Forum întrebări juridice - Drept civil |
|
|
18-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Cerere reconventionala odata cu intampinarea care sa cuprinda: actiune revendicare teren si dezbatere succesiune terenuri ale tatalui dvs. | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Maria Vizitator |
| In afara de acest teren pe care este casa cu situația incerta, pe numele tatălui meu mai și un certificat de mostenitor de când a murit bunicul: cota 1/2 suna una casa din cărămida acoperită cu tabla cu 8 camere, bucatarie,magazie, cămara de 900 mp proprietatea bunicii construită in timpul căsătoriei. Restul de 1/2 parte din averea mai sus formează cota de bun consum al soțului supraviețuitor. Pe verso bunica 1/4 iar tatăl meu 3/4 restul fraților au semnat faptul ca au renunțat la succesiune. Care este cota tatălui meu care îmi rămâne mie moștenire din aceasta? Pot trece și acest teren acum la judecătorie? Va mulțumesc | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Maria Vizitator |
| |
|
|
18-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Dvs fiind singura fiica mostenitoare a tatalui dvs va revine exact cota din mostenire care revine tatalui dvs trecuta in certificatul de mostenitor de 3/4. | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Deoarece bunica dvs a decedat dvs va revine intreaga mostenire de 4/4. | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Cota de 3/4 va revine in intregime pentru ca este a tatalui dvs si fratii lui au renuntat. Dar cota de 1/4 a bunicii va revine doar daca fratii tatalui dvs renunta din nou la aceasta cota. | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Maria Vizitator |
| 4/4 înseamnă cele 8 camere și inclusiv terenul de 900mp. Fratii tatălui meu au renunțat la succesiune. Dar ei mi-au spus ca ei vor partea bunicii, certificatul este de când a murit bunicul, au pus lacăte acolo nu am dublura cheilor m-au dat afara din casa, acolo m-am născut și crescut, acolo au trăit și părinții mei. Eu nu am înțeles de ce au pretenții acum dacă au renunțat la succesiune. | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Cota de 1/4 este mica in raport cu cota de 3/4 mostenita de tatal dvs. Tatal dvs o mosteneste pe bunica dvs doar daca a decedat dupa aceasta nu daca a decedat inaintea ei. | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Daca tatal dvs a decedat dupa bunica dvs o parte din cota de 1/4 revine si tatalui dvs prin retransmitere si implicit va revine dvs ca unica mostenitoare a tatalui dvs. | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Cota de 1/4 a bunicii dvs se imparte in mod egal intre tatal dvs si fratii lui (daca tatal dvs a decedat dupa bunica dvs). Deci cota fiecarui frate va fi foarte mica daca sunt multi frati. | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Maria Vizitator |
| Tatăl meu a decedat înaintea bunicii mele. Mama mea a decedat înaintea amândurora și pe certificatul de mostenitor al mamei mele tatăl meu are 1/4 și eu am 3/4 cota din acest certificat de mostenitor, din aceeași proprietate. La momentul actual care este cota mea. Mulțumesc | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Bunurile sunt luate separat. Cotele se calculeaza separat pe fiecare bun lasat mostenire. | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Tatal svs va lasa mostenire cota lui de 1/4 din bunurile mamei dvs. Deci dupa mama si dupa tata mosteniti 4/4 deci intregul masei succesorale. Acum trebuie sa vedeti ce bunuri are tatal dvs. Ca dupa mama ati dezbatut succesiunea. | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Tatal dvs va lasa mostenire cota lui de 1/4 din bunurile mamei dvs. Deci dupa mama si dupa tata mosteniti 4/4 deci intregul masei succesorale. Acum trebuie sa vedeti ce bunuri are tatal dvs. Ca dupa mama ati dezbatut succesiunea. | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Cota de 1/4 ce a fost a tatalui dvs din bunurile mamei dvs va revine tot dvs. Astfel ca dupa mama mosteniti 4/4 deci intregul masei succesorale. Si dupa tata mosteniti tot dar depinde ce bunuri are acesta. | |
|
|
|
18-10-2022 |
 | Maria Vizitator |
| Dacă se adeverește ca acea casa este făcută de unchiul meu, cum pot legal sa aleg ca, el sa ridice construcția după terenul care este pe numele tatălui meu. Dacă el a plătit la primarie îmi pot pierde dreptul la teren? In 2021 am dovada cererea de informare cum s-a schimbat rolul și cererea pt trecere in rol a tatălui meu la primarie , nu mi-au acceptat. Am și răspunsul de la plângerea depusă parchet pentru abuz in serviciu al angajaților primăriei. | |
|
|
|
19-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Noul Cod Civil CAPITOLUL II Accesiunea SECŢIUNEA a 3-a Accesiunea imobiliară artificială Art. 582 Lucrările autonome cu caracter durabil efectuate cu ***rea-credinţă (1) În cazul în care autorul lucrării autonome cu caracter durabil asupra imobilului altuia este de rea-credinţă, proprietarul imobilului are dreptul: a) să ceară instanţei să dispună înscrierea sa în cartea funciară ca proprietar al lucrării, cu plata, la alegerea sa, către autorul lucrării, a jumătate din valoarea materialelor şi a manoperei ori din sporul de valoare adus imobilului; sau ***b) să ceară obligarea autorului lucrării la desfiinţarea acesteia; sau c) să ceară obligarea autorului lucrării să cumpere imobilul la valoarea de circulaţie pe care acesta ar fi avut-o dacă lucrarea nu s-ar fi efectuat. (2) Desfiinţarea lucrării se face, cu respectarea dispoziţiilor legale în materie, pe cheltuiala autorului acesteia, care este ţinut totodată să repare orice prejudicii cauzate, inclusiv pentru lipsa de folosinţă. | |
|
|
|
19-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Noul Cod Civil CAPITOLUL II Accesiunea SECŢIUNEA a 3-a Accesiunea imobiliară artificială Art. 581 Lucrările autonome cu caracter durabil efectuate cu bună-credinţă În cazul în care autorul lucrării autonome cu caracter durabil asupra imobilului altuia este de ***bună-credinţă, proprietarul imobilului are dreptul: a) să ceară instanţei să dispună înscrierea sa în cartea funciară ca proprietar al lucrării, plătind, la alegerea sa, autorului lucrării fie valoarea materialelor şi a manoperei, fie sporul de valoare adus imobilului prin efectuarea lucrării; sau b) să ceară obligarea autorului lucrării să cumpere imobilul la valoarea de circulaţie pe care acesta ar fi avut-o dacă lucrarea nu s-ar fi efectuat. | |
|
|
|
19-10-2022 |
 | Consiliere Vizitator |
| Rea credinta atunci cand autorul lucrarii respectiv unchiul dvs a stiut ca nu construieste pe terenul lui ci pe terenul altuia in speta pe terenul tatalui dvs. Buna credinta atunci cand autorul lucrarii respectiv unchiul dvs nu a stiut ca construieste pe terenul altuia ci a cunoscut/a crezut ca construieste pe terenul lui. | |
|
|
|
19-10-2022 |
 | Maria Vizitator |
| A știut de la bun început ca acel teren este al tatălui meu, a menționat asta in dosar. Recunoaște ca totul este făcut pe numele tatălui meu. A mai menționat faptul ca s-a înțeles cu tatăl meu dar nu exista nici un act concret la dosar, eu nu știu nimic, am încercat sa aflu de la primarie dar in zadar. In dosar cere sa se constate faptul ca a dobândit prin edificare dreptul de proprietate asupra imobilului. Mai este vorba și despre articolul 482 cod civil 1864 aplicabil speței “proprietatea unui lucru imobil da drept asupra a tot ce se unește ca accesoriu lucru in mod natural sau artificial, ART 488 cod civil din 1864 si ART 492 cod civ din 1864. Asta înseamnă ca unchiul a făcut casa cu rea credință? Singur recunoaște faptul ca știa. Va multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |