Forum întrebări juridice - Drept civil |
|
|
14-10-2015 |
 | Tica Cojocaru Vizitator |
| Va multumesc pentru raspuns!Ceream numarul de telefon,pentru cineva care ar vrea sa ia legatura cu dv personal pentru un caz.Oricum dumneavoastra ajutati o multime de oameni cu sfaturi ,gratis. | |
|
|
|
24-01-2016 |
 | Cristina Vizitator |
| Ambii parinti decedati tata in 1996 iar mama 2010,sunt singuru copil ,casa si gradina sunt pe numele mamei nu am facut succesiune in timp si as dori sa o fac acum ,cum se procedeaza si cat mar costa.Se poate face si la avocat .Multumesc | |
|
|
|
13-02-2016 |
 | Paula Vizitator |
| Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.suntem doi frati,tata a decedat in anul 1996,mama in anul 2014.Nu am dezbatut succesiunea pentru un apartament,eu locuiesc an acel apartament,pentru care am achitat toate taxele.Intrebarea este daca,putem pierde dreptul da a mosteni apartamentul ,datorita faptului ca succesiunea nu s-a facut nici de mama dupa decesul tatei nici de noi copii dupa decesul mamei | |
|
|
|
17-02-2016 |
 | Luana BUCURESTI
|
| Puteti dezbate succesiunea oricand, nu va pierdeti dreptul daca nu o dezbateti. Veti plati mai mult insa daca asteptati mai mult de 2 ani de la deces. | |
|
|
|
18-02-2016 |
 | Marian Vizitator |
| Buna ziua, părinții mei au decedat in Ianuarie mama si in Februarie tata. Nu mai am frați.totul sa intamplat asa de repede ca nici unul nu ne așteptam la asa ceva. Erau căsătoriți de aproape 30 de ani. . Eu sint doar crescut e mama.provin dintr ocasatorie anterioară a tatii. Impreuna nu au ai avut nici un urmașii si nu ne am gândit sa mi lase un testament sau altceva pentru bunurile rămase .va rog sa ma aj sa stiu ce am de facut. Multumesc. | |
|
|
|
18-02-2016 |
 | Luana BUCURESTI
|
| Marian, il vei mosteni doar pe tata, nu si pe mama vitrega. Daca tatal a avut bunuri, mergi sa soliciti dezbaterea mostenirii la un notar public de la ultimul sau domiciliu. | |
|
|
|
20-03-2016 |
 | Gina Vizitator |
| Buna ziua.Va rog o intrebare:cum pot sa FAC succesiunea dupa decesul ambilor parinti dava PE linie paterna nu mai avem Titlu de proprietate?Il avea un unchi" binevoitor" cu care nu am pastrat legatura si nu stiu daca e inca in viata.Mentionez ca suntem 4 frati si suntem de acord toti cu succesiunea si ca ultimul PARINTE adecedat in 2011.?Multumesc | |
|
|
|
12-05-2016 |
 | Luana BUCURESTI
|
| Daca stiti ca unchiul respectiv are titlul de proprietate, il poate obliga instanta sa il depuna la dosar. In caz contrar, trebuie sa incercati sa-l obtineti pe alte cai (arhive notariale, arhive nationale.. pe scurt, dvs. sau avocatul ar avea foarte mult de umblat) | |
|
|
|
06-06-2016 |
 | Andronache Vizitator |
| Buna ziua,va rog sa-mi spuneti care sunt procedurile in urmatorul caz:suntem 3 mostenitori dupa parinti,ceilalti frati mi-au cedat drepturile lor de mostenire din partea mamei,astfel am impartit pe cote parti doar mostenirea tatalui.Eu sunt singurul mostenitor care administrez casa(bunul mostenit),platesc impozitul pe casa si celelalte cheltuieli aferente.Am incercat sa discut cu fratii mei sa-mi cedeze mie cote-lor parti,dar imi cer niste sume colosale.Daca ii dau in judecata pot obtine bunul ,daca dovedesc ca m-am ocupat singur de intretinerea lui? Astept raspunsul dvs.pe mail | |
|
|
|
30-10-2016 |
 | Claudia Vizitator |
| Buna. Suntem 4 frați la părinți doi stăm cu iei doi nu. Sora mea și-a construit legat de casa inca o camera si a renovat inca doua, am făcut și Baia împreună ia acum face actele casei ca să nu vină celelalte două surori după moartea părinților sa se facă moștenirea. Eu am renovat holu bucătăria si dormitorul meu și ia acum vrea să se treacă în acte proprietar pe ceea ce a fct ea si pe mine intretinator. Asta fiind după moartea părinților până atunci sa fie proprietari părinți. Toate cu acordul lor..al părinților. Eu acum ma gândesc dacă e bine cea ce face ea nu vreau nimic din ceea ce are ea dar nici să nu-mi ia din ce am eu. | |
|
|
|
06-11-2016 |
 | Simona a. Vizitator |
| am ramas vaduva cu doi copii minori.am vandut teren,bun comun al meu si al copiilor.petru procedura notariala s-a instituit curator pt copii.partea de bani cuvenita lor a fost depusa intr-un cont.as vrea sa scot acei bani din diverse motive cum ar fi:la acea suma nu creste nici un fel de dobanda,din contra li se iau cate 3-4 lei lunar,iar pana la 18 ani ai copiilor s-ar putea sa nu mai ramana nimic,sau se pot devaloriza;am extins casa tocmai pentru a oferi copiilor spatiu modern,util,cam tot ce le-ar putea face copilaria mai frumoasa,etc...si ar fi de folos acei bani.care este forma legala pt a-i putea scoate(mai ales ca pot demonstra oricand prin orice ancheta necesara ca tot ce am facut este pentru si in interesul copiilor)? | |
|
|
|
07-11-2016 |
 | Amelia Vizitator |
| Andronache a scris pe 06-06-2016: Daca ii dau in judecata pot obtine bunul ,daca dovedesc ca m-am ocupat singur de intretinerea lui? Nu neaparat, daca au dat declaratii de acceptare a succesiunii in termenul de optiune de un an de la deces nu aveti nicio sansa. | |
|
|
|
06-04-2017 |
 | Dobre marius Vizitator |
| Santem doi frati buni, parintii au decedat ,cat au trait au facut acte de vanzare cumparare la apartamentul pe care il detineau unui frate.Ma intereseaza daca ma-i am dreptul la ceva din apartamentul respectiv.alta mostenire nu avem. | |
|
|
|
06-04-2017 |
 | Iulia Vizitator |
| Buna ziua,am nevoie de ajutor va rog! Tatal meu a murit ,acesta fiind casatorit cu o alta femeie. El detinea un apartament dinafara casatoriei cu aceasta doamna si are si un copil cu dumneaei. Vreau sa va intreb daca ea are parte la mostenire in conditiile in care ma repet,tatal a fost singurul proprietar al apartamentului dinaintea casatoriei. | |
|
|
|
07-04-2017 |
 | Ricarda Vizitator |
| Iulia a scris pe 06-04-2017: Buna ziua,am nevoie de ajutor va rog! Tatal meu a murit ,acesta fiind casatorit cu o alta femeie. El detinea un apartament dinafara casatoriei cu aceasta doamna si are si un copil cu dumneaei. Vreau sa va intreb daca ea are parte la mostenire in conditiile in care ma repet,tatal a fost singurul proprietar al apartamentului dinaintea casatoriei. Da, dreptul de succesiune al sotiei supravietuitoare nu are legatura cu aspectul daca ea a contribuit sau nu la dobandirea bunurilor sotului decedat. Va mosteni o patrime. | |
|
|
|
07-04-2017 |
 | Camelua Vizitator |
| Părinți amândoi decedați ,nu am făcut succesiunea in timp de 2 ani Daca doresc acum sa fac succesiunea după casa .Intrebarea mea este daca se mai plăteste impozit de 1℅din valoarea imobilului sau numai taxele notariale Multumesc | |
|
|
|
07-04-2017 |
 | Ricarda Vizitator |
| Camelua a scris pe 07-04-2017: Părinți amândoi decedați ,nu am făcut succesiunea in timp de 2 ani Daca doresc acum sa fac succesiunea după casa .Intrebarea mea este daca se mai plăteste impozit de 1℅din valoarea imobilului sau numai taxele notariale Multumesc Pentru succesiune inca se mai percepe acel impozit daca se depasesc 2 ani. Doar pentru vanzari a scos PSD-ul impozitul pt. Ce nu depaseste 100.000 euro ca pret. | |
|
|
|
10-04-2017 |
 | Mariana Vizitator |
| buna ziua, sotul meu a decedat in 2016, am 2 copii, imreuna cu sotul meu avem o casa 50% eu si 50% el, el a mostenit de la tatal lui o casa la tara impreuna cu mama si sora lui, as vrea sa stiu ce cote de mostenire avem si daca trebuie sa facem acte de succesiune separat pentru casa din Bucuresti si casa de la tara. | |
|
|
|
10-04-2017 |
 | Natalia Vizitator |
| @Mariana: Se fac toate prin acelasi act de succesiune la notariat. Din casa de la tara veti mosteni 25%, ca si in cazul celei din Bucuresti, numai ca in ultimul caz deja aveti 50%. | |
|
|
|
14-04-2017 |
 | Mihaela Vizitator |
| Buna ziua mar interesa cateva intrebari va rog tatal meu a decedat sa dezbatut mostenirea eu sunt unica fiica din partea tatalui problema este ca eu fiica rezult dintro anterioara casatorie a tatalui tata sa recasatorit cu mama actuala vitrega dupa cum vam spus sa dezbatut mostenireala un apartament dar pe mn mar interesa cea lalta parte a tatalui care rezulta la mama vitrega inca dupa moartea dansei imi revine mie mentionez ma intereseaza doar partea tatalui multumesc astept raspins | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |