Ești aici > Forum > Codul muncii şi litigii de muncă

Contractul de munca dupa pensionare

Forum întrebări juridice - Codul muncii şi litigii de muncă
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde
 16-05-2023
Vizitator
Buna ziua, va rog sa ma lamurii cu urmatoarea speta..
In cadrul firmei am un angajat care este la pensie,insa el a dorit sa continuie colaborarea cu noi, astfel incat contractul initial de munca s-a incheiat, di s-a facut altul.
Astazi am citit ca acest contract facut dupa pensionare ar fi valabil doar 3 ani, este corect, sau am inteles eu gresit?
Pentru ca in iunie anul acesta se se implinesc 3 ani, si nu stiu ce ar trebui sa fac.
Răspunde
 17-05-2023
Vizitator

Depinde cum s-a incheiat al doilea contract de munca dupa pensionare - pe durata determinata de 3 ani, caz in care contractul individual de munca inceteaza la implinirea celor 3 ani (dupa 3 ani de la data incheierii sale) sau pe durata nederminata, caz in care salariatul poate lucra oricat doreste el in cadrul firmei dvs, deoarece legea pensiilor nu prevede nicio limitare in cazul contractului incheiat pe durata nedeterminata de salariat cu o firma.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.