Ești aici > Forum > Drept civil

Succesiune dupa moartea ambilor parinti

Forum întrebări juridice - Drept civil
Bine aţi venit Vizitator   
[Cont nou]  Conectare
RăspundeStart 1  3  Final
 06-12-2013
Vizitator
Cum procedam pt succesiune?
Tatal meu a decedat in 1997 avand titlu pt teren agricol pe numele sau precum si un titlu comun cu unchiul meu decedat si el.sotia unchiului a vandut pamantul si a dat si titlul comun celui care i l-a vandut.nu s-a facut succesiunea pt terenul agricol pe mama.
In 21 noiembrie 2013 a decedat si mama ,avand in proprietate o garsoniera pe numele dansei cumparata in 2001 dupa decesul tatalui.Noi 3 frati dorim acum sa facem succesiunea dupa locuinta mamei,nu si dupa terenul agricol.Suntem obligati cumva sa facem si dupa terenul agricol dupa tatal?nu am dori sa facem acum,financiar nu putem acum.
va multumesc!astept raspunsul dvs!
Răspunde
 12-12-2013
Bucuresti
0726307109
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net

Adresați-vă unui notar public de la ultimul domiciliu al mamei dvs. Notarul public va dezbate succesiunea și vă va eliberara certificatul de moștenitor doar cu privire la garsonieră. Ulterior, veți putea să solicitați aceluiași notar public un certificat de moștenitor suplimentar care să includă și alte bunuri nedeclarate inițial.

Telefon: 0726.307.109
Sediu: Bd. Dimitrie Cantemir nr.27, bl.1, sc.A, et.1, sector 4 (Tineretului)
http://avocatcivil.net
Răspunde
 12-12-2013
Vizitator
Multumesc frumos pt.raspuns!
Răspunde
 28-04-2014
Vizitator
Buna ziua, ambii parinti au decedat si trebuie sa fac succesiunea. Intrebarea e aceasta e gratuita in primele 6 luni. Daca am padure in Composesorat dar nu e intabulata aceasta se poate trece ca mostenire?Daca mama cat timp traia dupa moartea tatalui mi-a facut acte 1/2 apartament donatie + mostenire ca sa imi treaca niste actiuni ale tatalui(asa ne-au explicat ca trebuie si un imobil pe langa actiuni) pe acest apartament mai se fac acte trebuie platit sau nu?astept pe adresa email raspuns
Răspunde
 09-08-2014
Vizitator
buna seara am sii eu o intrebare trebuie sa fc succesiune dupa bunicu bunica Mama si tata care au 7 hectare de teren extravilan cam cat mar Costa cine poate sami dea un raspuns va mltumesc frumos o seara buna
Răspunde
 06-03-2015
Vizitator
BUNA ZIUA AS DORI CATEVA INFORMATI PRIVIND SUCCESIUNEA DUPA MOARTE AMBILOR PARINTI CE ACTE SANT NECESARE SI CAT TIMP AR DURA SATEM DOAR 2 SURORI
Răspunde
 06-03-2015
BUCURESTI

Actele necesare le gasiti in linkul de mai jos
http://notariat-tineretului.net/succesiune/acte-necesare-succesiune

Dureaza aproximativ o saptamana la notariat daca aveti toate actele.
Daca o faceti prin instanta, in jur de 2 ani si platiti si mai mult ca la notariat.
Răspunde
 06-03-2015
BUCURESTI

marioara gindes a scris pe 09-08-2014:
buna seara am sii eu o intrebare trebuie sa fc succesiune dupa bunicu bunica Mama si tata care au 7 hectare de teren extravilan cam cat mar Costa cine poate sami dea un raspuns va mltumesc frumos o seara buna

Costurile variaza de la un notar la altul, trebuie sa intrebati un notar de la ultimul domiciliu al bunicului pentru ca numai acolo puteti sa dezbateti succesiunea oricum (chiar daca gasiti un notar mai ieftin in alta localitate, legea va obliga sa mergeti la un notar din localitatea unde a decedat defunctul)
Răspunde
 06-03-2015
BUCURESTI

stan a scris pe 28-04-2014:
Buna ziua, ambii parinti au decedat si trebuie sa fac succesiunea. Intrebarea e aceasta e gratuita in primele 6 luni. Daca am padure in Composesorat dar nu e intabulata aceasta se poate trece ca mostenire?Daca mama cat timp traia dupa moartea tatalui mi-a facut acte 1/2 apartament donatie + mostenire ca sa imi treaca niste actiuni ale tatalui(asa ne-au explicat ca trebuie si un imobil pe langa actiuni) pe acest apartament mai se fac acte trebuie platit sau nu?astept pe adresa email raspuns

E gratuita doar in sensul ca nu platiti impozit. Onorariul de notar tot il platiti. Dar tot este bine pentru ca impozitul poate fi si de doua ori mai mare ca onorariul notarului, deci.. dezbateti cat mai repede.
Răspunde
 11-05-2015
Vizitator
Succesiunea dupa moaetea mamei s-a facut in timpil cand a fost in vista tatal meu, acum ca tata a murit trebuie neaparat sa fac succesounea,?sumtem doua fete la parinti eu drept sa fiu nu dispun de bani sa o deschid cum trebuie sa procedez? Multumesc frumos

astept un raspums
Răspunde
 18-05-2015
Vizitator
Suntem doi frati,dupa decesul mamei noastre in urma cu 11 ani am facut succesiunea revenindu-ne fiecaruia 3/16 din imobil,iar tatalui nostru 10/16 din imobil.
In urma cu 6 ani tatal nostru s-a dat in intretinere la o familie pt cota lui din imobil.
Acum un an tata a decedat.Va rog sa-mi spune-ti daca noi,ca fii ai lui mai avem dreptul sa mostenim ceva dupa tata .Va multumesc.
Răspunde
 13-10-2015
Vizitator
Buna ziua.Va multumesc anticipat pentru ajutor.Situatia este urmatoarea:tatal meu recasatorit a decedat anul trecut,sotia lui a ramas in apartamentul cumparat de amindoi in timpul casatariei.Sotia are un copil din alta casatorie,iar tatal meu are trei copii,eu si alti trei frati.Intrebarea mea este ,dupa decesul sotiei tatalui meu cum se va impartii banii din vinzarea apartamentului? Va multumesc din nou cu respect.
Răspunde
 13-10-2015
Vizitator
@TICA COJOCARU
Actuala sotie mosteneste 1/4 si cei 3 copii mostenesc 3/4. Copilul sotiei din alta casatorie nu vine la succesiune.
Retineti ca se mosteneste doar partea tatalui din mostenire - adica jumatate din apartament. Cealalta jumatate este deja a sotiei.
Răspunde
 13-10-2015
Vizitator
@nelu

Daca s-a dat in intretinere in baza unui contract de intretinere, bunul este deja in patrimoniul intretinatorillor si nu prea mai puteti face nimic daca ei si-au indeplinit toate clauzele din contract.
Răspunde
 13-10-2015
Vizitator
@daniela

Asteptati sa aveti bani si apoi mergeti la un notar public ca acolo dezbateti mostenirea cel mai ieftin. E bine sa o dezbateti in 2 ani de la deces ca sa nu mai platiti impozit.
Răspunde
 13-10-2015
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns.Dar mai am o intrebare!Dupa decesul sotiei tatalui meu ,totul se va impartii intre noi 3 frati ?Copilul ei adult din alta casatorie nu intra la mostenirea apartamentului?Multumesc.
Răspunde
 13-10-2015
Vizitator
Tica Cojocaru a scris pe 13-10-2015:
Va multumesc pentru raspuns.Dar mai am o intrebare!Dupa decesul sotiei tatalui meu ,totul se va impartii intre noi 3 frati ?Copilul ei adult din alta casatorie nu intra la mostenirea apartamentului?Multumesc.

Evident ca vine, dar doar la mostenirea mamei lui, cand va fi cazul.
Răspunde
 13-10-2015
Vizitator
Multumesc mult pentru raspuns.Va mai deranjez cu o intrebare.Cum se va imparti banii dupa vinzarea apartamentului intre noi ,cita cota parte va avea copilul sotiei din alta casatorie?
Răspunde
 13-10-2015
Vizitator
Daca nu cer prea mult,la ce numar de telefon va pot contacta?
Răspunde
 13-10-2015
Vizitator
Pai copilul va avea partea care deja este a mamei (1/2), iar la cota asta se va mai adauga cota de 1/4 pe care o va obtine mama la dezbaterea succesiunii dupa tata cum v-am scris mai sus.
Banii se vor imparti proportional cu aceste cote, evident.
Nu ofer consultatii gratuite la telefon.
Răspunde
RăspundeStart 1  3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.