Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Re:Re:Re:Calcularea pensiei in functie de indicele de corectie - Speta

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 4  6  Final
 05-02-2020
BUCURESTI

Carp, vă înțeleg îngrijorarea, dar pentru cineva care nu este expert în pensii și răspunsurile doamnei Consultant par a fi foarte argumentate și efectiv nu îmi pot da seama fără un studiu prealabil/aprofundat al legislației respective cine are dreptate. O să încerc să contactez pe cineva de la casa pensii să arunce o privire pe 1-2 din aceste discuții pentru că este în interesul oamenilor să avem răspunsuri corecte. Problema care se va pune probabil este că și cei de acolo pot greși că doar de aceea există contestațiile la deciziile de pensionare admise de instanțe, deci este un fel de cerc vicios. Nu îmi place să filozofez pe un forum juridic, dar chiar și în aceste domenii exacte are aplicabilitate principiul că nimeni nu deține de fapt adevărul absolut și totul este relativ. Toți putem greși: și judecătorul, și cel care vă calculează pensia, și avocatul, și justițiabilul. Justiția este și ea relativă, din păcate.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator

Daca dvs pe decizia de pensionare aveti trecut un indice de corectie de 1,2 si o valoare a punctului de pensie 1265 lei - atunci pensia dvs corespunzatoare indicelui de corectie de 1,2 este pensia trecuta in decizia dvs de pensionare si nu mai trebuie calculata, deoarece dvs o cunoasteti fiind trecuta pe decizie si pe cuponul dvs de pensie, iar dvs primi aceasta pensie in prezent.

Mai trebuie calculata numai pensia corespunzatoare indicelui de corectie de 1,41.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Am spus.
Pe acest forum este imposibil.
După răspunsul meu, vor apărea postări fără număr, cu daca și cu parcă.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
D-nule Ion daca doriti sa va calculez eu pensia corespunzatoare indicelui de corectie de 1,41 conform rationamentului meu trebuie sa imi furnizati toate datele cerute de mine.

D-nul Carp, poate la fel de bine, sa va calculeze pensia corespunzatoare indicelui de corectie de 1,41 conform rationamentului dumnealui, nu il impiedica nimeni.

Dvs puteti compara valorile obtinute pe cele doua cai diferite, si puteti actiona cum credeti ca este mai bine pentru dvs.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Va pot spune tot ce doriti sa stiti din decizia de pensionare,doar cit este pensia nu va pot spune ,asta sa imi spuneti dumneavoastra caci daca imi spuneti aproximativ cit este pensia,cu procetul de1,2 clar inseamna sa ca e corecta si pensia cu1,41 si atunci stiu si eu ce am de facut,daca nu stiti sa-mi calculati prima pensia nu stiti nici pe a doua
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Daca nu puteti ajuta poate aveti pe cineva la casa de pensii care sa-mi dea un raspuns
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Eu v-am spus.
Tastati pe google:Carp Mircea
Ma veti gasi pe alte forumuri.
Va raspund/lamuresc/calculez in cateva secunde de la momentul in care vad mesajul.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
In primul rand, Decizia dvs de pensionare pe care o aveti in prezent si in baza careia primiti pensia de pe cuponul de pensie, este o decizie emisa pentru pensioanrea dvs anticipata, pentru pensionarea dvs anticipata partiala sau pentru pensionarea dvs pentru limita de varsta?

Cum sunteti dvs pensionat, in prezent?
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Va rog sa-mi dati raspuns pe acest forum dl carp si daca este corect,atunci toate persoanale care ne urmaresc va vor aprecia maxim
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Pensionare limita de virsta
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Care este punctajul mediu anual aferent indicelui de corectie de 1,2 de pe Decizia dvs de pensionare?
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Am virsta 60 ani,44.5,stagiu de cotizare,gr2 20 de ani o reducere de 6,8 ani la pensie
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Nu va mai chinuiti o luna de zile.
Raspunsul se da in cateva secunde cu datele din prima postare.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
65.61221 punctaj total,224956 punctaj mediu,indicele de corectie1,2 pentru decembrie 2019 adica 0,37493 indicele de corectie aferent
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Bine. Va calculez.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
In Decizia dvs de pensionare pentru limita de varsta aveti urmatoarele date:

Valoare punct pensie = 1265 lei

Indice de corectie = 1,2

Nr.total de puncte = 65,61221

Punctaj mediu anual (total) = 2,24956, din care:

-punctaj mediu anual aferent indicelui de corectie = 0,37493

Stagiu complet de cotizare: 35 ani

Pensia dvs pentru limita de varsta este de:

2,24956 x 1265 = 2845,6934 Lei
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Pensia dvs pentru limita de varsta corespunzatoare indicelui de corectie de 1,2 este de 2845,6934 Lei.
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Nu ati calculat nimic.
In decizie este precizat:
Pensia = 2846 lei
Răspunde
 05-02-2020
Vizitator
Si cu 1,41 cit este
Răspunde
 05-02-2020
BUCURESTI

Carp, din câte observ Consultant a calculat și Ion nu a menționat nicăieri, din ce am văzut eu, că pensia era atât. Ion a dorit să încerce calculul propus de Consultant, urmând ca apoi să întrebe cât este cu 1,41. Vă rog să explicați ce doriți să scrieți.
Răspunde
RăspundeStart 4  6  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.