Ești aici > Forum > Relaţii de familie

Pot sa renunt la procesul de partaj?

Forum întrebări juridice - Relaţii de familie
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 07-10-2015
Vizitator
buna ziua.am intentat process de partaj,am platit taxa judiciara.urmeaza sa am primul termen.intrebarea mea este daca pot sa renunt la proces si cum.si daca mai se poate recupera taxa judiciara,care e destul de mare. Multumesc anticipat.
Răspunde
 04-04-2016
Vizitator

Reclamantul poate să renunţe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal în şedinţă de judecată, fie prin cerere scrisă conform art. 406 NCPC.
Dacă renunţarea s-a făcut după comunicarea cererii de chemare în judecată, instanţa, la cererea pârâtului, îl va obliga pe reclamant la cheltuielile de judecată pe care pârâtul le-a făcut.
Cu alte cuvinte, trebuie sa ii platiti paratului onorariul de avocat si orice alte cheltuieli pe care le-a facut cu ocazia procesului daca renuntati dupa ce a fost citat la proces si i s-a comunicat cererea de chemare in judecata.
Da, puteti solicita recuperarea taxei judiciare. Trebuie sa obtineti o viza de nefolosire de la judecatori si sa o reecuperati de la trezorerie (cel putin asa era procedura acum 2-3 ani!)
Răspunde
 27-04-2016
Vizitator
Buna ziua , as avea si eu o intrebare , sunt divortat de 11 ani , minorul are 12 ani si mama lui s-a recasatorit si are un alt minor aceasta poate sa injumatateasca pensia alimentara fiind faptul ca mai are un copil , precizez ca este obligata la venitu minim pe economie 234 ron
Răspunde
 28-04-2016
Vizitator
Legal poate, dar moral nu se mai poate numi "tata". Deja este infima suma.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.