe geamuri la intrare in magazinele din comuna unde locuiesc liste cu oamenii care au datorii ( impozit neplatit,amenzi de circularie neplatite sau alte datorii)neplatite .Ma pote ajuta cineva sa-mi spuna daca este legal sau nu pentru ca eu din cate stiu astea sunt informatii confidentiale .Multumesc anticipat .
Răspunde
 
# GOGU 16-Iunie-2014
In ziua de 8 iunie anul curent,am sesizat telefonic cat si ulterior,verbal,la ofiterul de serviciu al politiei Campulung,savarsirea infractiunilor de tulburare de posesie si distrugere(introducerea cu intentie a unei cirede de vaci pe terenul arendat de mine,avand categoria de folosinta-fanete,insa ofiterul de serviciu a refuzat a trimite echipa operativa la fata locului.
In fata acestui refuz,am incercat personal sa scot cireada de pe teren ,dar am fost imobilizat de proprietarul acesteia,timp in care sotia agresorului a telefonat la politie,organele de politie deplasandu-se operativ si intocmind actele de constatare.Ma intreb,cand ai nevoie de organele de politie,trebuie sa fi neaparat infractor ca la plangerea persoanei vatamate nu au dorit sa se prezinte,dar la solicitarea infractorului,s-au deplasat imediat.
Va rog sa-mi raspundeti
Răspunde
 
# vezeteu danut 30-Mai-2014
sant foarte dezamagit de raspunsul primit de la DL.PROCUPOR BOSNEA CRISTI SORIN clasarea cauzei si neinceperea urmaririi penale a celor 2 inculpati dar o sa inaintez plangere in cele 20 zile valabile.
Răspunde
 
# STEFANESCU ALEXANDRA 30-Mai-2014
Buna ziua,am o problema la locul de munca cu patroana(magazin alimentar),atributiile mele sunt de casier dar fac si contabilitatea primara.De ceva vreme ma confrunt cu o teroare psihica din cauza ei care ma tot bombardeaza cu acuzatii total nefondate,odata imi vb frumos iar a doua zi se ia de mine,mai nou m-a pus sa-mi dau demisia in alb.Scarbita de ei si de atitudinea lor am facut-o ,desi stiu si m-am interesat ,este ilegal.Este nefiresc sa pui un om sa-si dea
demisia dar in acelasi timp sa-l pastrezi la locul de munca pana la urmatoarea "abatere".M-am interesat si am vazut ca se incadereaza ca fapta penala si se pedepseste ca atare ,conform codului penal, doar ca nu stiu care sunt pasii si ce demers trebuie sa fac.Cei de la Inspectoratul Teritorial de Munca sunt depasiti de situatie pt ca nu stiu ce sa faca in astfel de probleme.Daca fac plangere la ei si se duc in control probabil patroana nu va recunoaste nimic iar eu voi fi data afara.....si in felul acesta scapa.Am uitat sa mentionez ca mai am o colega in aceeasi situatie.Va rog sa ma ajutati,sa ma indrumati ce as putea sa fac, pt ca e nedrept,este un abuz in serviciu.Va multumesc
Răspunde
 
# ionel d 15-Iulie-2015
De ce mai stai acolo?
Răspunde
 
# Adrian 12-Mai-2014
SOS AM O PROBLEMA CU PRIMARUL NASTASE LIVIU SI CU POLITIA COMUNEI CATEASCA Am sunat la nr de urgenta 112 si nici un echipaj de politie nu a sosit la fata locului In ziua de azi pizza ajunde mai repede decat politia va rog sa luati masuri deoarece sunt un biet fermier si nu o sa mai am unde imi pai pasuna efectivele
Răspunde
 
# ionel d 15-Iulie-2015
Nu avem ruleta :))
Răspunde
 
# vezeteu danut 07-Martie-2014
am primit o instiintare care scrie asa ;in conformitate cu prevederile art.260 si art.261 din codul de procedura penala nu indeplinesc conditiile de inmanare a comunicarii ce formeaza obiectul dosarului cu nr.15135/P/2013 ,trebuie sa ma prezint personal sa primesc comunicarea ,daca puteti sa imi dati cateva detalii de ce nu indeplinesc conditiile inmanarii comunicarii ,va multumesc si astept detalii clare.
Răspunde
 
# dragomirescu nicolae 06-Martie-2014
de 5 ani astept raspuns din partea autoritatilor in dosarul penal 702/p/2009 de la parchetul curti de apel buc si acestia musamalizeaza cazul
Răspunde
 
# danut vezeteu 11-Februarie-2014
vreau sa se aplice acest articol celor 3 numiti de la contitech ,nu doar pe net daca justitia nu este corupta si nu au luat deja mita multe mii euro caci am dosarul de 8 luni si nu am primit nici un raspuns pana acum.degeaba mil trimiteti mie pe net eu vreau sa fie inchisi cei 3 ,daca se lucreaza legal.o sa trimit o petitie la dna sa vad la cat timp primesc raspuns sau la ministrul justitiei sa vad ce raspuns primesc.
Răspunde
 
# Valentina 11-Februarie-2014
Buna ziua. Am depus dosarul cu toate cerintele la o primarir pt ocuparea postului decasier care a fost scos la concurs.avand examen in 27 si urmand sa ma anunte in legatura cu tematica pt examen.in data de 27 primesc o scrisoare din partea lor prin care imi aduceau la cunostinta k examenul nu se mai tine.in ziua urmatoare.cand mers la ei sa vad despre ce e vb de ce nu sa dat examen am avut surpriza sa vad un alt angajat pe acel post.c se poate asa ceva.ce pot sa fac?Va multumesc anticipat
Răspunde
 
# defara 04-Februarie-2014
Corespondența cu noul Cod Penal (Legea nr. 286/2009):
► Art. 297 "(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA."

Detalii: legeaz.net/noul-cod-penal/art-297
Răspunde
 
# vezeteu danut 26-Ianuarie-2014
vreau sa vad in realitate acest articol de lege.caci am trecut de 7 luni de cand am dosarul la parchet si nu am primit nici un telefon si am mai depus o plangere in noiembrie tot pentru acei domni si nu am primit nimic.astept sa vad cat timp trebuie sa primesc un raspuns real sa se faca dreptate chiar daca ei sant cu bani multi si eu nu.sa vedem daca justitia Romana nu este corupta.astept raspuns.
Răspunde
 
# Claudiu 21-Ianuarie-2014
Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea problema, am fost trimis in judecata de catre procuror militar de la DNA in baza Art. 246 Cod penal Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor, fara o plangere prealabila are la baza doar o ANONIMA in care numele meu nu apare.
Va rog respectuos sa-mi spuneţi si sa ma învăţaţi cum sa fac.
Va multumesc anticipat.
Răspunde
 
# CATALIN 26-Ianuarie-2014
I-AM DAT AUTO PERSONAL UNUI AGENT DE POLITIE DE BUNA VOIE SI ACESTA MI LA ACCIDENTAT DUPA CARE MI-A ELIBERAT TOT EL O ADEVERINTA DE REPARATIE PE NUMELE TATALUI SAU SI A REFUZAT SA IMI ACHITE CONTRAVALOAREA REPARATIILOR
Răspunde
 
# botezatu irimia constantin 17-Decembrie-2013
primaria Anina din jud c-s a ancalcat legea 287/2009 art.612 noul cod civil actualizat 2013.ce sa fac?
Răspunde
 
# sintion florica 21-Noiembrie-2013
vreau sa stiu daca se mai poate face ceva ,am lucrat la ofirma particulara si acum am aflat[sant pensoinata pe caz de boala]ca4 ani nu mi au platit cotizatia pt vechime
Răspunde
 
# sintion 06-Martie-2014
astept mai detailat pasii care trebui sa i urmez eu si actele necesare va multumesc pt intelegere
Răspunde
 
# vezeteu danut 06-Noiembrie-2013
am primit scrisoare ca pentru drepturile pretinse este recomandabil sa solicit consultanta juridica unui avocat.va rog sa imi spuneti daca trebuie sa platesc eu acest avocat si cat ma costa.si as mai avea ceva de adaugat.vreau sa fie chemat domnulLADISLAU SEKELY meneger de resurse umane la CONTITECH cu referatul ce mia fost facut tot de domnul NISTOR CRISTIAN si CARDAS MARIUS august 2012 pe nedrept si trimis acasa condus la poarta de domnul trainer MIJA CRISTIAN.si mai vreau sa vad de ce cand colegul meuTURLUI FLORIN a scos de la magazie de la domnisoara IOANA 12 baxuri de manusi in luna septembrie 2012 nu sau luat masuri pentru ca TURLUI FLORIN este omul de casa al domnului NISTOR CRISTIAN.manusile erau pentru mine VEZETEU DANUT colegii mei LOREA ALEXANDRU JIVAN MARIUS VLADISLAV STELIAN DANUT.vreau sa fiu chemat sa raspunda in fata mea domnul NISTOR CRISTIAN.caci atunci am vrut sa il dau la politie dar sia cerut scuze caci na fost atent nici el nici domnisoaraIOANA.si eu doar pentru manusile mele sa fiu pacalit cu acte false.daca chiar mai functioneaza fara mita justitia in romania vreau sa ma conving .sa fiu chemat fata in fata cu sus numitii pentru cercetarea lor.dar nu ca si acum doar eu.daca nu sant chemat cu ei in sala atuncea e clar caci bani vorbesc.si osa fac la CEDO.astept mesaj.clar si va multumesc de intelegere.
Răspunde
 
# vezeteu danut 22-Noiembrie-2013
tot imi triiteti art nr 246 sa inteleg caci asta este sanctiunea lor.astept mesaj clar nu tot art.246.si va multumesc de intelegere.
Răspunde
 
# LEONARD 05-Noiembrie-2013
Buna ziua... Poate sa-mi spuna cineva daca comitetul de bloc a luat o hotarare - atentie, nu prin Adunarea generală, acestia pot fi incadrati la art. 246 Cod penal???
Răspunde
 
# vezeteu danut 06-Septembrie-2013
vreau sa stiu cate luni mai sta dosarul meu la tribunal caci are deja 3 luni si nu am primit nici un raspuns.dupa cat timp intra pe mana magistratilor pentru a fi studiat sau verificat.astept mesaj.
Răspunde
 
# Radu Vasile 06-Septembrie-2013
Sunt consiler local in cadrul unui Consiliu Local din partea unui partid politic si am fost exclus din parti pe motiv ca nu mi-am platit cotizatia,lucru neadevarat,intrucat acum un an de zile am achitat suma de 400 ron pentru ami plati cotizatia unui primvicepresedinte de la conducerea partidului ori acesta nu a platit.Intrebarea este:daca acesta nu a depus bani exista savarsirea vreunei infaractiuni sau pierd bani.Pentru acest lucru am si martori.
Răspunde
 
# Anisoara 08-Iulie-2013
Daca un notar public intocmeste un contract de imprumut intre doua persoane,suma fiind destul de consistenta(peste 50000 euro),depunandu-se gaj mobil,notarul nu trebuia sa inregistreze gajul in Arhiva electronica a gajurilor mobiliare?Gajul e constituit din 17 autoturisme care apartin firmei pe care o detine debitorul.Dupa 6 luni s-a prelungit contractul de imprumut tot de acelasi notar,firma debitorului era in insolventa,dar notarul n-a verificat actele.Se incadreaza in acest articol?
Răspunde
 
# vezeteu danut 26-Iunie-2013
va multumesc de raspuns si va rog sa le tansmiteti domnilor CARDAS MARIUS si NISTOR CRISTIAN ca inchid dosarul numai daca ma cheama inapoi la locul meu de munca si cu salarul ce lam avut altfel vreau sa vad referatul care mau trimis acasa fortat si restul de vechime pana la 3 ani si 9 luni.de ce mia dat doar un an de vechime.unde este restul...si de ce nu am dreptul sa vad referatul ce ma trimis acasa.nu accept nici un fel de scuza voi merge pana la ministrul de interne sau la avocatul poporului.va multumesc si astept mesaj.am incredere in justitie ca o sa se rezolve problema sa fie destituiti din functie sau trimis acasa cum am fost si eu cu acte false.astept mesaj
Răspunde
 
# Alin 25-Iunie-2013
daca am contribuit la casaospnaj si asigurarile de sanatate prin lege le asigura statul - contributia de la casaospnaj se poate lua in calcul la calculul pensiei.
Răspunde
 
# Alin 18-Iunie-2013
Daca am platit cotizatia de sanatate la CASAOSPNAJ si ca militar M.Ap.N conform statutului militar (pana in 2005) asigurarea de sanatate prin lege si contract o asigura gratuit struct. organizatorica a institutiei, aceasta suma platita degeaba se poate introduce la calculul pensiei .... si cum procedez ?
Răspunde
 
# vezeteu danut 18-Iunie-2013
vreau sa fiu lamurit clar adica ce au facut ei este caz penal.nu vreau sa ii bag la puscarie vreau sa fie demisi din functie sau sa ma cheme inapoi la serviciu la locul meu si cu salarul ce lam avut si inchid dosarul altfel nu renunt.cum pot eu sa perd 2ani si 3luni de vechime si vreau sa vad referatul ce mau trimis acasa.lam cerut si miau spus ca nu mai am dreptul sa mil dea ca nu mai lucrez laei.astept raspuns
Răspunde
 
# ionel d 15-Iulie-2015
La tribunal. Conflict de munca.
Răspunde
 
# Eu 17-Iunie-2013
Mentionez ca acest agajat al bancii a facut copie de pe cardul meu bancar si dupa cartea de identite fara a-mi cere acceptul, pentru a verifica daca este furat (in conditiile in care numele de pe card corespunde cu numele din cartea mea de identitate) iar banca nu are o procedura interna care sa justifice acest abuz.
Răspunde
 
# Eu 17-Iunie-2013
Articolul se aplica si angajatilor unei banci ?
Răspunde
 
# VEZETEU DANUT 24-Mai-2013
daca nu sant platit pentru zilele ce mau trimis acasa vreau sa fie obligati sa imi plateasca zilele state acasa si sa ma cheme inapoi la serviciu la locul unde am fost si cu salarul de incadrare ce lam avut la plecarea acasa.va multumesc si am toata increderea ca o sa primesc mesaj daca este o infractiune pentru ei sau sa ma cheme inapoi la serviciu.
Răspunde
 
# vezeteu danut 13-Iunie-2013
am fost sa fac lichidarea si miau dat vechime doar un an d..ul CARDAS MARIUS vreau sa fie chemat in prezenta mea sa vad de ce face atatea ilegalitati si nu este sanctionat plus ca nu mia dat copie la referatul ce mia ientaiidesfacut contractul de munca.daca nu este de competenta d..voastra spunetimi sa merg mai departe sau sa il dau in judecata pe el personal si pe d..nul NISTOR CRISTIAN seful meu direct si domnul CARDAS MARIUS sef birou RESURSE UMANE astept mesaj cu raspunsul sau poate trebuie sa merg cu actele la d..ulcomandant in audienta .in loc de 3 ani si 4 luni mia dat adeverinta cu vechime doar un an.vreau sa fie sanctionati pentru ase menea fapte daca nu fac scrisoare la ministrul justitiei si ii spun ca la timisoara nu sa luat nici o masura impotiva lor.va rog sa ma ajutati si va multumesc an ticipat.puteti sa ma contactati la nr de tel.0731371167 si adresa mea este str.munteniei bl c33 et 3 ap 15 timisoara.astept sa imi trimiteti raspuns ce masura sa luat sau ce sanctiune au primit sa stiu daca mai trimit scrisoare la d.nul ministru cu actele doveditoare.
Răspunde
 
# ionel d 15-Iulie-2015
Vrei tu multe dar nu aici vei gasi rezolvarea. Mergi la protectia muncii.
Răspunde
 
# VEZETEU DANUT 24-Mai-2013
am depus copie de la preavizul de lichidare si o plangere sa vedem daca este real sa stai acasa si sa fii platit 20 zile lucratoare si preavizul fara semnatura sefului direct si fara stampila.astept raspuns .
Răspunde
 
# mark 23-Mai-2013
Ca inceput as vrea sa stiu daca puteti sa ma ajutati sau sa ma indrumati in urmatoarea problema .Dupa parerea mea este un abuz in serviciu, sa enumeram motivele + amenintari nefondete cu datul afara de la locul de munca, schimbarea locului de munca de 4 ori in 6 luni , denigrarea in fata colectivului . Stiu ca nu sunt singurul in acesta situatie , dar toti avem dereptul la munca si respect in fata colectivului
Răspunde
 
# VEZETEU DANUT 15-Mai-2013
vreau sa fie chemati la politie si audiati d-ul CARDAS MARIUS de la birou resurse umane si d-ulNISTOR CRISTIAN sef de schimb la sectiaREWORK AC pentru abuz in serviciu si falsificare de acte.miau facutun referat si mau obligat sa semnez preaviz de lichidare in data de 14 05 2013 iar in data de 15 05 2013 cand am mers sa cer o copie de pe ambele mia spus ca nu mai sant.ambii lucreaza la firma CONTITECH ROMANIA SRL.va rog sa luati masuri caci vreau sa ii dau la tribunalpentru perderea locului de munca.astept mesaj.va multumesc.locuiesc in timisoara str munteniei bl c33 et 3 ap 15.firma este in timisoara str rodolf otto nr 2.
Răspunde
 
# cantor florin 13-Mai-2013
la noi in comuna HANESTI primaru si colegi saii vrea sa bage toata lumea la puscarie scotindui datori cu zeci de mii de roni nustiu cum sa ne ajutam sa sacapam de acestea persoane care ne tot dubleaza impozitele varog sa ne ajutati daca stie cineva ce trebuie sa facem multumesc tuturor celor care citesc acest mesal
Răspunde
 
# Marcel 13-Aprilie-2013
Astept cu mult interes mai multe pareri referitoare la urmatoarea speta: cu ocazia unui control efectuat la domiciliul meu de o echipa de salariati ai unei societati multinationale monopoliste pe linia distributiei si furnizarii energiei electrice, au constatat lipsa sigiliilor la tabloul electric si contor. Au intocmit o nota de constatare si ulterior mi-au trimis si doua facturi cu o valoare de cca.20.000 lei noi, retinand initial in sarcina mea consum fraudulos de energie.Conform legii, nu se constatase nimic din situatiile prevazute care sa ateste consum fraudulos.Ulterior, au revenit si au recunoscut vina inexistentei sigiliilor nu mi se poate imputa mie ci unor salariati ai sai care anterior venisera la o interventie,rupsesera sigiliile si nu le-au mai pus.Cu toate acestea m-au hartuit si amenintat timp de sapte luni,cu doua preavize de intreruperea furnizarii energiei,cu trimiterea facturilor la o societate de recuperari creante care au sarit pe mine ca lupii pe o mioara ratacita si vazand ca nu mai am scapare le-am introdus actiune in instanta pe cale civila si in decurs de 3-4 zile mi-au trimis facturile stornate,renuntand la tot acel asa zis prejudiciu.I-am reclamat si la parchet pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si neglijenta in serviciu,dar procurorul a dat NUP considerand ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale celor doua infractiuni. Ce parere aveti despre aceasta institutie publica platita din banii nostri ai tuturor ca sa ne apere interesele ?
Răspunde
 
# ionel d 15-Iulie-2015
Ei nu au calitatea de functionari publici pentru a fi trasi la raspundere pentru abuz in serviciu iar acea neglijenta nu putea sa provoace daune. Ii poti chema in instanta pe cale civila dar consulta un avocat competent nu toate panaramele care se cred avocati.
Răspunde
 
# NELU 30-Martie-2013
Ajutati-ma va rog cu un sfat. Lucrez la o societate particulara, iar pe linga atributiile de serviciu patronii m-au pus sa transport persoane de la firma la domiciliu si invers cu o masina care nu corespundea din punct de vedere tehnic. Cu toate ca le-am adus la cunostiinta acest fapt nu m-au inteles si mi-au spus ca daca nu-mi convine se plec acasa. Dezastrul s-a produs si intr-o dimineata cind spre norocul meu si a celorlalte persoane, m-am rasturnat, masina suferind avarii. Patronii, seful parcului auto si sefa de personal m-au pus sa platesc reparatia masinii, fara sa se respecte minimum din prevederile Codului Muncii. Nu mi sa aratat factura de la reparatie, nu ma chemat la constatarea defectiunilor,pur si simplu au luat masura blocarii salariului. M-as fi retras de la ei dar fiind cu plata salariilor in urma cu doua luni, banii pe care trebuia sa mi dea acoperea plata reparatiei, asa ca pina in prezent nu am semnat nici un document in acast sens, doar am am depus la personal un angajament prin care solicitam sa se respecte codul muncii si plata reparatiei sa fie esalonata pe parcursul a mai multor luni, fapt refuzat de sefa de personal. Intrbarea mea este in acest caz este un abuz din partea sefii de personal ca nu pune in aplicare prevederile Codului Muncii, a sefului parcului auto ca ma trimis sa transport persoane cu o masina stricata, si a patronilor ca ma ameninta ca ma da afara daca nu platesc reparatia, patronii fiind din Rep. Moldova. Dati-mi va rog un sfat, ce sa fac in acest caz?
Răspunde
 
# ionel d 15-Iulie-2015
Cauta alt loc de munca.
Răspunde
 
# Gigi 29-Martie-2013
Am si eu un caz ciudat.Am niste amenzi de circulati din 2000 venite in suma de 770 lei.Am fost la directia fiscala si am facut cerere de eliberare copii la proprire care vor sa o faca si nu mi-au eliberat decat pentru 550 lei pe motiv ca nu au la celelalte.Am depus contestare la executare si am proces pe 11.
1.Daca castig in instanta pot sa depun plangere penala de abuz in serviciu impotriva intereselor persoanelor?
2.Ei tot imi cer banii chiar daca stiu ca suma nu e justificata si amenzile sunt prescrise
.Daca imi iau banii prin proprire ii mai pot recupera?
Răspunde
 
# Marius 11-August-2013
Da, poti depune plangere pentru abuz in serviciu indreptata impotriva functionarilor care aveau obligatia legala sa verifice temeinicia instituirii obligatiilor fiscale, mai cu seama ca acestia insista cu propirea cunoscand ca nu au nici un fel de temei legal . ( a intervenit prescriptia in ceea ce priveste executarea unor procese verbale)
Răspunde
 
# merlea.adrian 11-Martie-2013
sunt viceprimar iar primarul mi-a taiat salariul la jumatate in luna iunie 2012 si ianuarie 2013.eu nu sunt angajatul primarului ci al consiliului local.exista si sentinte care arata ca primarul nu poate taia salariul vicelui.i-am facut plangere penala si ma intreb daca se va incepe urmarirea penala
Răspunde
 
# dan alexe 22-Martie-2015
Un viceprimar poate fi sanctionat doar de Consilierii locali.Prin :avertisment
mustrare
sau retinerea indemnizatiei cu 10% de la o luna pana la 3 luni.Cere un punct de vedere legal prefecturii.Succes.
Răspunde
 
# Dan 04-Martie-2013
Am şi eu o problemă care persistă de vreo trei ani, dar care s-a acutizat în ultima vreme. Lucrez într-o instituţie publică de cultură şi cercetare, statutul meu fiind acela de cercetător. De prin 2010 şoferul instituţiei a demisionat şi a plecat la un alt loc de muncă. Considerând că este o chestiune temporară, de comun acord cu directorul instituţiei am stabilit ca până la rezolvarea problemei, să conduc în interes de serviciu maşinile instituţiei, doar pentru zona de interes a departamentului din care fac parte. De trei ani nu s-a dorit angajarea unui şofer, ba mai mult sunt presat psihic, sistematic, de către director şi unul dintre şefii de departamente să conduc în continuare, ba mai mult, să mă ocup de reviziile maşinilor, schimburi de ulei etc, şi nu numai în interesul departamentului din care fac parte. Toată această muncă o fac doar în contul revoluţiei, deci benevol. Întrebarea mea este dacă acest abuz în funcţie face obiectul art 246 Cod Penal. MUlţumesc!
Răspunde
 
# Andrei 01-Martie-2013
Am parcat masina neregulamentar pe banda a 2-a de circulatie si am urcat in apartament iar cand m-am intors
era un politist care m-a sanctionat pt parcare neregulamentara.Mi-a cerut si permisul de conducere si actele
masinii cu toate ca eu doar coborasem sa iau ceva din masina,cu toate astea i le-am dat.In acelasi proces verbal m-a amendat pt ca aveam folie pe geamuri cu toate ca eu nu conduceam masina,aveam omologare la folie si i-am mai si aratat 2 decizii favorabile de la judecatorie tot pt folie.A zis ca sa face ca nu vede hotararile si de asta i-am facut si poza langa hotararea judecatoreasca in care am castiga procesul pt folie.El si-a chemat colegii de la criminalistica sa faca poze la geamurile mele fumurii ca sa nu mai castig iarasi in instanta iar eu am coborat geamurile si i-am zis ca am o defectiuni si nu se mai ridica.
Pt asta el mi-a luat permisul de conducere pt ca nu am respectat indicatiile politistului si amenda ca nu i-am dat din nou permisul pt a intocmi un al doilea pv.Astfel am 2 procese verbale la interv de 10 min intre ele unu in care ma amendeaza pt parcare si pt folie pe geamuri iar al doilea ma amendeaza pt ca nu i-am dat permisul si pt ca nu am ridicat geamurile sus mi l-a suspendat pt 30 de zile.Oricum am depus contestatie impotriva celor 2 procese verbal dar vreau sa-i fac si o plangere penala asta dupa ce castig in instanta.
A procedat corect cum a intocmit procesele verbale avand in vedere ca eu nu conduceam masina si nu am fost surprins in timp ce conduceam?ca sa nu mai zic ca aveam omologare la folie?
Răspunde
 
# ionel d 15-Iulie-2015
Ai gresit cand ai parcat neregulamentar. Ai gresit cand nu ai respectat indicatiile politistului rutier. Ai gresit cand ai refuzat sa ii prezinti permisul de conducere si ai avut un comportament neprincipial. Il poti reclama pe politist dar reclamatia ta va fi clasata si risti sa fii cercetat penal pentru inducerea in eroare a organelor judiciare la plangerea politistului. Adica tu ai gresit si acum vrei sa te razbuni?
Răspunde
 
# Cristi 06-Noiembrie-2013
Nu trebuia sa-i dai nimic. Puteai foarte bine sa nu fi conducatorul auto al masinii. Puteai sa fi chiar un alt sofer care prelua masina. Dar daca te-ai certat cu el i-ai dat motiv sa te puna pe drumuri.
Răspunde
 
# Marius 11-August-2013
A procedat corect, foarte bine a procedat, legea trebuie respectata nu eschivata.
Răspunde
 
# iulian 26-Februarie-2013
Am fost citat intr-un dosar penal unde nu am nici o calitate, nici martor nici inculpat. Nefiindu-mi comunicata pzitia in acel dosar, nu am vrut sa dau nici o declaratie fapt pentru care procurorul de caz m-a amenintat atat acolo in incinta biroului sau cat si telefonic,ca voi fi adus cu mandat de retinere si incatusat de catre organele de politie. Intrebare:- ,, procurorul a facut abuz in serviciu?¨
Răspunde
 
# ionel d 15-Iulie-2015
Nu. Pentru aflarea calitatii dvs in acel dosar va trebui sa dati curs citatiei. Daca nu o faceti riscati sa primiti pedeapsa prevazuta de codul penal asa ca procurorul nu v-a amenintat ci v-a adus la cunostinta.
Răspunde
 
# Jurisprudenta 12-Ianuarie-2013
Fapta unui conducător auto de a se folosi, fără drept - pentru a transporta bunuri furate de alte persoane - de autocamionul ce-i fusese încredinţat, de o societate comercială al cărei salariat era, în virtutea raportului juridic de muncă, în vederea îndeplinirii îndatoririlor de serviciu, cu consecinţa producerii unei pagube prin uzură şi consum de combustibil, nu constituie infracţiunea de gestiune frauduloasă (art. 214 C.pen.), ci infracţiune de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (art. 246 C.pen.). C. Apel Bucureşti, s. II-a pen., dec. nr. 193/A/1996
Răspunde
 
# claudiu 07-Noiembrie-2012
m-ar interesa unde trebuie sa fac o plangere impotriva agentului fiscal local(care esi casier)pentru abuz in servici.Acesta in schimbul banilor pe care ii au oamenii de incasat elibereaza chitante pentru amenzi si impozite obligatoriu
Răspunde
 
# veronica 06-Noiembrie-2012
am si eu o intrebare : isi poate folosi puterea un primar asupra unei plangeri sau reclamatii depuse la politie impotriva unei persoane care iti aduce acuzatii grave si prin interventia verbala a primarului sa primesti acasa doar o hartie prin care esti anuntat ca urmatoarele conflicte sa se rezolve pe cale amiabila ? corect cred ca ar fi fost ca politia sa se sesizeze din oficiu asupra acuzatiei deoarece persoana reclamata a folosit cuvantul "omorat" de ce unii au drepturi si altii nu ?
Răspunde
 
# cora 30-Octombrie-2012
care este termenul pana la care pot face o plangere pt abuz in serviciu, este termen de prescriptie pt astfel de fapta? Multumesc.
Răspunde
 
# Petronica 19-Ianuarie-2015
Buna seara..am si eu o nelamurire si as vrea daca se poate sa ma lamureasca cineva in materie..problema este c am asa ..in urma cu aproximativ zece ani a decedat tatal meu in urma caruia am ramas sase copii si sotia mostenitoare ..tatal meu avea in posesie un titlu de proprietate pt teren agricol si o bucata de teren non arabil care este utilizat ca drum privat de acces,plus constructii si anexe de peste 200 m patrati..toate aceste bunuri le am lasat in custodia fratelui nostru care era ramas sa locuiasca in gospodaria tatalui nostru,inclus toate avantajele de pe urma acestor proprieteti...fratele meu a refuzat cit traieste mama sa si insuseasca vriun drept succesoral,cum de altfel am facut toti..din pacate spre disperarea familiei si desnadejdea noastra fratele nostru in 2013 decedeaza intr un accident rutier ,,vreau sa mentionez ca intentia intregii familii a fost ca tot ce exista sa lasam mostenire acestui frate fiind el cel care pt moment avind neintelegeri cu sotia,rezulta si din faptul ca din toata mostenirea el avea toate avantajele..in urma acestui deces astazi ne trezim ca la trei luni dupa moartea fratelui nostru face un certificat de mostenitor in urma fratelui meu care la data decesului nu avea nimic inregistrat in numele lui decit o pozitie de rol in registru agricol...acest certificat a fost eliberat dupa putinele informatii care le avem pina acum in baza unei declaratii pe proprie raspundere si a doi martori precum parte din constructii si anexe au fost facute de fratele meu cu sotia in conditiile in care noi nu am stiut nimic iar cei doi nu aveau posibilitatea de realizare toate acestea avind doi fii fara nici o sursa de venituri plus ca acolo sint constructii facute inainte de nasterea fratelui meu..dupa toate astea ne trezim ca drumul privat de acces a devenit din 2005 drum satesc tot fara nici o instiintare sau motiv deoarece sintem singura familie care intra acolo...nu as vrea sa gresesc e posibil ca totul din punctul de vedere al primariei sa fie legal dar pina la urma ma gindesc cum poate o institutie non judiciara sa ti elimine dreptul de mostenitor fara sa ti dea ocazia sa dovedesti in instanta si o coincidenza este faptul ca vecina de casa care este secretara la primarie de foarte multe ori foloseste intrarea noastra pt masinile agricole pt a nu si murdari curtea si drumul nostru se transforma in drum satesc...uitasem socrul acesteia a mers in aceeasi perioada la mama mea in virsta de85 de ani sa i ceara o semnatura pe mai multi ani ca fiul lui sa poata folosi proprietatea noastra...refuzind aceasta semnatura domnului consilier pt nora secretara drumul devine satesc...poate nu ma duce minte va rog sa ma luminati...am descris pe larg sa se poata intelege exact si adevarat deoarece urasc minciuna,ipocrizia abuzul de putere..si pt aceasta nu pot lasa totul asa mentionind ca toata aceasta mostenire va fi donata unui membru al familiei,niciunul dintre noi ne avind intentia de a face profit dar nu putem accepta sa fim furati de dreptul de a ne numi mostenitorii tatalui nostru inclus ca a fost furata mama care trebuie sa detina 75% din total....va multumesc din suflet
Răspunde
 
# mark 23-Mai-2013
daca ai avansat in instanta cu plingerea pt abuz in serviciu poate imi dai si mie un sfat
Răspunde
 
# Alin 19-Octombrie-2012
Mai adaug ca eu am centrala proprie si nu mai am legatura cu coloanele de caldura de anul trecut - in bloc mai sunt montate si alte centrale termice la care nu sa dus nimeni sa ii controleze daca are montati acei robineti de regularizare a presiunii pe coloana de caldura de la care s-a debransat Am aratat acelui inspector ca montarea acelor robineti se face prin grija asociatiei, dar acesta a refuzat sa ia in calcul acest lucru. Mai mentionez ca eu am montat acei robineti pe cont propriu dar cei doi care tine incuiat subsolul ia dat jos deoarece din cauza nefiltrarii agentului termic se colmateaza coloana si nu mai este caldura - fapt intamplat deaceia ia dat jos si acum m-au reclamat si tine ascunsa reclamatia dar ma si amendeaza inspectorii,
Răspunde
 
# Alin 19-Octombrie-2012
Ma confrunt cu un fapt specific de coruptie - De la institutul de stat in constructii directia Bucuresti Ilfov m-a vizitat un inspector doi inspectori care nu aveau delegatie si nu mi-a aratat motivul reclamatiei dar nici cine m-a reclamat. Dupa doua saptamani mi-a trimis un proces verbal de constatare comunicandu-mi ca ma amendeaza. Fapta pentru care ma acuza nu exista - montarea de robineti de regularizare a presiunii pe coloana - Acestia impreuna cu fostul presedinte de bloc si administrator de scara de un an ma hartuesc. Politia are la cunostinta dar refuza sa rezolve cauza. Vinovatia de fapt este a celor doi fostul presedinte si administrator care si-au modificat pe coloana lor (nu sunt pe coloana cu mine) conducta de la calorifere si caloriferele iar cei de la I.S.C. nu vad asta. CE FAC EU IN CAZUL DE FATA
Răspunde
 
# oana 27-Septembrie-2012
Dacă nu aţi dobândit creditul cu o garanţie imobiliară sau mobiliară, creditorii au un drept de gaj asupra tuturor bunurilor dvs., însă nu şi asupra celor ale părinţilor.
Răspunde
 
# nicola dragos 26-Septembrie-2012
Buna ziua !!
Ma confrunt cu următoarea problema .In ziua de 26.09.2012 părinti mei au fost vizitaţi de către o echipa de recuperatori creanţe de la banca Transilvania care au început sai agreseze pe părintii mei verbal spunându-le ca eu am făcut un credit la ei si am garantat cu locuinţa lor fapt total neadevărat probat si dovedit cu documente .In urma discuţiilor tatăl meu le-a explicat domnilor ca eu nu mai locuiesc la acea adresa din anul 2004 si ca nu am avut cum sa girez cu locuinţa . In urma acestui scandal enorm care a luat o mare amploare (sa strâns lumea de pe strada ca la circ) mama mea a făcut un atac de panica necesitând îngrijiri medicale. Domnii recuperatori au început sa ameninţe adresând cuvinte foarte dure la adresa părinţilor mei şi invocând faptul ca săptămâna viitoare or sa vina cu jandarmeria şi o sa pună sechestru pe casa şi pe bunuri .Menţionez faptul ca este vorba de o întârziere de 66 de zile la plata ratelor si nu am girat cu nimic si nu sunt proprietar cu nimic. Va rog respectuos sa-mi spuneţi si sa ma învăţaţi cum sa fac o plângere penala împotriva celor de la banca Transilvania pentru abuz in serviciu.Va mulţumesc anticipat.
Răspunde
 
# Jurisprudenta 13-Iulie-2012
Inculpatul - conducător de autobuz care efectua transporturi de persoane între două localităţi - nu a eliberat bilete de transport mai multor călători, deşi a încasat sumele ce reprezentau costul biletelor, pe care urma să şi le însuşească. Ca urmare, prin sentinţa pronunţată de judecătorie, menţinută de instanţa de apel, el a fost condamnat la două pedepse de câte 3 luni închisoare, pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (art. 246 raportat la art. 258 C. pen.) şi pentru tentativă de delapidare (art. 20 raportat la art. 215^1 C. pen.), cu aplicarea art. 33 C. pen.

Prin recursul declarat - întemeiat pe cazurile de casare prevăzute în art. 385^9 pct. 12 şi 17 C. proc. pen. - inculpatul susţine că, neexistând prejudiciu cauzat călătorilor, în mod greşit instanţele au aplicat prevederile art. 246 C. pen., în speţă fiind incidente dispoziţiile art. 35 din Legea nr. 22/1969; de asemenea arată că, în ceea ce priveşte delapidarea, nu se poate vorbi de tentativă, ci doar de acte pregătitoare, nepedepsibile.

în ceea ce priveşte prima susţinere se constată că cerinţa art. 246 C. pen. ca, prin fapta săvârşită, să se fi cauzat o vătămare a intereselor legale ale unei persoane, este îndeplinită, deoarece inculpatul neeliberând bilete de călătorie în schimbul sumelor achitate, călătorii au fost supuşi riscului unui control şi al obligării la plata unor amenzi.

Nefondată este şi cea de-a doua susţinere, cu privire la inexistenţa tentativei de delapidare, căci intenţia inculpatului de a sustrage valori pe care le gestiona a fost pusă în executare- neputându-se vorbi, deci, de un simplu act pregătitor - prin neeliberarea de bilete pentru sumele încasate de la călători.

C. Apel Bucureşti, s. a II-a pen., dec. nr. 1187/1998

Notă: Infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor are caracter subsidiar, în sensul că abuzul săvârşit de un funcţionar se încadrează în dispoziţiile art. 246 C. pen. numai atunci când nu este incriminat prin altă dispoziţie (v. V. D o n g o r o z ş. a., Explicaţii teoretice ale Codului penal român, vol. IV, Editura Academiei, Bucureşti, 1972, p. 84; C. Apel Cluj, dec. pen. nr. 75/A/ 1998, RRD nr. 3/1998, p. 133)

Or, în speţă, fapta inculpatului - a cărui calitate de gestionar este evidentă atâta vreme cât elibera bilete de transport şi era obligat să verse la casieria unităţii sumele încasate -, chiar dacă ar putea fi încadrată în art. 246 C. pen., prezintă toate elementele infracţiunii de creare de plusuri în gestiune prin mijloace frauduloase prevăzută în art. 35 din Legea nr. 22/1969.

Cât priveşte tentativa de delapidare, ea a fost corect reţinută - hotărârea de însuşire fiind pusă în executare prin însăşi crearea plusurilor chiar în condiţiile în care plusurile au fost create în mod ilicit, prin neeliberarea de bilete călătorilor care au plătit costul lor. Plusurile din gestiune, indiferent dacă provin din manipularea obişnuită a mărfurilor sau valorilor ori au fost create prin mijloace frauduloase, ca în speţă, fac parte din gestiune şi trebuie incluse în evidenţele gestiunii pentru a servi la despăgubirea persoanelor prejudiciate prin crearea lor. De aceea, însuşirea sau încercarea de însuşire a unor plusuri constituie infracţiunea de delapidare, consumată ori, respectiv, tentată. Nu există nici un temei pentru a se distinge între plusurile obţinute prin mijloace frauduloase şi cele create în alt mod şi a se considera că numai însuşirea acestora din urmă ar constitui delapidare (v. CSJ, sp., dec. nr. 1694/1992, Dr. nr. 8/1993, p. 89; Plen. T. S., dec. de îndrumare nr. 11/1967, C. D., p. 343; Tm. Bucureşti, s. a Il-a pen., dec. nr. 105/1991, Culegere II, p. 54; G. A n t o n i u ş. a., Practica judiciară penală, voi. V, Editura Academiei, Bucureşti, 1998, p. 234; Gh.Diaconescu, Infracţiunile în Codul penal, Editura Oscar Prinţ, Bucureşti, 1997, p. 441).
Răspunde
 
# Jurisprudenta 13-Iunie-2013
Vânzător la o asociaţie familială - Lipsa calităţii de funcţionar

Prin sentinţa penală nr. 555 din 10 martie 2000 inculpatul a fost condamnat la 6 luni închisoare cu suspendarea executării, pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prev. de art. 246 C.pen. S-a reţinut că, în calitate de vânzător ia un chioşc al unei asociaţii familiale, a dat mărfuri pe datorie şi a produs o pagubă.

Admiţându-se apelul, prin decizia penală nr. 309 din 4 mai 2000 inculpatul a fost achitat în baza art. 10 lit. d şi 11 pct. 2 lit. a C.proc.pen.

Art. 246 C.pen. prevede că inculpatul trebuie să aibă calitatea de funcţionar public.

Este adevărat că art. 246-250 se aplică şi celorlalţi funcţionari, cu reducerea maximului pedepsei, dar, oricum, pentru a putea fi condamnat pentru abuz în serviciu, inculpatul trebuie să aibă calitatea de funcţionar.

Art. 147 al. 2 C.pen. defineşte ca fiind funcţionar, persoana care îndeplineşte o sarcină în serviciul unei persoane juridice.

Asociaţiile familiale sunt înfiinţate şi îşi desfăşoară activitatea potrivit Decretului-Lege nr. 54/1990, care, la art. 1 cuprinde şi celelalte forme de organizare prin liberă iniţiativă şi anume: întreprinderile mici, asociaţiile cu scop lucrativ şi activităţi prestate de persoane fizice în mod independent.

Art. 30 din lege prevede că întreprinderile mici sunt persoane juridice pe data înregistrării lor la administraţia financiară iar asociaţiile cu scop lucrativ pot avea această calitate dacă se înregistrează ca persoană juridică.

Nu se face nid o referire în lege cu privire la asociaţiile familiale, de unde concluzia că acestea nu sunt persoane juridice şi deci, angajaţii acestora, pe bază de convenţii juridice civile, nu au calitatea de funcţionari.
Răspunde
 
# Jurisprudenta 13-Iulie-2012
Fapta inculpatului - director al unei societăţi comerciale - de a fi repartizat câteva apartamente dintr-un bloc construit din fondurile societăţii unor persoane străine de societate, care le-au închiriat sau cumpărat, deşi erau destinate, spre închiriere sau vânzare, numai salariaţilor unităţii, din care cauză unora dintre aceştia nu li s-au putut satisface cererile, constituie infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prevăzută în art. 246 C. pen.

C. Apel Bucureşti, s. I pen., dec. nr. 1110/1998
Răspunde
 
# Jurisprudenta 13-Iulie-2012
Fapta inculpaţilor (viceprimar şi, respectiv, secretar al primăriei unei comune) de a fi eliberat unei persoane, în lipsa unei hotărâri a comisiei pentru aplicarea Legii nr. 18/1991 - singura abilitată să decidă în această privinţă - o adeverinţă prin care se atestă, în mod nereal, că s-a anulat procesul-verbal de punere în posesie a părţii vătămate asupra unui teren, adeverinţă pe care persoana beneficiară a depus-o la instanţa de judecată, obţinând câştig de cauză într-un proces de servitute, constituie nu numai infracţiunea de fals intelectual (art. 289 C. pen.), ci şi infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor (art. 246 C. pen.), în concurs.

C. Apel Bucureşti, s. a Il-a pen., dec. nr. 1088/1998
Răspunde