Forum întrebări juridice - Legea pensiilor |
|
|
14-01-2021 |
 | Angela g Vizitator |
| Buna seara ! Va rog sa-mi spuneti cat este coeficientul de corectie al punctului de pensie pentru acest an (2021 )? | |
|
|
|
14-01-2021 |
 | Giscaangela@yahoo.com Vizitator |
| Buna seara! Va rog sa-mi spuneti cat este coeficientul de corectie al punctului de pensie pentru acest an (2021 )? | |
|
|
|
14-01-2021 |
 | Carp Mircea Vizitator |
| Se va fixa valoarea lui prin legea bugetului asigurarior sociale de stat pe anul 2021. Nu poate fi mai mic de 1,41. | |
|
|
|
14-01-2021 |
 | Iulicaispas@gmail.com Vizitator |
| Buna seara! Am 64 de ani, 44 de ani de contributiesi doresc o informatie: daca imi depun dosarul de pensionare in februarie 2021, care este indicele de corectie pentru calcularea pensiei? Multumesc anticipat! | |
|
|
|
14-01-2021 |
 | Ispas Iulica Vizitator |
| Buna seara! Am 64 de ani, 44 de ani de ani de vechimesi as dori sa stiu cum mi se va calcula pensia, daca depun dosarul de pensionare in februarie 2021? Multumesc! | |
|
|
|
14-01-2021 |
 | Ispas Iulica Vizitator |
| Buna seara! Am 64 de ani, 44 de ani de ani de activitate si vreau sa ma pensionez in februarie 2021. Care este indicele de corectie? Multumesc! | |
|
|
|
15-01-2021 |
| Indicele de corectie nu va fi mai mic de 1,41. Se va fixa valoarea lui prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe 2021. | |
|
|
|
18-01-2021 |
 | Lidum Vizitator |
| lidum a scris pe 04-01-2021: Mă scuzați, revin cu încă o nelămurire . Ar fi posibil să fie pensia după încă 3 ani lucrați mai mică sau egală cu cea de acum, calculată cu indicele de corecție de 1,41? [/quote Bună seara! Vă rog un răspuns la intrebarea: După primirea deciziei de pensionare cum se procedează pentru a suspenda pensia,în cazul în care doresc să rămân în continuare în activitate până la 65 de ani? | |
|
|
|
18-01-2021 |
| Aveti la dispozitie urmatoarele varinate: Legea 263/2010: Art.106 (3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului. Art.103 (4) Cererea de pensionare, depusă conform prevederilor alin. (2) sau (3), poate fi retrasă de persoana care a depus-o, până la emiterea deciziei de pensionare. | |
|
|
|
18-01-2021 |
 | Lidum Vizitator |
| Carp Mircea a scris pe 18-01-2021: Aveti la dispozitie urmatoarele varinate: Legea 263/2010: Art.106 (3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului. Art.103 (4) Cererea de pensionare, depusă conform prevederilor alin. (2) sau (3), poate fi retrasă de persoana care a depus-o, până la emiterea deciziei de pensionare. Nu există varianta în care să nu încasezi pensia, să primești doar salariul, dar să îți păstrezi locul de muncă? Dacă anulez sau retrag decizia de pensionare, nu mai am garanția locului de munca. Ce pot face în aceasta situație? | |
|
|
|
18-01-2021 |
 | Lidum Vizitator |
| Carp Mircea a scris pe 18-01-2021: Aveti la dispozitie urmatoarele varinate: Legea 263/2010: Art.106 (3) În termen de 30 de zile de la comunicare, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului. Art.103 (4) Cererea de pensionare, depusă conform prevederilor alin. (2) sau (3), poate fi retrasă de persoana care a depus-o, până la emiterea deciziei de pensionare. Nu există varianta în care să nu încasezi pensia, să primești doar salariul, dar să îți păstrezi locul de muncă? Dacă anulez sau retrag decizia de pensionare, nu mai am garanția locului de munca. Ce pot face în aceasta situație? | |
|
|
|
18-01-2021 |
| Legea 263/2010 Art.114 (1) În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze: b)pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parțiale, realizează venituri lunare aflânduse în una dintre situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) și b) sau pct. II; | |
|
|
|
18-01-2021 |
 | Lidum Vizitator |
| Carp Mircea a scris pe 18-01-2021: Legea 263/2010 Art.114 (1) În sistemul public de pensii, plata pensiei se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze: b)pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate parțiale, realizează venituri lunare aflânduse în una dintre situațiile prevăzute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. a) și b) sau pct. II; Se pot suspenda în anumite condiții doar pensiile anticipate, de invaliditate etc., nu și cele la limita de vârstă. Am înțeles bine, cred. Mulțumesc frumos! | |
|
|
|
18-01-2021 |
 | Carp Mitcra Vizitator |
| Pensia de limită de vârstă se poate cumula cu salariul. Nu este nevoie de suspendarea plății. | |
|
|
|
18-01-2021 |
| |
|
|
19-01-2021 |
 | Ileana 6 Vizitator |
| Bună ziua! Pot sa anulez decizia de pensionare în termenul de 30 de zile pt a beneficia de o eventuala creștere a indicelui de corectie chiar dacă CIM ul a fost incheiat? Mulțumesc! | |
|
|
|
19-01-2021 |
| Da. Tineti cont si de informatiile care circula pe surse. Se pare ca indicele de corectie(asa ar reiesi din calcule) va fi mai mic de 1,41, dar se va aplica 1,41 asa cum spune legea. | |
|
|
|
24-01-2021 |
 | MARIUS Vizitator |
| Ce valoare iasa din calcule pentru indicele de corectie pe anul 2021? | |
|
|
|
26-01-2021 |
 | Silvi Vizitator |
| Carp Mircea a scris pe 13-01-2021: Legea lasa loc de interpretare. S-ar parea ca este posibil. Astazi am pus intrebarea la CNPP. Bună seara, Sunt interesata de aceasta speță. Ati primit răspuns de la CNPP? Mulțumesc! | |
|
|
|
27-01-2021 |
| Inca nu am primit raspuns. Sunt in asteptare. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |