Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Re:Re:Re:Calcularea pensiei in functie de indicele de corectie - Speta

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart  1  3 Final
 04-02-2020
Vizitator
Conform rationamentului meu, valoarea pensiei finale va fi intotdeauna mai mare decat valoarea pensiei calculate fara indice de corectie - indiferent de valoarea pe care o are indicele de corectie pozitiv, la data pensionarii unei persoane, valoare care poate fi mai mare sau egala cu zero.

Jurist: Maria Floricel, Piatra Neamt
Răspunde
 04-02-2020
Vizitator

Nu este nevoie de nici un rationament pentru a sti(a ne da seama) ca pansia va creste daca i-i aplicam un indicede corectie, care intotdeuna are o valoare pozitiva, si care are exact acest rol.
Va rog sa ma intelegeti, dar in aceste conditii nu mai pot continua sa comunic.
Nu mai intru in discutii marunte.
Cred ca am cazut intr-o capcana.
Nu mi-ati dat rezultatul la aplicatiile cerute de mine.
Răspunde
 04-02-2020
Vizitator
Indicele de corectie, dupa calculele dvs nu prea face acest lucru, nu majoreaza punctajul mediu anual al pensionarului, respectiv cuantumul pensiei, decat cu anumite exceptii - cand valoarea indicelui de corectie este mai mare sau egala cu 1, adica: Ic = 1,06, 1,2, 1,41, 1,17, 1,15, ...- in aceste situatii, conform calculelor dvs, punctajul mediu anual si pensia finala a unui pensionar vor fi in regula, se vor majora.

Dar, cine poate spune sigur, ca la un moment dat indicele de corectie nu va avea si o valoare cuprinsa intre 0 si 1, adica: Ic = 0,87, 0,65, 0,34, 0,26, 0,12...- in aceste situatii ce se va intampla cu punctajul mediu anual si cu pensia finala a unui pensionar, conform calculelor dvs? va spun eu: se vor diminua considerabil de mult.

Daca nu ma credeti, verificati pe aplicatii.
Răspunde
 04-02-2020
Vizitator
Repet:

Conform rationamentului meu, valoarea pensiei finale va fi intotdeauna mai mare decat valoarea pensiei calculate fara indice de corectie - indiferent de valoarea pe care o are indicele de corectie pozitiv, la data pensionarii unei persoane, valoare care poate fi mai mare sau egala cu zero.

Jurist: Maria Floricel, Piatra Neamt
Răspunde
 04-02-2020
Vizitator
Va implor:
Nu mai credeti, nu mai duceti discutia in derizoriu, nu mai sustineti lucruri care nu au logica.
Nici un indice de corectie, oricat de mic ar fi el, nu va conduce la diminuarea cuantumului unei pensii.
Rolul esential(repet a nu stiu cata oara) al indicelui de corectie este tocmai sa conduca la cresterea/majorarea cuantumului pensiei.
In aceste conditii voi fi obligat sa ma retrag din aceste discutii, care pentru mine sunt prea marunte.
Va atentionez, din nou:
Aveti mare grija sa nu va faceti de rusine.
Nu este dorinta mea.
Este problema d-voastra si sa aveti grija cum o gestionati.
Răspunde
 04-02-2020
Vizitator
Conform calculelor dvs,

-cand Ic = 0, Pensia = 0 lei si
-cand Ic = 1, Pensia = PMA x VP

Conform calculelor mele,

-cand Ic = 0, Pensia = PMA x VP (pensionarul nu pierde absolut nimic, dar nici nu castiga)
-cand Ic = 1, Pensia = (PMA + PMA2) x VP (pensionarul castiga o pensie majorata)

Acelasi autor.
Răspunde
 04-02-2020
Vizitator
Nu mai pot continua discutia cu d-voastra pentru nimic, in lume.
Eu spun una, d-voastara spuneti ca am spus invers(alta).
Devine imposibila o discutie cu d-vostra.
Postati prin copy/paste cuvintele mele unde am spus ca pensia fara indicele de corectie este zero.
Va avertizez:
Se va adeveri cad de curand ceea ce am pre vazut eu ca se va intampla.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Am spus, ceea ce am avut de spus referitor la indicele de corectie.
Si, ar mai fi de spus, dar sunt prea multe formule.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Am 65.61221 punctaj total,224956 punctaj mediu anual,0,37493 indicele de corectie (1,2 indicele in2019)care ar fi diferenta la pensia mea cu acest 1,2 1si daca se poate sa imi spuneti cit ar fi cu 1,41 acum in 2020. multumesc frumos
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Rog administratorul sa faca ordine urgent pe acest forum dedicat pensionarilor.
Ce legatura au clasele si numarul elevilor in clasa, cu problemele pensionarilor.

Ion

Intrebati pe google despre Carp Mircea si va lamuresc pe alt forum, aici a devenit imposibil sa se mai poarta discuta civilizat, pe subiect.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Va rog sa imi spuneti:

1.Cat este valoarea pensiei actuale, neimpozitate, de pe cuponul dvs de pensie?

2.Cat este valoarea punctului de pensie, trecuta pe decizia de pensionare in care este trecuta si valoarea pensiei pe care o primiti, mentionata mai sus? aceasta valoare ar trebui sa fie de 1265 lei (VP = 1265 lei).

3.Cat este indicele de corectie trecut pe decizia dvs de pensionare?

4.Care este stagiul dvs complet de cotizare trecut pe decizia de pensionare?
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Datele sunt suficiente pentru un răspuns în câteva secunde.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Indicele de corectie,1,2 punctul de pensie 1265
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Si stagiul complet de cotizare de pe decizie, va rog?
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Dar vreau sa stiu cit ar fi pensia la un indice de 1,41 acum in 2020,cu valoarea punctului de pensie de 1265
daca se poate ,deci ce pesie aveam cu 1,2 si apoi cu 1,41 indicele de corectie la aceleasi punctaje
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Stagiu de cotizare e acelasi 44,5 ani cu 20 ani lucrati in gr 2
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Credeam ca e simplu de calculat ambele pensie avind toate datele
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Cautati-ma și mă găsiți.
Va lamuresc in câteva secunde.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Daca e asa de de simplu dl carp si spuneti ca o puteti face in citeva secunde ,de ce nu o faceti si daca e corect aveti toata aprecierea mea
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Daca e asa de de simplu dl carp si spuneti ca o puteti face in citeva secunde ,de ce nu o faceti si daca e corect aveti toata aprecierea mea
Răspunde
RăspundeStart  1  3 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.