Ești aici > Forum > Drept civil

Re:Cat poate dura actiunea in instanta pentru succesiune ?

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 4
 07-05-2020
Vizitator
Tata a murit in 2013.eu,mama si fratele meu am fost sa facem succesiunea nu sa putut pentru ca nu era si cealalta Sora. Dupa 7 ani noi vrem sa facem succesiunea iar ea se opune. Ce am purea facem.sunt toti in strainatate,
Se poate face farà ea?
Răspunde
 07-05-2020
Vizitator

Dvs trebuie sa chemati in instanta pentru dezbaterea succesiunii toti mostenitorii din tara si strainatate,

-instanta le va trimite acestora citatii pentru termenele de judecata,

-iar pentru mostenitorii care nu se vor prezenta in instanta, judecata va avea loc in lipsa lor,

-si, exista riscul ca instanta sa pronunte o hotarare judecatoreasca prin care:

-fie le va da acestor mostenitori anumite cote parti din mostenire care pot fi mai reduse decat cele la care ei au dreptul conform Codului civil,

-fie nu le va da nicio cota parte din mostenire, atat timp cat ei nu se prezinta in instanta pentru a-si apara drepturile,

-si acesti mostenitori dezavantajati prin hotararea judecatoreasca nu au nici dreptul de a formula o petitie de ereditate, adica o noua actiune in instanta pentru dezbaterea mostenirii, atat timp cat sunt citati de instanta la termenele de judecata,

-ci, au doar dreptul de a ataca hotararea judecatoreasca pronuntata de instanta, cu apel, recurs, contestatie in anulare sau recvizuire.
Răspunde
 16-07-2020
Vizitator
Buna ziua,
Am si o o intrebare. Am mostenirea dupa fratele meu iar fiica acestuia nu vrea sa faca parte el de mostenire. Au trecut 14 ani. Cum pot rezolva situatia?
Răspunde
 16-07-2020
Vizitator
Trebuie sa renunte la mostenirea fratelui dvs: atat fiica acestuia cat si copiii ei, nepotii defunctului.
Răspunde
 16-07-2020
Vizitator
Nu vrea sa renunte si nici sa o faca.
Răspunde
 16-07-2020
Vizitator
In aceasta situatie este mostenitoare legala fiica fratelui dvs.
Răspunde
 16-07-2020
Vizitator
Daca fiica defunctului ar fi inlaturata de la mostenirea acestuia datorita nedemnitatii sale succesorale, la mostenire ar veni in ordine copiii sai.
Răspunde
 17-07-2020
Vizitator
Daca fiica defunctului ar fi inlaturata de la mostenirea acestuia datorita nedemnitatii sale succesorale, la mostenire ar veni copiii fiicei nedemne din punct de vedere succesoral, adica nepotii defunctului.

Daca fiica nedemna din punct de vedere succesoral nu are copii, la mostenire vin fratii si surorile defunctului, adica dvs, impreuna cu parintii defunctului, daca acestia mai traiesc.
Răspunde
 17-07-2020
Vizitator
In opinia mea, o persoana nedemna predecedata sau existenta la data deschiderii succesiunii, nu poate fi reprezentata de un alt succesibil descendent, conform prevederilor Vechiului Cod civil (1864) si contrar prevederilor Noului Cod civil (2009).
Răspunde
 18-07-2020
Vizitator
O persoana nedemna - este inlaturata de la succesiune si nu poate fi reprezentata de un alt succesibil descendent, care vine la mostenire in nume propriu, nu prin reprezentare, cu respectarea celor doua principii: al prioritatii claselor de mostenitori si al proximitatii gradelor de rudenie.
Răspunde
 18-07-2020
Vizitator
Completare

Daca fiica fratelui dvs nu este nedemna si nu renunta la mostenirea fratelui nici fiica acestuia si nici copiii ei (nepotii fratelui dvs) – la mostenirea fratelui dvs are dreptul sa vina doar fiica acestuia.

Daca fiica fratelui dvs nu este nedemna si renunta la mostenirea fratelui dvs atat fiica acestuia cat si copiii ei (nepotii fratelui dvs) – la mostenirea fratelui dvs au dreptul sa vina fratii si surorile faratelui dvs si parintii sai, daca mai sunt in viata.

Daca fiica fratelui dvs nu este nedemna si nu are copii, si renunta la mostenirea fratelui dvs – la mostenirea acestuia au dreptul sa vina fratii si surorile acestuia si parintii sai, daca mai sunt in viata.

Daca fiica fratelui dvs este nedemna – aceasta este inlaturata de la mostenirea fratelui dvs si la mostenirea acestuia au dreptul sa vina copiii fiicei sale (nepotii fratelui dvs), datorita prioritatii clasei de mostenitori.

Daca fiica fratelui dvs este nedemna si nu are copii – la mostenirea fratelui dvs au dreptul sa vina fratii si surorile acestuia si parintii sai, daca mai sunt in viata.
Răspunde
 02-08-2020
Vizitator
Tata a decedat în urma cu 33 ani iar mama in urma cu 4 ani .Nu s au făcut succesiunile, tata are testament de la socrul lui cu bunurile lăsate ,mama este moștenitoarea tatălui cu acte .la această succesiune participa trei frați care nu se înțeleg ,cel care locuiește acolo fără acte nu ne mai da voie sa mergem la casa părintească ! Vrem sa mergem în instanta ,ce avem de făcut ? Mulțumiri ?
Răspunde
 15-08-2020
BUCURESTI

Constanta Radulescu, dacă doriți să vă adresați instanței, este foarte important ca mai întâi să strângeți toate actele pentru toți moștenitorii, altfel acțiunea poate fi anulată încă de la început.
Trebuie să știți și că taxele pentru dezbaterea succesiunii în instanță sunt foarte mari, mult mai mari decât la notariat, deci doar dacă nu vă înțelegeți alegeți calea asta.
Recomandarea mea este ca mai întâi să încercați să faceți succesiunea prin notariat, asta vă va ajuta și în instanță dacă nu reușiți să vă înțelegeți.
Răspunde
 10-09-2020
Vizitator
Buna ziua,soacra mea a avut un frate care a decedat,dupa au decedat si parintii,nu putem da de sotia si copii fratelui sa putem face succesiunea dupa parintii,nu cunoastem adresa de domiciliu,ce este de facut?
Răspunde
 10-09-2020
Vizitator
Buna ziua,soacra mea a avut un frate care a decedat,dupa au decedat si parintii,nu putem da de sotia si copii fratelui sa putem face succesiunea dupa parintii,nu cunoastem adresa de domiciliu,ce este de facut?
Răspunde
 24-09-2020
Vizitator
Buna ziua tatal meu a decedat acum 4 luni.mama vitregă nu dorește să mergem la notar.sunt nevoită să merg în instanță.precizez ca apartamentul este construit de părinții mei.cea de a doua soție nu a contribuit la cumpararea ap.cat ne revine cota parte la fiecare va rog
Răspunde
 24-09-2020
Vizitator
Buna ziua tatal meu a decedat acum 4 luni.mama vitregă nu dorește să mergem la notar.sunt nevoită să merg în instanță.precizez ca apartamentul este construit de părinții mei.cea de a doua soție nu a contribuit la cumpararea ap.cat ne revine cota parte la fiecare va rog
Răspunde
 28-09-2020
Vizitator
Buna ziua!
Unchiul meu,a deschis succesiune dupa sotia decedata, la notariat.Nu aveau copii sau parinti in viata.Singurii mostenitori ai sotiei,erau fratii ei.Acestia din urma,nu s-au prezentat la succesiune,motiv pt care notarul ne-a sugerat dezbaterea succesiunii in instanta.Intre timp,unchiul meu a decedat,iar eu am deschis proces de succesiune in instanta.Mentionez ca,unchiul meu nu avea copii si nici parinti in viata,doar 4 nepoti de la frati,printre care si eu care sunt si mostenitor testamentar.Nici unul dintre cei mentionati mai sus,respectiv,fratii sotiei decedate si cei 3 nepoti ai unchiului,nu au participat la ingrijirea lui si nici la inmormantare.Eu platesc si in prezent,cheltuielile apartamentului (obiectul succesiunii),impozitele,taxele,etc.Tot eu am platit taxa de timbru pe mostenire,precum si taxa de evaluare apartament.
Intrebarea mea este,ce cota din apartament mi se revine mie?
Mentionez ca,avocatul mi-a transmis ca nu se vor audia martori si nici interogatoriu nu va fi si la urmatorul termen se va termina procesul.
Răspunde
 28-09-2020
Vizitator
Buna ziua!
Unchiul meu,a deschis succesiune dupa sotia decedata, la notariat.Nu aveau copii sau parinti in viata.Singurii mostenitori ai sotiei,erau fratii ei.Acestia din urma,nu s-au prezentat la succesiune,motiv pt care notarul ne-a sugerat dezbaterea succesiunii in instanta.Intre timp,unchiul meu a decedat,iar eu am deschis proces de succesiune in instanta.Mentionez ca,unchiul meu nu avea copii si nici parinti in viata,doar 4 nepoti de la frati,printre care si eu care sunt si mostenitor testamentar.Nici unul dintre cei mentionati mai sus,respectiv,fratii sotiei decedate si cei 3 nepoti ai unchiului,nu au participat la ingrijirea lui si nici la inmormantare.Eu platesc si in prezent,cheltuielile apartamentului (obiectul succesiunii),impozitele,taxele,etc.Tot eu am platit taxa de timbru pe mostenire,precum si taxa de evaluare apartament.
Intrebarea mea este,ce cota din apartament mi se revine mie?
Mentionez ca,avocatul mi-a transmis ca nu se vor audia martori si nici interogatoriu nu va fi si la urmatorul termen se va termina procesul.
Răspunde
 17-10-2020
Vizitator
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat. Suntem 4 surori si am mostenit de la mama un teren cu casa batraneasca, una dintre surori vrea sa cumpere ea casa si noi sa ii cedam drepturiile, eu nu sunt de acord cu acest lucru deoarece astept sa vina un cumparator care sa dea mai mult decat ne promite noua sora aceasta. Celelalte surori sunt de acord, dar eu nu, ce se poate face? A spus ca daca nu accept ma da in judecata si mi se repartizeaza o partePoate sa faca asa ceva ?
Multumesc nespus 
Simona
Răspunde
RăspundeStart 4
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.