Ești aici > Forum > Legea pensiilor

Re:Re:Re:Respingere dosar pensionare handicap

Forum întrebări juridice - Legea pensiilor
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 4 Final
 27-08-2022
Vizitator
Deci este bine sa asteptati sa va pensionati pe noua lege deoarece ati beneficia de un stagiu de cotizare mai mare cu un an de zile, doar daca intrarea legii in vigoare anul viitor ar fi o certitudine.

In caz contrar este mai bine sa va pensionati anul acesta.
Răspunde
 27-08-2022
Vizitator

Vă mulțumesc frumos pentru răspunsurile primite.
Răspunde
 04-09-2022
Vizitator
Cu placere.

O zi buna.
Răspunde
 02-03-2023
Vizitator
Cecilia a scris pe 26-07-2022:
O sa incerc sa introduc o noua cerere in septembrie cand voi avea 53 ani si o sa vad ce zice Casa de Pensii.

Dna Cecilia,cum ati rezolvat cu pensia dvs,pana la urma? Am o sora cu exact aceeasi situatie. Casa de pensii nu spune,dar am inteles ca vor sa li se arate cu acte data dobandirii handicapului.Asta ar insemna sa mai cerem ceva de la Comisia de handicap? Sora mea are exact aceeasi situatie ca dvs,nascuta cu handicap in acelasi an ca dvs. Va rog ajutati-ne cu niste informatii,daca dvs ati rezolvat intre timp.Multumiri!
Răspunde
 03-03-2023
Vizitator
Carp Mircea a scris pe 25-07-2022:
Vorbiti de doua notiuni diferite:
(1)Data dobandirii handicapului.
(2)Data dobandirii certificatului de handicap.
Legislatia a facut trimitere tot timpul la data dobandiri handicapului.

Si cum dovedim data dobandirii handicapului,din moment ce au avut grija sa o scoata de pe Certificatul de handicap???
Răspunde
 20-04-2023
AvatarMirabela.ganescu@yahoo.com
Vizitator
Buna ziua tatăl meu este născut pe 8 /10/1963 are 17 ani munciți in grupa 1 are lucrat 7 ani lucrați in Italia și mai are ani lucrați in România dar nu știe exact cati dar depășește 32 ani când este posibil sa se pensioneze mulțumesc
Răspunde
 20-04-2023
Vizitator
Buna ziua tatăl meu născut pe 8/10/1963 are 17 aji lucrați grupa 1 7 ani lucrați in Italia și mai are in România dar nu știe sigur cati dar crede ca peste 32 este posibil sa se pensioneze mulțumesc
Răspunde
 20-04-2023
Mirabela

Mirabela.date= a scris:
Buna ziua tatăl meu este născut pe 8 /10/1963 are 17 ani munciți in grupa 1 are lucrat 7 ani lucrați in Italia și mai are ani lucrați in România dar nu știe exact cati dar depășește 32 ani când este posibil sa se pensioneze mulțumesc
Răspunde
 20-04-2023
Vizitator
Conform Legii 263/2010 privind pensiile publice in cazul tatalui Dvs:

Varsta limita (standard) de pensionare este de 65 ani care se reduce cu 8 ani si 6 luni pentru cei 17 ani lucrati in grupa 1 de munca, deoarece tatal Dvs a realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani prevazut de lege, ba chiar il depaseste tatal Dvs avand un stagiu total de aproape 56 ani (32 ani + 17 ani + 7 ani = 56 ani ).

65 ani - 8 ani 6 luni = 56 ani 6 luni

8/10/1963 + 56 ani 6 luni = 8 aprilie 2020

Concluzie: Tatal Dvs avea dreptul sa se pensioneze la implinirea varstei de 56 ani si 6 luni adica pe data de 8 aprilie 2020, deoarece varsta limita de pensionare de 65 ani a fost redusa conform legii cu 8 ani si 6 luni pentru cei 17 ani lucrati de tatal Dvs in grupa 1 de munca tatal Dvs avand realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani prevazut de Legea pensiilor publice 263/2010.

Este bine ca tatal Dvs sa se pensioneze acum sub incidenta actualei legi a pensiilor publice 263/2010 pentru a beneficia de indicele de corectie de 1,41 iar daca doreste sa mai lucreze in continuare se poate reangaja prin incheierea unui nou contract de munca deoarece contractul de munca actual inceteaza de drept la data pensionarii.

Prin reangajare tatal Dvs va cumula pensia cu salariul fiind vorba de o pensionare pentru limita de varsta si prin reangajare poate majora numarul total de puncte prin majorarea stagiului de cotizare (a vechimii in munca) si implicit poate majora cuantumul pensiei prin recalculare anuala a pensiei (de la an la an).
Răspunde
 20-04-2023
Vizitator
Mirabela
-Din datele postate se intelege ca a realizat un stagiu de 32 ani si 6 luni.
Daca poate dovedi ca a indeplinit stagiul complet de 35 ani, atunci poate beneficia de o reducere a varstei standard cu 8 ani si 6 luni.
Adica- limita de varsta la 56 ani si 6 luni.
Răspunde
 20-04-2023
Mirabela

Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri
Răspunde
 20-04-2023
Vizitator
Cu placere.
Răspunde
 31-01-2024
Vizitator
Dosarul de pensie anticipata a fost respins. Menționez că am virsta de 63 și 4 luni. Stagiul de cotizare de 28 ani , 4 luni și 12 zile. Întrebare : dosarul de pensie ( actele de la dosar ) depus la CNPP Constanta, trebuie ridicat , sau rămâne la instituția respectivă și unde trebuie să mă adresez ?
Răspunde
RăspundeStart 4 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.