Forum întrebări juridice - Relaţii de familie |
|
|
27-03-2015 |
 | Natalia Vizitator |
| Nu am gasit pe site un model de cerere de recunoastere a unei hotarari de divort emise in SUA. Daca cineva ma poate ajuta, ce trebuie sa cuprinda aceasta cerere "exequatur"? Trebuie sa inregistrez un divort pronuntat pe teritoriul SUA la tribunalul din Romania si pentru asta trebuie sa fac o cerere de recunoastere. Nu gasesc model pentru aceasta cerere. Multumesc | |
|
|
|
14-04-2015 |
 | Karina Vizitator |
| pentru recunoasterea unui divort in USA mergeti la judecatoria din Romania sau trimiteti o procura la cineva in Romania care sa va reprezinte ,procura trimisa din USA pentru persoana din Romania trebue sa fie apostilata ,si se va tine on process in judecatori unde va va fi recunoscut divortul in Romania.pentru m-ai multe detalii lasatim un mesaj | |
|
|
|
21-02-2019 |
 | Voican Oana Vizitator |
| Buna ziua, Am nevoie de un model de procura pentru inregistratrea divortului facut in strainatate. Trebuie sa imputernicesc pe cineva din Romania sa in inregistreze divortul facut in stainatate. Procedura de inregistrare o cunosc, dar am nevoie de un model de procura. Va multumesc | |
|
|
|
21-02-2019 |
 | Net Vizitator |
| RE: Natalia CERERE EXEQUATUR TRIBUNALULSECTIA CIVILA Domnule Presedinte, Subsemnata,.........domiciliata in............CNP.............ma adresez dumneavoastra pentru ca in baza probelor administrate sa pronuntati o hotarire de recunoastere a sentintei de divort pronuntate de Judecatoria in dosarul cu nr. .........la data de .............. In fapt : In anul.............subsemnata impreuna cu sotul dumneaei au solicitat, prin actiune comuna,instantelor judecatoresti din ....., desfacerea casatoriei lor. Asupra acestei cereri s-a pronuntat Judecatoria din ............ admitind-o si pronuntand desfacerea casatoriei acestora. Fata de cele de mai sus si dat fiind faptul ca sunt indeplinite conditiile prevazute de art 167 din Legea nr.105/1992 (cu privire la recunoasterea hotaririlor judecatoresti straine), solicit admiterea actiunii asa cum a fost formulata si pronuntarea unei hotariri de recunoastere pe teritoriul Romaniei a "sentintei de divort" pronuntata de Judecatoria din ............... la data de.... . In drept: art. 167 si art. 172 din L 105/1992, art.2 si art. 530 C.pr.civ. Conform art. 530 Cod Proc. Civ. cererea trebuie sa cuprinda: numele, prenumele si domiciliul dvs, obiectul (recunoasterea hotararii de divort pronuntate in SUA), motivarea acesteia (articolele aratate in drept) si semnatura. Cererea va fi insotita de inscrisurile pe care se sprijina (pe probe). | |
|
|
|
21-02-2019 |
| Multumesc Natalia pentru raspunsul tau dar aceasta este o cerere. Eu trebuie sa fac o procura pentru matusa mea sa ma reprezinte in Bucuresti si nu stiu cum sa o formulez. | |
|
|
|
21-02-2019 |
 | Net Vizitator |
| RE: Voican Oana Daca faceti o procura pentru matusa dvs sa va reprezinte in proces trebuie sa va asumati ceea ce spune aceasta si actele pe care le face in numele dvs. in proces si sa acceptati solutia pronuntata de instanta. | |
|
|
|
21-02-2019 |
 | Net Vizitator |
| MODEL DE PROCURA Pentru INTRODUCERE CERERE SI REPREZENTARE IN PROCES - de către o persoană împuternicită - in procedura de recunoastere hotarare de divort pronuntata in strainatate. Este necesară autentificarea acestei procuri la un cabinet notarial din România sau la Consulat. PROCURĂ SPECIALĂ Subsemnata_, domiciliata în_, CNP _, împuternicesc prin prezenta pe doamna_, domiciliata în_, posesor al CI seria_ nr._, emis de_, având CNP_ pentru a mă reprezenta cu DEPLINE PUTERI IN PROCESUL PRIVIND RECUNOASTEREA DE CATRE INSTANTA ROMANA A HOTARARII DE DIVORT PRONUNTATE IN STRAINATATE, precum şi oriunde va mai fi necesar, în vederea îndeplinirii tuturor formalităţilor legale privind recunoasterea de catre instanta romana a hotararii de divort pronuntate in strainatate. În baza prezentei procuri mandatarul meu (imputernicitul) va depune şi va ridica acte, va da declaraţii şi va îndeplini toate formalităţile legale necesare pentru realizarea mandatului dat. Pentru aducerea la îndeplinire a prezentei procuri, mandatarul meu are abilitarea să semneze în numele meu şi pentru mine oriunde va fi necesar în limitele de mai sus, semnătura sa fiindu-mi opozabilă. Redacatat și autentificat la Biroul Notarial_, astăzi, data autentificării, în 3(trei) exemplare din care 2(două) exemplare s-au înmânat părții. | |
|
|
|
21-02-2019 |
 | Net Vizitator |
| RE: Natalia Daca o autoritate sau institutie publica sau persoana fizica nu va recunoaste hotararea de divort pronuntata in SUA atunci dvs trebuie sa o dati in judecata la Tribunalul in raza caruia isi are domiciliul persoana respectiva sau isi are sediul autoritatea sau institutia publica respectiva si sa cereti recunoasterea de catre aceasta a hotararii de divort - in baza art. 1098 Cod procedura civila. Cererea de recunoastere in acest caz, trebuie sa cuprinda: 1. Numele, prenumele, CNP -ul si domiciliul dvs si ale persoanei (autoritatii sau institutiei - aici in loc de domiciliu si CNP trebuie sa mentionati sediul si CUI) cu care va judecati; 2. Motivele actiunii in fapt (recunoasterea hot de divort) si in drept (art.1098 Cod proc civila); 3. Probele; 4. Semnatura si data intocmirii cererii; 5. Instanta careia adresati cererea dvs - Tribunalul Sectia civila. | |
|
|
|
22-02-2019 |
 | Net Vizitator |
| RE: Natalia Modelul de cerere de exequatur trimis prima data este numai in parte complet (a fost luat in graba de pe un site si nu a fost verificat cum trebuie): - in drept este vorba numai de art. 1098 Cod Procedura Civila; - in cerere trebuie sa introduceti si datele de identificare ale persoanei fizice (ale autoritatii sau institutiei publice) cu care va judecati. - aceasta cerere trebuie introdusa la Tribunal Sectia Civila numai in cazul in care o persoana fizica (autoritatea sau institutia publica) nu va recunoaste hotararea de divort emisa in SUA. | |
|
|
|
22-02-2019 |
 | Net Vizitator |
| RE: Natalia MODEL COMPLET - CERERE EXEQUATUR TRIBUNALUL SECTIA CIVILA Sediul ........ Str............ Judet........... Dosar..............., Nr................. Domnule Presedinte, Subsemnata,.........domiciliata in............CNP........... Rog ca in baza probelor administrate in acest dosar sa dispuneti recunoasterea hotararii straine de divort nr........... din data de ..............., pronuntata de instanta.......... in SUA, In contradictoriu cu Subsemnatul (a) ............. domiciliat(a) in ............CNP............. pentru urmatoarele motive de fapt si de drept: In fapt : In anul.............subsemnata impreuna cu sotul, prin actiune comuna, am solicitat instantelor judecatoresti din SUA desfacerea casatoriei noastre. Asupra acestei cereri s-a pronuntat instanta din SUA admitind-o si pronuntand desfacerea casatoriei dintre noi la data de ........... In drept: Art. 1098 C.pr.civ. In sprijinul actiunii mele aduc urmatoarele probe (proba cu inscrisuri).......... Semnatura, Data, | |
|
|
|
22-02-2019 |
 | Net Vizitator |
| Corectare: In contracdictoriu cu Paratul (a) ........... Cererea o semnati numai dvs. | |
|
|
|
22-02-2019 |
 | Net Vizitator |
| RE: Natalia MODEL COMPLET - CERERE EXEQUATUR TRIBUNALUL SECTIA CIVILA Sediul ........ Str............ Judet........... Dosar..............., Nr................. Domnule Presedinte, Subsemnata,.........domiciliata in............CNP........... Rog ca in baza probelor administrate in acest dosar sa dispuneti recunoasterea hotararii straine de divort nr........... din data de ..............., pronuntata de instanta.......... in SUA, In contradictoriu cu Paratul (a) ............. domiciliat(a) in ............CNP............. pentru urmatoarele motive de fapt si de drept: In fapt : In anul.............subsemnata impreuna cu sotul, prin actiune comuna, am solicitat instantelor judecatoresti din SUA desfacerea casatoriei noastre. Asupra acestei cereri s-a pronuntat instanta din SUA admitind-o si pronuntand desfacerea casatoriei dintre noi la data de ........... In drept: Art. 1098 C.pr.civ. In sprijinul actiunii mele aduc urmatoarele probe (proba cu inscrisuri).......... Semnatura, Data, | |
|
|
|
22-02-2019 |
 | Net Vizitator |
| Va puteti folosi si de cererea de exequatur prezentata prima data (art. 530 Cod Pr. Civ.) dar aceasta cerere se pronunta de instanta in PROCEDURA NECONTENCIOASA (cand nu va judecati cu nimeni) si hotararea pronuntata de instanta NU are AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT, astfel ca hotararea instantei prin care v-a fost recunoscuta hotararea de divort emisa in SUA poate fi sau nu poate fi luata in seama de o persoana, autoritate sau institutie care prezinta un interes legitim in legatura cu hotararea dvs de divort emisa in SUA. Ultima cerere de exequatur prezentata (art. 1098 Cod Pr. Civ) se pronunta in PROCEDURA CONTENCIOASA (cand va judecati cu cineva) si ARE AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT fata de persoana, autoritatea sau institutia cu care v-ati judecat, care este obligata sa o respecte dupa epuizarea unor cai de atac (cand hotararea devine definitiva). | |
|
|
|
22-02-2019 |
| Va multumesc foarte mult la toti!!! | |
|
|
|
22-02-2019 |
 | Net Vizitator |
| |
|
|
22-02-2019 |
 | Net Vizitator |
| Ma bucur ca am fost de ajutor. | |
|
|
|
23-02-2019 |
 | Net Vizitator |
| Hotararile definitive (dupa epuizarea apelului si a recursului) nu sunt irevocabile deoarece POT FI atacate numai de partile care s-au judecat dar numai in CAZURI EXCEPTIONALE. Hotararile definitive si irevocabile (dupa epuizarea tuturor cailor de atac: apel, recurs, contestatie in anulare, revizuire) NU mai pot fi atacate de partile care s-au judecat NICI in CAZURI EXCEPTIONALE. | |
|
|
|
23-02-2019 |
 | Net Vizitator |
| Cele mai bune hotarari care trebuie puse si in executare sunt hotararile definitive si irevocabile (care nu mai pot fi atacate), fie ca sunt straine, fie ca sunt romanesti (nationale). | |
|
|
|
13-03-2019 |
 | Net Vizitator |
| Daca exista mai multe hotarari definitive si irevocabile in legatura cu acelasi obiect, pronuntate de instanta de judecata intre aceleasi parti sau chiar intre parti diferite si aceste hotarari sunt CONTRADICTORII si nu pot fi puse ambele in executare, atunci partile pot introduce actiune in instanta pentru ca aceasta sa stabileasca care hotarare definitiva si irevocabila trebuie mentinuta si pusa in executare intre cele doua parti si care hotarare definitiva si irevocabila trebuie eliminata de instanta astfel incat aceasta hotarare sa nu fie pusa in executare intre cele doua parti. | |
|
|
|
13-03-2019 |
 | Net Vizitator |
| Daca o persoana are o hotarare judecatoreasca straina si se judeca cu o institutie din Romania care nu ii recunoaste hotararea straina atunci instanta pronunta o hotarare judecatoreasca prin care obliga institutia respectiva la recunoasterea hotararii straine, daca sunt indeplinite trei conditii: 1. Hotararea straina este definitiva si irevocabila (nu mai poate fi atacata de parti); 2. Hotararea straina a fost pronuntata de o instanta competenta (instanta straina); 3. Hotararea straina respecta reciprocitatea intre statul roman si statul strain (daca legea straina se aplica pe teritoriul statului roman atunci si legea romana trebuie sa se poata aplica pe teritoriul statului strain). | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |