Ești aici > Forum > Litigii

Poprire salariu

Forum întrebări juridice - Litigii
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 12-03-2016
Vizitator
Buna ziua,

As dori sa primesc raspuns la urmatoarea problema :

la una pentru rezolvrea unor probleme personale , am contractat in anul 2006 un imprumut in valoare de 13000 lei la una din bancile comerciale. In timp , datorita crizei economice generale nu am mai putut plati la timp ratele , ceea ce a dus la demararea unei proceduri de executare din partea bancii , dosarul ajungand la un executor judecatoresc care a dispus inffintarea popririi pe veniturile salariale.
Acest executor a instiintat firma unde lucrez despre datoria pe care o am si a stabilit o suma pe care unitatea sa o vireze lunar. Totul pana acum este legal , numai ca firma nu a respectat acest lucru si... desi pe fluturasul de salariu aparea ca au fost opriti banii datorati executarii , aceasta nu a virat decat doua luni din 12 cat a trecut de la infiintarea popririi, ceea ce eu nu am stiut.
Acum doua zile am primit un plic de la executor in care ma someaza ca in termen de 15 zile sa platesc toata suma datorata , penalitatile de intarziere si cheltuielile de executare, in caz contrar se va trece la masura de executare silita asupra apartamentului.
Ce pot face in aceasta situatie , sa pot suspenda actiunea de executare.

Mentionez ca in acest moment firma unde lucrez este in procedura de insolventa.

Va multumesc.
Răspunde
 12-05-2016
BUCURESTI

Puteți face o contestație la executare și cerere de suspendare a executării silite.
Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia ia executare sau prin cerere separată.

Pentru a se dispune suspendarea, trebuie să plătiți în prealabil o cauţiune, calculată la valoarea obiectului contestaţiei, după următoarea grilă:

a) de 10%, dacă această valoare este până la 10.000 lei;
b) de 1.000 lei plus 5% pentru ceea ce depăşeşte 10.000 lei;
c) de 5.500 lei plus 1% pentru ceea ce depăşeşte 100.000 lei;
d) de 14.500 lei plus 0,1% pentru ceea ce depăşeşte 1.000.000 lei.

(Art. 718 NCPC)

Aveți aici un model:
MODEL DE CERERE DE SUSPENDARE A EXECUTĂRII SILITE
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.