Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Cat poate dura actiunea in instanta pentru succesiune ?

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
Răspunde 2 Final
 09-10-2017
AvatarLeliacarmenstroia@gmail.com
Vizitator
Am testament din partea bunicii lasat dar aceasta are o fiica care este mama mea si care nu renunta in favoarea mea la mostenire.Daca o atac in instanta ce sanse am de castig si ce procent mi se cuvine.
Răspunde
 12-10-2017
Vizitator

Si pe mine ma intereseaza acest subiect 0767016690 la mine este vorba de tata
Răspunde
 05-11-2017
Vizitator
Am terminat cu succesiune si trebuiesa le dauo suma copiilor sotului meu defunct.Cum e mai bine sa o dau prin transfer bancar si raman cu justificantele pt cadastru (se accepta?)sau in fata la un avocat?
Răspunde
 07-11-2017
Vizitator
Buna ziua. Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Parintii mei au decedat, ambii si trebuie facuta succesiunea. Mentionez ca mama a fost casatorita a doua oara. In casnicie mama ma are decat pe mine...iar din partea tatalui vitreg sunt doi frati...care nu sunt de sange cu mine. Mentionez ca prima data a murit tatal vitreg...si nu s-a deschis succesiunea intre mama si copii lui( cei doi). Insa acum cand a murit si mama, vor sa facem succesiunea.
In acest moment, nu exista niciun act legal facut, un act de proprietate. Eu am de la mama lasat...vechiul act de proprietate al primilor proprietari de la care ea a cumparat si o hartie de mana facuta cu martori, tot din acea perioada. Conform acelei hartii de mana, casa a fost cumparata de mama inainte de a se recasatori, casatoria a venit dupa 2 ani de la cumpararea casei...iar tot in acea hartie, tatal vitreg apare ca martor.
Va rog sa ma sfatuiti in masura in care se poate...conform celor descrise...cum se poate face impartirea bunurilor in ceea ce ma priveste pe mine...si daca hartia de mana are vreo valoare..in instanta si pot dovedi cu ea ca mama a cumparat inainte de a se casatori.
In toata aceasta perioada eu m-am ocupat strict de ingrijirea lor ...ceilalti nu si-au facut aparitia niciodata.
Va multumesc anticipat.
Răspunde
 18-11-2017
Vizitator
As dori sa deschid succesiunea prin instanta după părinții mei. Suntem 3frati!Cu unul dintre frați nu putem cădea la o înțelegere, acesta însuși du și o mulțime de lucruri din cea ce compunea masa succesorala! Cum putem proceda,?
Răspunde
 21-03-2018
Vizitator
Sunt unic mostenitor al parintilor decedati (tatal apoi mama) .Vreau sa fac succesiunea ,am incercat la notar,am primit respingere motivata pe care o voi ataca. Motivele sunt subiective. In caz de respingere a plangerii intentionez o actiune in instanta.Problema este cu cine ma judec,nu stiu care este paratul,eu fiind unic mostenitor.Va rog sugerati-mi un parat !
Răspunde
 21-03-2018
Vizitator
Sunt unic mostenitor al parintilor decedati (tatal apoi mama) .Vreau sa fac succesiunea ,am incercat la notar,am primit respingere motivata pe care o voi ataca. Motivele sunt subiective. In caz de respingere a plangerii intentionez o actiune in instanta.Problema este cu cine ma judec,nu stiu care este paratul,eu fiind unic mostenitor.Va rog sugerati-mi un parat !
Răspunde
 16-08-2018
Vizitator
cit ar costa dezbaterea mostenirii prin instanta de judecataț? DACA nu se prezinta unul din mostenitori la instanta ce se intimpla?
Răspunde
 30-09-2018
Vizitator
Buna dimineata eu locuiesc de 15ani en Spania si am renuntat la buletinul rominesac nu am nationalitatea pot sa fac succesiune fiind unica mostenitoare
Răspunde
 24-11-2018
Vizitator
Unde este mai eftin sa faci succesiune la notar sau prin instanta, ma intereseaza daca fac prin instanta se ia in considerare faptul ca surorile mele au renuntat la mostenire la notar sau trebuie sa le chem iar, ma intereseaza ca ele nu mai locuiesc in Romania si nu pot sa le cer sa vina cand vreu eu, am negatie de la ele ca nu are pretentie facute la notar in 2016
Răspunde
 25-11-2018
Vizitator
Mama sotului dvs trebuie sa faca un testament cat este in viata prin care sa lase toate bunurile ei sotului dvs (fiului sau).
Răspunde
 30-03-2019
Vizitator
buna ziua.tatăl a decedat acum 18 ani sora mea acum 8 ani ia avind 6 copii mama a decedat acum 4 ani iar fratele meu acum 5 luni el nefiind casatorit si fara copii.avem o casa care sa-r inparti intre mine si copii surori dar in ce procentaj tinind cont ca fratele meu nu are mostenitori decit pe mine ca si frate.sau intra si nepoti la partea lui ?multumesc anticipat
Răspunde
 04-04-2019
Vizitator
Urmeaza sa primiti raspuns.
Răspunde
 04-04-2019
Vizitator
mvlastean a scris pe 03-05-2012:
Daca sora nu se prezinta la notar trebuie deschisa actiune in instanta. Daca nici acolo nu se prezinta, cat poate dura procesul pana la o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ?
Nu in ultimul rand, care pot fi costurile unei astfel de proceduri care se prelungeste , banuiesc, pe o perioada destul de lunga ?

Daca ataca decizia in instanta, cat se poate prelungi procesul pana la o decizie definitiva si irevocabila ?

Poate fi alta decizie de partaj decat 50/50% daca e vorba de doi frati, unici mostenitori ai parintilor decedati ?

Multumesc
Răspunde
 04-04-2019
Vizitator
mvlastean a scris pe 03-05-2012:
Daca sora nu se prezinta la notar trebuie deschisa actiune in instanta. Daca nici acolo nu se prezinta, cat poate dura procesul pana la o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila ?
Nu in ultimul rand, care pot fi costurile unei astfel de proceduri care se prelungeste , banuiesc, pe o perioada destul de lunga ?

Daca ataca decizia in instanta, cat se poate prelungi procesul pana la o decizie definitiva si irevocabila ?

Poate fi alta decizie de partaj decat 50/50% daca e vorba de doi frati, unici mostenitori ai parintilor decedati ?

Multumesc
Răspunde
 04-04-2019
Vizitator
Sint unica mostenitoare,parinti si frati mei au murit,locuiesc en Spania de 15ani pot sa vin sa fac succesiunea,am avut o sora care are 4 copii,dar eu nu mai stiu nimic de ei de 31 de ani stiu cum ii cheama dar nu stiu domiciliu unde locuiesc de cind a murit sora mea acum 31 de ani stiam ca locuiesc in Bucuresti dar iau demolat si nu mai stiu nimic de ei nu sau pus niciodata in contact cu mine,iam cautat in Facebook dupa nume dar nu iam gasit
Răspunde
 04-04-2019
Vizitator
RASPUNS PENTRU DOMNUL VASILE:

Dvs mosteniti pe tatal dvs, pe mama dvs si pe fratele dvs, deoarece ati fost in viata la decesul acestora - pe sora nu o mosteniti deoarece pe ea o mostenesc NUMAI copiii sai.

Fratele dvs nu mai mosteneste pe nimeni deoarece este decedat SI NU ARE COPII.

Sora chiar daca este decedata (predecedata - inaintea mamei si fratelui dvs) ea mosteneste pe tatal dvs, pe mama dvs si pe fratele dvs deoarece ARE COPII (DESCENDENTI), care vin la mostenire prin REPREZENTARE SUCCESORALA.

In final la mostenire veniti numai dvs impreuna cu sora dvs. Mostenirea se imparte pe tulpini adica la 2 si anume:

- dvs mosteniti o cota de 1/2 din succesiune;
- sora dvs mosteneste (predecedata) o cota de 1/2 din succesiune, care se imparte intre copiii ei in mod egal (adica la 6) care vin la mostenire prin reprezentare succesorala.

Succesiunea cuprinde bunurile tatalui, bunurile mamei si bunurile fratelui. Din aceasta succesiune dvs aveti dreptul la o cota de 1/2 iar cei 6 copiii impreuna la o cota de 1/2 care se imparte intre ei in mod egal - la 6 (adica fiecare copil al surorii dvs are dreptul la 1/6 din 1/2 inseamna 1/12 din succesiune).

Copiii pe langa cota de 1/2 din succesiune adica din bunurile mostenite de sora dvs (mama lor) mostenesc si bunurile care sunt numai ale surorii dvs (bunuri proprii care nu au fost mostenite de aceasta de la parinti si frate ci care sunt numai ale ei).

Copiii impart aceste bunuri proprii ale surorii dvs (mamei lor) tot in mod egal la 6.
Răspunde
 11-06-2019
Vizitator
Buna. Daca concubinul meu care am 1 copil cu el a decedat si el mai are un alt copil dintro alta relatie si pe parinti lui ,cine are drept la mostenire doar copii jumatate jumatate sau si parintii defunctului.?
Răspunde
 11-06-2019
Vizitator
Adriana 11-06-2019"] Buna. Daca concubinul meu care am 1 copil cu el a decedat si el mai are un alt copil dintro alta relatie si pe parinti lui ,cine are drept la mostenire doar copii jumatate jumatate sau si parintii defunctului.? Daca 1 din mostenitori nu se prezinta la instanta ce se intampla
Răspunde
 12-06-2019
Vizitator
La mostenirea concubinului au dreptul numai copiii sai nu si parintii acestuia, deoarece copiii in calitate de descendenti ii inlatura de la succesiune pe parinti, care sunt ascendenti privilegiati.

Fiecare copil are dreptul la o cota de 1/2 din bunurile lasate de concubinul dvs (la jumatate din masa succesorala).

Mostenitorul poate cere oricand partajul bunurilor mostenirii chiar daca celalalt mostenitor nu participa la partajul facut de instanta, conform art.1143 Cod civil.

Conform art.673 Cod civil daca un mostenitor nu se prezinta in instanta pentru partajul bunurilor succesorale, atunci instanta sesizata cu cererea de partaj poate suspenda (opri) pronuntarea partajului timp de cel mult un an de zile, dupa care reia judecata in lipsa mostenitorului care nu se prezinta si exista riscul ca acest mostenitor sa nu primeasca nimic din bunurile mostenite si chiar sa nu fie declarat mostenitor de catre instanta daca el NU DEMONSTREAZA ca este COPILUL si unul dintre mostenitorii concubinului dvs.
Răspunde
Răspunde 2 Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.