Ești aici > Forum > Litigii

Re:Revendicare imobil lg. 112/1995, solutie favorabila in instanta, cadastru, intabulare, ipoteca

Forum întrebări juridice - Litigii
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde 2 Final
 05-01-2020
Vizitator
Multumesc!
Răspunde
 05-01-2020
Vizitator

Si toate aceste variante sunt cred doar pur teoretice atata timp cat toate termenele sunt prescrise, nu ? ... Asadar nu mai trebuie sa platesc nimic acum dupa 15 ani de la hotarare si ii pot obliga sa radieze ipoteca daca imi va cere acest lucru, Cartea Funciara ...

Multumesc.
Răspunde
 06-01-2020
Vizitator
Formulez raspuns, cu mare placere.
Răspunde
 06-01-2020
Vizitator
Eu consider ca datoria dvs fata de CEC a incetat in mod integral in anul 1984, cand apartamentul a reintrat in proprietatea primariei.

Asta deoarece primaria v-a inapoiat numai partea de credit achitata de dvs pana in anul 1984, nu v-a restituit creditul in mod integral, pentru ca dvs sa aveti posibilitatea de a achita datoria fata de CEC in totalitate si prin plata restului de credit neachitat.

De aici rezulta ca restul de credit trebuia achitat de primarie CEC-ului in anul 1984, in cazul in care primaria a primit prin CEC creditul total luat de dvs.

In cazul in care primaria nu a primit prin CEC in totalitate creditul luat de dvs, ci a primit prin CEC numai partea de credit achitata de dvs prin rate lunare pana in anul 1984, atunci si obligatia primariei de plata a restului de credit neachitat catre CEC a incetat in anul 1984 – cand primaria v-a inapoiat partea de credit pe care a primit-o de la dvs prin CEC.

Deci, fata de CEC dvs nu mai aveti nicio obligatie, dar primaria ar putea fi obligata fata de CEC sa plateasca restul de credit neachitat de dvs, in cazul in care primaria a primit prin CEC in totalitate creditul facut de dvs.

Numai instanta de judecata poate hotari in urma unui proces de radiere a ipotecii, daca primaria a primit prin CEC toti banii si in anul 1984 trebuia sa achite CEC-ului restul de credit neachitat de dvs dupa ce din banii primiti prin CEC primaria v-a inapoiat ceea ce dvs ati achitat bancii, sau daca in acel an (inainte de 1989, inainte de Revolutie) creditele bancare aveau o anumita particularitate dictate de regim, prin care primaria a primit prin CEC numai creditul achitat de dvs si prin urmare primaria nu mai avea in anul 1984 nicio obligatie nici fata de CEC si nici fata de dvs, dupa ce aceasta v-a restituit partea de credit achitata de dvs.

In cadrul procesului pentru radierea ipotecii dintre dvs, CEC, primarie si Cartea Funciara, dvs trebuie sa aratati instantei ca nu mai aveti nicio datorie fata de CEC incepand din anul 1984 pentru motivele explicate, iar referitor la primarie depinde cum aceasta intelege sa se apere in instanta si de pretentiile CEC-ului – fie ca datoria primariei fata de CEC a incetat si ea in anul 1984 ca urmare a particularitatilor creditelor bancare din acea perioada sau ca desi primaria trebuie sa plateasca CEC-ului restul de credit neachitat de dvs, obligatia sa de plata s-a prescris deoarece au trecut mult mai mult de 3 ani din anul 1984 cand trebuia efectuata plata si pana in prezent, 2020.

In cazul in care instanta hotaraste ca datoria primariei fata de CEC nu exista sau ca desi a existat, obligatia de plata s-a prescris – atunci instanta poate pronunta o hotarare judecatoreasca de radiere a ipotecii CEC-ului din Cartea Funciara. In caz contrar ipoteca nu poate fi radiata pana ce primaria nu plateste CEC-ului restul de credit neachitat de dvs.

La randul ei primaria dupa ce isi achita datoria fata de CEC, sau daca nu o mai achita, va poate obliga pe dvs sa ii platiti pretul de piata actual al apartamentului, deoarece in anul 2005 acesta a reintrat in proprietatea dvs prin hotarare judecatoreasca.

Dvs va puteti apara in cadrul unui eventual proces deschis de primarie impotriva dvs pentru plata pretului pe apartament, invocand ca din anul 2005 cand apartamentul a reintrat in proprietatea dvs si pana in prezent, 2020, au trecut mult mai mult de 3 ani si dreptul material la actiune al primariei s-a prescris, a incetat.

Mai mult decat atat, in anul 2005 a avut deja loc un proces intre dvs, primarie si fostul chirias in urma caruia instanta a decis ca pretul pe apartament trebuie platit de chirias care a fost de rea credinta si nu de catre dvs.

Dar este posibil ca mostenitorii chiriasului sa deschida proces impotriva dvs pentru a recupera de la dvs pretul pe apartament pe care fostul chirias l-a platit in locul dvs fiind de rea credinta – dar au sanse reduse sa castige, deoarece din anul 2005 si pana in prezent, dreptul material la actiune al acestora s-a prescris, implinindu-se termenul de 3 ani pentru o actiune in despagubiri, fostul chirias a fost de rea credinta si exista o sentinta definitiva si irevocabila prin care dvs ati redevenit proprietarul apartamentului chiar daca dvs nu ati platit primariei pretul pe apartament.
Răspunde
 06-01-2020
Vizitator
Multumesc foarte mult pentru toate explicatiile.

Nu am cuvinte sa va multumesc suficient ...
Puteti sa-mi spuneti cu cine am avut onoarea si placerea ?

S-aveti parte numai de bine !
Răspunde
 06-01-2020
Vizitator
O sa va tin la curent cu toate demersurile pe care le voi face ...
Răspunde
 06-01-2020
Vizitator
Licentiata in drept: Maria Floricel, Piatra Neamt
Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi
Promotia 2006.
Răspunde
 06-01-2020
Vizitator
In perspectiva, vreau sa devin avocat.
Răspunde
 06-01-2020
Vizitator
Ca o derogare de la cele discutate, din activitatea mea de pana acum, am ajuns la urmatoarea concluzie: un adevarat profesionist (jurist, medic, inginer, etc.) trebuie sa se bazeze, in primul rand, pe propriile sale observatii, constatari, simturi (vaz, auz) si cunostinte deja dobandite (prin studiu – teorie sau prin experienta – practica) si mai putin pe ceea ce spun altii.
Răspunde
 06-01-2020
Vizitator
Orice opinie afirmata de altii, trebuie verificata inainte de a fi preluata.
Răspunde
 07-01-2020
Vizitator
Multumesc pentru aprecierile dvs!
Răspunde
 08-01-2020
Vizitator
Situatia corecta:

Primaria trebuia (sau nu trebuia) sa achite ipoteca (restul de credit) in anul 1984 cand v-a luat inapoi apartamentul si v-a inapoiat numai creditul pe care l-ati achitat CEC-ului – dvs trebuia sa platiti pretul pe apartament in anul 2005 cand ati redevenit proprietar al acestuia – chiriasul trebuia sa primeasca inapoi in anul 2005 cand a pierdut apartamentul banii pe care i-a platit la cumpararea acestuia.

Situatia existenta in 2020:

Primaria este posibil sa nu mai fie obligata sa achite ipoteca (restul de credit) catre CEC – dvs aveti dreptul sa ramaneti proprietar al apartamentului in baza sentintei judecatoresti definitive si irevocabile pronuntate in anul 2005 chiar daca nu ati achitat pretul acestuia – chiriasul nu mai are dreptul sa recupereze de la dvs sub forma de despagubiri banii pe care acesta i-a platit la cumpararea apartamentului in temeiul celor hotarate prin sentinta pronuntata in anul 2005 si din cauza intervenirii prescriptiei extinctive a dreptului material la actiune.
Răspunde
 08-01-2020
Vizitator
Pentru alte lamuriri ma puteti contacta pe email. O zi buna!
Răspunde
 15-01-2020
Vizitator
Sarut mana, Maria !

Stiu ca mi-ai dat adresa ta de email unde ti-as putea scrie dar a disparut din topic ... de aceea mi-ai si spus in final ca-ti pot scrie pe email, pentru ca mi-o dadusesi ... de asemenea, iti transmisesem si eu adresa de email dar nu mai apare nici aia ... O repet aici: mirrcea@yahoo.com . A sters mesajele cuprinzatoare ale adreselor, moderatorul, Big Brother, oare ??

Multumesc !
Răspunde
 15-01-2020
Vizitator
Sarut mana !

As dori sa te mai intreb ceva in legatura cu speta ...

Multumesc !
Răspunde
 30-01-2020
Vizitator
Consilier juridic Maria Floricel, Piatra Neamt.
E-mail: cursuridrept@gmail.com
Succes!
Răspunde
 13-02-2021
Vizitator
Bună seara, doresc sa achiziționez o locuință pin legea 112 ,cei de la agentia imobiliară au spus ca actele sânt ok Ce acte trebuie sa imi prezinte ca sa ma conving ca nu este o pacaleala .Mentionez ca propietaru nu vrea bani prin banca doar cach .Notarul imi poate spune daca totul este in regula ptr a incheia contractul? Mulțumesc.
Răspunde
 15-02-2021
Vizitator
Sarut mana, Rodica !

Vezi ca solicitarea ta nu ai scris-o unde trebuie ... Aici este un topic deschis de mine in urma cu mai bine de un an de zile ...

Multumesc !
Răspunde
Răspunde 2 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.