Ești aici > Forum > Drept civil

Cum ma pot apăra in dosar?

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 1  3  Final
 15-10-2022
Vizitator
Muncesc in afara țării și acolo locuiesc cu familia mea și copii mei minori.
Copii mei sunt cu dizabilități și anul trecut am fost in țara in luna Octombrie , matusa și unchiul m-au dat afara de pe proprietățile parintilor mei, eu având contract de vânzare cumpărare anul pe numele tatălui meu, am dovada de la poliție plângerea. Din aceasta cauza nu am putut deschide succesiunea după tatăl meu.

Am depus cerere sa fie trecut rolul pe numele tatălui in Februarie 2022 cei din primarie nu au vrut, am cerut și actele care dovedesc schimbarea in rol nu le-am primit.

Unchiul meu a deschis proces civil in acest luna, acțiune in constatate, părinții mei sunt decedați eu sunt singurul lor copil.
Unchiul susține ca a făcut o casa pe terenul tatălui și ca s-a înțeles cu tatăl meu sa stea acolo. La dosar a depus contractul de vânzare cumpărare, memoriul tehnic și certificatul de urbanism toate sunt pe numele tatălui meu, el a plătit din 2001 impozitele, 4 martori dintre care 2 mi-au furat strugurii săptămâna trecuta, vrea sa i-a și terenul vrea sa i-a tot.
In dosar acțiunea in constatare fondata pe dispozițiile art111 vechiul cod procedura civilă, respectiv art 35 cod procedura civilă actual.
Art 482 cod civic din 1864
Art 428 c civic din 1864.

In drept art 35 cod proc civ art 482, 488,492 din vechiul cod civil.

Cum ma pot apăra, îmi puteți da câteva sfaturi?
Ma puteți ajuta?
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator

Daca tatal dvs a vandut terenul pe care unchiul dvs a construit ulterior o casa: dvs va puteti apara solicitand instantei fie anularea contractului de v-c fie rezolutiunea (desfiintarea) acestuia.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Daca obtineti anularea sau rezolutiunea contractului de v-c incheiat intre unchiul dvs si tatal dvs: atunci partile vor fi puse in situatia anterioara.

Conform articolelor mentionate de dvs in postare pe baza accesiunii imobiliare Dvs aveti dreptul:

1.fie sa pastrati casa dar sa il despagubiti pe unchiul dvs pentru materialele folosite si munca depusa;

2.fie sa cereti unchiului dvs sa ridice constructia de pe suprafata terenului dvs.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Tatăl meu nu a vândut terenul. Din aceasta cauza am solicitat la primarie dovada schimbării de rol, am făcut plângere și la DNA și angajații primăriei nu au avut competentă sa soluționeze.

Dar in dosarul deschis de unchiul meu susține ca primăria a schimbat rolul deoarece știa ca acea casa este făcută de el, eu am solicitat dovezile.

Eu dețin contractul de vânzare cumpărare in original.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Intre tatăl meu și unchiul meu nu exista vreun contract.
Nu știu dacă unchiul meu are vreun contract pentru ca in dosar nu exista.
Eu asta vreau sa aflu.
Cum sa formulez aceasta in dosar?
Va mulțumesc
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Dvs trebuie sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs in instanta si sa aduceti la masa succesorala toate bunurile tatalui dvs decedat plus terenul in litigiu.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Prin mostenire terenul va revine dvs si constructia de pe teren respectiv casa construita pe teren va revine dvs in temeiul accesiunii imobiliare art.488 482 492 vechiul cod civil.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Si dvs aveti dreptul sa alegeti: fie pastrati casa si il despagubiti pe unchiul dvs fie cereti acestuia sa o desfiinteze de pe terenul dvs.

Asa cum am explicat intr-o postare precedenta.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Pentru a arata ca terenul este al taralui dvs si prin mostenire va revine dvs trebuie sa va folositi de probe: proba cu inscrisuri si anume titlul de proprietate pe cate tatal dvs il are pentru terenul in litigiu.sau contract de vanzare cumparare sau mostenire etc.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Proba: un act juridic un inscris prin care sa dovedeasca dreptul de proprietate al tatalui dvs pe terenul in litigiu.

Daca instanta de judecata nu tine seama de aceste probe este vina ei si aveti la indemana caile de atac daca pierdeti procesul: apel recurs contestatie in anulare si revizuire.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Eu cred ca ar fi bine sa dezbateti in instanta si succesiunea dupa tatal dvs si sa aduceti la masa succesorala toate bunurile tatalui dvs plus terenul in litigiu.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Proba: un act juridic un inscris care sa dovedeasca ca tatal dvs este proprietar pe teren: titlu de proprietate contract de v-c certificat de mostenitor etc.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Terenul fiind al tatalui dvs toate bunurile construite pe teren de exemplu casa devin ale tatalui dvs prin accesiune imobiliara: art.482 488 492 vechiul cod civil - si implicit ale dvs in calitate de mostenitoare.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Iar dvs eveti dreptul sa alegeti: fie sa pastrati constructia (casa) si sa il despagubiti pe unchiul dvs fie sa solicitati sa o desfiintieze sa o demoleze de pe terenul dvs.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Daca instanta nu tine seama de probele depuse de dvs la dosar este vina ei si dvs aveti la dispozitie caile de atac in situatia in care pierdeti procesul.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Va multumesc pentru ajutor.

Matusa și unchiul meu i-au spart capul socrului meu in August anul acesta,are 9 zile certificat medico legal, el aflându-se pe proprietatea unde am contract de vânzare cumpărare pe numele tatălui meu, am și plângerea la poliție când am fost și eu data afara din casa părintească 2021, eram împreuna cu copii minori și nu am putut sa ii expun pericolului, am plecat la socrii mei.
Din aceasta cauza nu am putut face cadastrele, care îmi sunt necesare la deschiderea succesiunii.
Pot aduce la dosar aceste dovezi, legal m-a privat de dreptul meu la moștenirea din partea parintilor, pot in termeni legali, cu ajutorul căror articole pot atașa aceste dovezi la dosar.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Sigur ca da.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Daca aveti incheiat un contract de vanzare cumparare cu tatal dvs pentru terenul in litigiu nu mai este necesara dezbaterea mostenirii.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Dvs sunteti proprietara pe teren si fara dezbaterea mostenirii.
Răspunde
 17-10-2022
Vizitator
Eu nu inteleg cum si de ce daca tatal dvs v-a vandut dvs terenul l-a lasat si a permis unchiului dvs sa construiasca un imobil pe un teren care va apartine si pe care l-a instrainat l-a vandut catre dvs.
Răspunde
RăspundeStart 1  3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.